ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μήτρογλου: "Όταν πήγα στον Ολυμπιακό, δεν μιλούσα ελληνικά!"

Μήτρογλου: "Όταν πήγα στον Ολυμπιακό, δεν μιλούσα ελληνικά!"

Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός της Μπενφίκα, Κώστας Μήτρογλου, σε συνέντευξή του στην επίσημη σελίδα της UEFA χαρακτήρισε ως "πολύ σημαντικά" για την εξέλιξή του τα επτά χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA φιλοξένησε συνέντευξη με τον 28χρονο διεθνή Έλληνα επιθετικό της Μπενφίκα, Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος έκανε αναδρομή στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στην "ερυθρόλευκη" επταετία του, ενώ μίλησε και για τη ρεβάνς της Γερμανίας, με αντίπαλο την Ντόρτμουντ, για τους "16" του Champions League.

"Ήταν δύσκολο να αφήσω τη Γερμανία, αλλά επίσης πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Έπρεπε να αφήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου και το μέρος όπου μεγάλωσα για να πάω σε μια χώρα - η οποία μπορεί να μην ήταν ξένη - αλλά δεν μιλούσα τη γλώσσα. Νομίζω ότι ήταν η σωστή κίνηση. Τα επτά χρόνια που πέρασα στον Ολυμπιακό ήταν πολύ σημαντικά. Ήταν η πρώτη ομάδα, στην οποία έπαιξα επαγγελματικά.

Προσαρμόστηκα καλά και δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να αρχίσω να σκοράρω, κάτι το οποίο είναι καθήκον μου ως επιθετικός. Ήταν εκεί που ξεκίνησαν όλα για εμένα", υποστήριξε ο Κώστας Μήτρογλου αρχικά πριν στη συνέχεια μιλήσει:

Για το ντεμπούτο του στο Champions League, το 2007 απέναντι στη Λάτσιο, και το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης, το 2009: "Αντιμετώπισα πολλές προκλήσεις στο Champions League, αλλά το ντεμπούτο μου ήταν πολύ σημαντικό.

Όπως αντιλαμβάνεται κάθε φίλαθλος, αυτό είναι το πιο υψηλό σημείο στο οποίο μπορείς να φθάσεις στο ποδόσφαιρο. Κάναμε τα πάντα για να δούμε ένα ματς Champions League στην τηλεόραση, το να παίξεις κιόλας είναι κάτι σπέσιαλ. Θυμάμαι ακόμη το πρώτο μου γκολ, που το σκεφτόμουν ακόμη κι όταν το ματς ήταν σε εξέλιξη.

Ωωωω... σκόραρα σε ένα ματς Champions League. Είναι πολύ δύσκολο να σκοράρεις σε αυτή τη διοργάνωση, γιατί αντιμετωπίζεις τους καλύτερους όλου του κόσμου. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα και μερικές φορές έχουμε μισή... ευκαιρία για να σκοράρουμε σε ένα ματς".

Για το ματς με την Ντόρτμουντ: "Η Ντόρτμουντ έπαιξε με με πολλή ταχύτητα κι έχει καλή ομάδα, αλλά θα ήταν πολύ δύσκολο να νικήσουν στο γήπεδό μας. Κάναμε καλή δουλειά. Δεν δεχθήκαμε γκολ και καταφέραμε να νικήσουμε, αν και περάσαμε δύσκολα διαστήματα. Σίγουρα, θα θέλαμε να βάλουμε κι ένα δεύτερο γκολ αλλά και το 1-0 δεν είναι κακό.

Αυτό το γκολ είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Θα είναι πολύ ωραία να έχω την οικογένειά μου και τους φίλους μου στο γήπεδο. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου και η θεία μου θα είναι εκεί, στη ρεβάνς. Αλλά, θα προσπαθήσω να μην είμαι μαζί τους πριν το ματς, για να είμαι ήρεμος. Είμαστε όλοι ανυπόμονοι γι' αυτή την αναμέτρηση".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ