ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του στην Αμερική ο Ταμπάκης

Μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του στην Αμερική ο Ταμπάκης

Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης ήταν εκ των κορυφαίων της Charleston Battery στο τελευταίο νικηφόρο φιλικό της ομάδας του (3-0) κόντρα στην New York Cosmos και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Αμερική στις 26 Μαρτίου.

Το Σάββατο (19/3) το βράδυ η Charleston Battery, ομάδα στην οποία αγωνίζεται ως δανεικός από την Atlanta United ο Αλέξανδρος Ταμπάκης βρέθηκε αντιμέτωπη με την πιο γνωστή ομάδα στην Αμερική, τη New York Cosmos, σύλλογο που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί ο Πελέ.

Η Charleston επικράτησε με 3-0 στο τελευταίο φιλικό της πριν την επίσημη πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα η οποία θα γίνει το Σάββατο (26/3) με αντίπαλο την FC Cincinnati. Ο Έλληνας πορτιέρο αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης, κράτησε το μηδέν κάτω από την εστία του και πραγματοποίησε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.

Να σημειώσουμε ότι η New York Cosmos είναι μια ομάδα που αγωνίζεται μια κατηγορία πιο πάνω από την Charleston Battery αλλά αυτό δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Η καλή παρουσία του Ταμπάκη συνοδεύτηκε και από κολακευτικά λόγια στην ανασκόπηση του αγώνα με τους Αμερικάνους να γράφουν: "Ο Ταμπάκης τα πήγε εξαιρετικά στην 90λεπτη παρουσία του και τελείωσε τη βραδιά με έξι σωτήριες επεμβάσεις. Ο γκολκίπερ που αγωνίζεται ως δανεικός από την Atlanta United FC είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του και έδειξε να είναι πολύ σίγουρος".

Ταμπάκης: "Τεράστια ευκαιρία για μένα η παρουσία μου στην Αμερική"

Παράλληλα πριν μερικές μέρες ο Αλέξανδρος Ταμπάκης παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα στην Αμερική μιλώντας για τον εαυτό του και την επιλογή του να γίνει γκολκίπερ ενώ αναφέρθηκε τόσο στην Atlanta United όσο και στην Charleston Battery.

Αρκετοί οπαδοί και στην Ατλάντα αλλά και εδώ στην Τσάρλεστον δεν ξέρουν πολλά για σένα και έχουν την περιέργεια να μάθουν περισσότερα. Για να ξεκινήσουμε πες μας λίγα για τον εαυτό σου και το πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;
"Είμαι από την Ελλάδα και ζω στην Αθήνα. Γεννήθηκα εκεί. Αλλά η μητέρα μου είναι από την Αμερική άρα είμαι μισός Έλληνας, μισός Αμερικανός. Σε όλη μου τη ζωή όμως έπαιζα στην Ελλάδα. Ξεκίνησα όταν ήμουν 6 ετών σε μια ακαδημία στην Ελλάδα και μετά πήγα στον Παναθηναϊκό που είναι ένα πολύ σπουδαίο κλαμπ στην Ελλάδα. Έμεινα εκεί μέχρι τώρα".

Πες μας λίγα περισσότερα για το πως εξελίχθηκες σαν γκολκίπερ και πως λειτουργούν τα πράγματα για τους νεαρούς στην Ελλάδα αλλά και αργότερα στον Παναθηναϊκό. Πως ήταν αυτή η εμπειρία για σένα; Πόσο σε βοήθησε να εξελιχθείς σαν παίκτης;
"Ήταν εκπληκτικά. Είναι πιθανόν η καλύτερη ακαδημία στην Ελλάδα. Δουλεύουν πολύ καλά με παίκτες νεαρής ηλικίας και είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέλος της ακαδημίας του Παναθηναϊκού".

Έχοντας διπλή υπηκοότητα πέρασες χρόνο στην Αμερική καθώς μεγάλωνες;
"Ειλικρινά ήμουν μωρό όταν είχα έρθει εδώ οπότε δεν θυμάμαι πολλά, ίσως 1 ή 2 φορές".

Γιατί επέλεξες να μετακομίσεις στην Αμερική και να παίξεις στην MLS;
"Γνωρίζω ότι τώρα εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποδόσφαιρο αναμένεται να αναπτυχθεί πάρα πολύ και πρόκειται να δούμε πολλούς σπουδαίους και διεθνείς ποδοσφαιριστές. Οπότε είναι και για μένα μια τεράστια ευκαιρία. Μου αρέσει πάρα πολύ και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω την καριέρα μου εδώ".

Οπότε έγινες ο πρώτος παίκτης που υπέγραψες για την Atlanta United πως νιώθεις για το γεγονός ότι είσαι μέρος της ιστορίας της;
"Είναι κάτι το εκπληκτικό, δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Είμαι πολύ χαρούμενος όπως είπα και πριν. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω με την Ατλάντα και να μπορέσω να προσφέρω στην ομάδα".

Όταν υπέγραψες στην Ατλάντα γνώριζες ότι θα δοθείς στην Charleston ως δανεικός;
"Όχι την ίδια μέρα αλλά το έμαθα λίγες μέρες αργότερα ότι θα έρθω εδώ πέρα".

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις μέχρι στιγμής από την Charleston Battery μέχρι στιγμής;
"Είναι πολύ ωραία. Όλα είναι πολύ καλά οργανωμένα, οι άνθρωποι μου συμπεριφέρονται πολύ καλά. Έχουμε μια καλή ομάδα και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ".

Είχες την ευκαιρία να βγεις έξω και να δεις καθόλου την πόλη μέχρι στιγμής;
"Όχι ακόμα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχω την ευκαιρία"

Ποιο κομμάτι του παιχνιδιού θεωρείς ότι πρέπει να βελτιώσεις πριν κάνεις το άλμα για να παίξεις στην MLS;
"Θα υπέθετα ότι πρέπει να εξελίσσομαι σε όλο κάθε μέρα. Εννοώ ότι ποτέ δεν είμαστε τέλειοι έτσι πρέπει να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι για να γίνω καλύτερος".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ