ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μανωλάς: "Δεν περνάς εύκολα από τον Πειραιά"

Μανωλάς: "Δεν περνάς εύκολα από τον Πειραιά"

Ο Κώστας Μανωλάς ήταν άκρως αποκαλυπτικός στην πρώτη του συνέντευξη στην Ιταλία. Διαβάστε τι είπε για Ρόμα, Γιουβέντους, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ρανιέρι, Εθνική ομάδα και για πολλά ακόμα (VIDEOS).

Είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Ρόμα τη φετινή σεζόν όμως μέχρι στιγμής δεν είχε "αποκαλυφθεί" στο κοινό των Ρωμαίων.

Αυτό όμως έγινε τώρα μέσω της πρώτης του συνέντευξης σε ιταλικό ΜΜΕ, στην εφημερίδα "Il Tempo", με τον Κώστα Μανωλά να μιλάει για το ντέρμπι της Γιουβέντους με τη Ρόμα στο Τορίνο και τον "πόλεμο" που ξέσπασε μετά από αυτό, καθώς επίσης για τις μάχες που ακολουθούν στο Champions League με τη Μπάγερν του (προκατόχου του) Μεχντί Μπενατιά αλλά και για τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μανωλά στην εφημερίδα "Il Tempo":

Ο Ρούντι Γκαρσία είναι σίγουρος πως θα πάρετε το πρωτάθλημα. Συμφωνείς;

"Φυσικά, αυτός είναι ο στόχος μας. Τον είχαμε στο μυαλό από την αρχή και τώρα το πιστεύουμε ακόμη περισσότερο. Έχουμε επίγνωση ότι είμαστε μία εξαιρετική ομάδα που δεν της λείπει τίποτα για να τα καταφέρει".

Όλοι μίλησαν για το Γιουβέντους-Ρόμα. Ποιά είναι η άποψή σου για αυτό το ματς;

"Ήταν μόνο μία πικρή στιγμή, για μένα κράτησε ελάχιστα. Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι δεν πήραμε τη νίκη. Όλα τα υπόλοιπα, το φάουλ στον Μοράτα, η αποβολή και οι πολεμικές δεν με ενδιαφέρουν. Ανήκουν στο παρελθόν. Από την επόμενη κιόλας ημέρα του ντέρμπι αρχίσαμε να δουλεύουμε όπως και πριν. Με την Κιέβο οι συμπαίκτες μου έπιασαν σπουδαία απόδοση, τώρα σκεφτόμαστε την Μπάγερν".

Σου είχαν πει κάτι για τη Γιουβέντους;

"Δεν χρειαζόταν. Πάντα παρακολουθούσα το ιταλικό πρωτάθλημα και ήξερα ακριβώς τι συμβαίνει και στο παρελθόν. Ό,τι έγινε έγινε όμως και δεν μπορεί τώρα να αλλάξει τίποτα. Τι νόημα έχει να μιλάμε ακόμα για αυτό το ματς; Τους περιμένουμε στο "Olimpico" στον αγώνα του δευτέρου γύρου για τη ρεβάνς που δικαιούμαστε. Ανυπομονώ να έρθει η ώρα για αυτό το ματς".

Ο Μοράτα έμοιαζε τρομαγμένος.

"Η ζωή του αμυντικού είναι πάντα σκληρή. Δεν χρειαζόταν αυτό το περιστατικό για να το αποδείξω. Επαναλαμβάνω: εμένα με ενδιέφερε η νίκη και τίποτα άλλο".

Μανωλάς: "Δεν περνάς εύκολα από τον Πειραιά"

Και να σκεφτεί κανείς πως λίγο έλειψε να πας στη Γιουβέντους…

"Είναι αλήθεια, η Γιουβέντους με ζήτησε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα μπορούσα επίσης να πάω στην Άρσεναλ, αλλά δεν πήγα ποτέ στο Λονδίνο όπως είχε ειπωθεί. Για μένα τώρα υπάρχει μόνο η Ρόμα και είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα εδώ".

Ο επόμενος αντίπαλός σου ονομάζεται Μπενατιά (σ.σ. Μπάγερν Μονάχου). Αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για σένα:

"Το παρελθόν δεν μετρά. Δεν θα είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε μένα κι εκείνον. Δεν με ενδιαφέρουν οι συγκρίσεις. Προσωπικά από την πρώτη μου μέρα στην ομάδα ένιωσα την εμπιστοσύνη του προπονητή και της ομάδας".

Ο Μπενατιά είχε υποσχεθεί πέρσι πολλές φορές πως θα έμενε για πολλά χρόνια. Εσύ τι λες;

"Τα λόγια δεν μετράνε, αλλά ελπίζω να παίξω πάρα πολλά χρόνια στη Ρόμα, γιατί αυτή η ομάδα είναι στο ύψος των φιλοδοξιών μου".

Μπορείτε να νικήσετε την Μπάγερν;

"Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα έχουμε τον κόσμο μας σε ένα γεμάτο γήπεδο. Το "Olimpico" είναι φανταστικό, ενθουσιάστηκα από το πρώτο λεπτό που έπαιξα εκεί απέναντι στη Φιορεντίνα. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο ματς με την Μπάγερν, αλλά σίγουρα είναι μια μεγάλη πρόκληση το παιχνίδι αυτό".

Μανωλάς: "Δεν περνάς εύκολα από τον Πειραιά"

Πόσο μακριά μπορείτε να πάτε στο Champions League;

"Δεν βάζουμε όρια, θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Μπορούμε και να βγούμε πρώτοι στον όμιλο, γιατί όχι; Τα κρίσιμα παιχνίδια για μας είναι το ματς της Τρίτης με τη Μπάγερν, η ρεβάνς στο Μόναχο και ο τελευταίος στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι. Αν καταφέρουμε να παίξουμε ως Ρόμα όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, μπορούμε να είμαστε πρώτοι στην πρώτη φάση. Εγώ το πιστεύω".

Οι πρώην συμπαίκτες σου στον Ολυμπιακό περιμένουν τη Γιουβέντους στην Αθήνα. Τι προβλέπεις;

"Το να κερδίζεις στον Πειραιά δεν είναι εύκολο για κανέναν. Θα το συνειδητοποιήσουν οι μπιανκονέρι".

Υπάρχουν τρεις Έλληνες, ένας Ιταλός, ένας Γάλλος, δύο Βραζιλιάνοι και ένας Άγγλος. Μοιάζει περισσότερο με ανέκδοτο και όμως είναι η άμυνα της Ρόμα. Πώς επικοινωνείτε στο γήπεδο;

"Απλά, χρησιμοποιούμε κοινή γλώσσα".

Τι σημαίνει αυτό;

Τα ελληνικά (γέλια), τι άλλο;".

Έχεις μάθει ελληνικά και στον Τότι;

"Ας μην υπερβάλουμε. Πάντως ο Φραντσέσκο είναι σπουδαίος αρχηγός".

Είναι αλήθεια πως ο Τοροσίδης σε έχει ξεναγήσει;

"Φυσικά όχι! Σοβαρά τώρα, είχα μιλήσει μαζί του πολλές φορές πριν φτάσω στη Τριγκόρια και γνώριζα πολύ καλά την ομάδα: από τότε που πήγε ο Βασίλης δεν είχα χάσει παιχνίδι της. Δεν χρειαζόταν να έρθουμε εμείς για να γνωρίσουν οι Έλληνες την ομάδα της Ρόμα καθώς είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα μας. Έχουν άλλωστε περάσει από εκεί ο Χούτος, ο Δέλλας και πριν δύο χρόνια ο Ταχτσίδης".

Juventus' Carlos Tevez kicks the ball as he is challenged by AS Roma's Konstantinos Manolas (L) and Maicon (R) during their Italian Serie A soccer match at Juventus Stadium in Turin October 5, 2014. REUTERS/Giorgio Perottino (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
Juventus' Carlos Tevez kicks the ball as he is challenged by AS Roma's Konstantinos Manolas (L) and Maicon (R) during their Italian Serie A soccer match at Juventus Stadium in Turin October 5, 2014. REUTERS/Giorgio Perottino (ITALY - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Τι να περιμένουμε από τον Χολέμπας;

"Είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης, επιθετικός, με εμπειρία τριών ετών στο Champions League. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τον Σαμπατίνι".

Επ' ευκαιρίας, γνωρίζεις πως ο αθλητικός διευθυντής της Ρόμα σε παρακολουθούσε εδώ και καιρό;

"Μου είπε πως παρακολουθούσε παιχνίδια μου για τρία χρόνια και το καλοκαίρι έκρινε πως είμαι έτοιμος για το άλμα για να παίξω στη Ρόμα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ".

Λες πως εμπνέεσαι από τον Τιάγκο Σίλβα αλλά έχεις μελετήσει και τον Δέλλα…

"Ο Τραϊανός είναι φίλος μου, παίξαμε δύο χρόνια μαζί στην ΑΕΚ, μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο στις αποστολές και κερδίσαμε μαζί ένα Κύπελλο Ελλάδας. Όταν υπέγραψα, μου είπε "πηγαίνεις σε μια μεγάλη ομάδα, δείξε τους ποιος είσαι".

Ο Μανωλάς υποστηρίζει την ΑΕΚ όπου έπαιζε ο θείος του ή τον Ολυμπιακό;

"Είναι κάποια προσωπικά πράγματα που προτιμώ να κρατώ για μένα. Μπορώ μόνο να πω ότι το σημαντικότερο βήμα στην καριέρα μου ήταν που πήγα στον Ολυμπιακό: εάν τώρα είμαι εδώ το οφείλω σε αυτούς".

Θα μας διηγηθείς για εκείνη τη φορά που σκόραρες με ράγισμα στο κεφάλι…

"Μετά από μια σύγκρουση με τον Μήτρογλου επέστρεψα στο γήπεδο για άλλα 15 λεπτά και σκόραρα. Μετά ζαλιζόμουν και έπρεπε να βγω. Μου έκαναν μια επέμβαση με βίδες για να διορθωθεί η ζημιά. Ευτυχώς λίγους μήνες μετά τις έβγαλαν".

Μανωλάς: "Δεν περνάς εύκολα από τον Πειραιά"

Πως πάνε τα πράγματα με τον Ρανιέρι;

"Μας βάζει να δουλεύουμε πάρα πολύ στην τακτική, αλλά ήρθε πριν λίγο καιρό στην Εθνική και δεν μπορεί ακόμα να μας μεταδώσει τη φιλοσοφία του. Πιστεύω πως σύντομα θα αποδώσουμε όπως πρέπει μετά από τα παιχνίδια που χάσαμε στο ξεκίνημα. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα δεν έχει παίξει ποτέ επιθετικό ποδόσφαιρο..."

Τα ΜΜΕ στη χώρα σου όμως δεν δείχνουν διατεθειμένα να κάνουν υπομονή…

"Οι δημοσιογράφοι πάντα υπερβάλουν για μας. Αρκεί στραβοπάτημα μετά από δέκα νίκες και όλα αλλάζουν".

Ποια η γνώμη σου για τον Γκαρσία;

"Είναι ένας προπονητής με πολλές τεχνικές γνώσεις, που έχει καλές σχέσεις με όλους και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του καθενός. Δουλεύει με τέτοιο τρόπο ώστε να παίρνει από όλους το 120%".

Η Ρώμη είναι η πόλη του Μανωλά;

"Είναι πολύ όμορφη, την ανακαλύπτω με την κοπέλα μου. Όμως δεν ήρθα εδώ για τουρισμό".

Μανωλάς: "Ναι, αυτή η Ρόμα είναι για πρωτάθλημα"

Μανωλάς: "Το Γιούβε-Ρόμα έχει ήδη ξεχαστεί":

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ