ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"Μανωλάς αντί Μερτεζάκερ στην Άρσεναλ"

"Μανωλάς αντί Μερτεζάκερ στην Άρσεναλ"
Μανωλάς-Ρόμα © MANUEL BLONDEAU/AOP.PRESS

Δεκάδες εκατομμύρια και μεγάλες ομάδες στα πόδια του Κώστα Μανωλά ενόψει ενός "καυτού" καλοκαιριού, όσο αυτός δεν υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Ρόμα.

Η Άρσεναλ θα επανέλθει δυναμικά στην προσπάθεια απόκτησης του Κώστα Μανωλά, όπως επισημαίνει η καταλανική εφημερίδα " Sport".

Οι "κανονιέρηδες" επιχείρησαν να αποκτήσουν τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό και το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο η Ρόμα απέρριψε την πρόταση των 40.000.000 ευρώ, καθώς θα αναγκάζονταν να αποδώσουν τα μισά χρήματα στον Ολυμπιακό, λόγω σχετικού όρου στην αγορά του παίκτη το καλοκαίρι του 2014.

Το τρέχον συμβόλαιο του 25χρονου στόπερ με τους "τζιαλορόσι" έχει ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019 και του αποφέρει 1.800.000 ευρώ ετησίως. Γι' αυτόν τον λόγο, η πλευρά του παίκτη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Ρωμαίους για νέο συμβόλαιο, καθώς αυτήν τη στιγμή είναι μόλις ο δωδέκατος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ρόστερ.

Ο Μανωλάς απέρριψε την προσφορά των 2.500.000 ευρώ, αλλά οι επαφές των δύο πλευρών συνεχίζονται σε φιλικό κλίμα. Παρ' όλα αυτά, ένα "μπάσιμο" των Λονδρέζων ίσως αλλάξει άρδην τα δεδομένα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αρσέν Βενγκέρ βρίσκεται σε αναζήτηση διαδόχου του Περ Μερτεζάκερ στα στόπερ. Ο 32χρονος Γερμανός αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι για τον σύλλογο και παρότι η Άρσεναλ δαπάνησε 41.000.000 ευρώ το καλοκαίρι για τον Σκοντράν Μουσταφί, ο Αλσατός τεχνικός θέλει ακόμα έναν παίκτη σε αυτήν τη θέση.

Ο Βενγκέρ ψάχνει για κεντρικό αμυντικό με ταχύτητα, κάτι που διαθέτει σε... αφθονία ο Έλληνας διεθνής και γι' αυτό, μετά από 97 εμφανίσεις με τη Ρόμα, έχει πείσει τους "κανονιέρηδες" για τη χρησιμότητά του.

Η καταλανική εφημερίδα, πάντως, προσεγγίζει το θέμα από τη δική της σκοπιά και συγκεκριμένα από πλευράς Μπαρτσελόνα, που φέρεται κι αυτή να ενδιαφέρεται για τον παίκτη. Εξάλλου, ο Τόμας Βερμάλεν που ανήκει στους "μπλαουγκράνα", παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρόμα και είναι αναπληρωματικός του Μανωλά.

Όπως αναφέρει το κείμενο, "η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να υπογράψει τον Σαμουέλ Ουμτιτί από τη Λιόν, όταν δεν κατάφερε να αποκτήσει τον Μανωλά (σ.σ. το φετινό καλοκαίρι), αλλά ο διεθνής Έλληνας παραμένει ένας στόχος της Μπαρτσελόνα και η μεταγραφή του μπορεί να επιφέρει διαμάχη μεταξύ Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Μανωλάς αρνήθηκε την πολύ χαμηλή πρόταση της Ρόμα
TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ