ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μανιάτης: "Δεν είχα την εμπιστοσύνη του Σίλβα"

Μανιάτης: "Δεν είχα την εμπιστοσύνη του Σίλβα"

Ο Γιάννης Μανιάτης αποκάλυψε πως η Σταντάρ Λιέγης δεν έχει οψιόν αγοράς του στο τέλος της σεζόν και παραδέχτηκε πως έφυγε από τον Ολυμπιακό λόγω... Μάρκο Σίλβα.

Ο Γιάννης Μανιάτης παρουσιάστηκε επίσημα από τους ανθρώπους της Σταντάρ Λιέγης την Πέμπτη (11/2) και εκεί αποκάλυψε στους εκπροσώπους του Τύπου πως ο βελγικός σύλλογος δεν διατηρεί οψιόν αγοράς του από τον Ολυμπιακό στο φινάλε της σεζόν.

"Αυτό δεν αλλάζει κάτι για μένα. Ήρθα στη Σταντάρ επειδή ένιωθα ότι δεν είχα πια την εμπιστοσύνη του προπονητή του Ολυμπιακού και πως δεν θα είχα χρόνο συμμετοχής. Δεν χρειαζόταν να μου το πει. Είχα ανάγκη μία νέα πρόκληση, ήθελα να μετρήσω τον εαυτό μου στο εξωτερικό.

Πολλοί Έλληνες παίκτες έχουν στο μυαλό τους την ιδέα του εξωτερικού και αυτό δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας επειδή, ειλικρινά, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι εμάς τους ποδοσφαιριστές μας έχει επηρεάσει η κρίση λιγότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό", τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο 29χρονος διεθνής μέσος, για να προσθέσει:

"Είναι λίγο νωρίς για να πω αν θα μείνω ή όχι στη Σταντάρ. Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όχι μόνο από την πρόκριση στην Ευρώπη. Θα εξαρτηθεί επίσης από τη... Σταντάρ. Θα θέλουν να με κρατήσουν";

Όσο για το ποιος ήταν ο ποδοσφαιριστής από τον οποίο άντλησε πληροφορίες από τη νέα του ομάδα, ο Μανιάτης κατονόμασε τον πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Ματιέ Ντοσεβί: "Είναι ένας πολύ καλός παίκτης που μου έκανε έκπληξη να τον βλέπω να φεύγει.

Για μένα η θέση του ήταν στον Ολυμπιακό αλλά μερικές φορές οι σύλλογοι κάνουν λάθη. Μου είπε ότι η Σταντάρ είναι ένας πολύ σοβαρός σύλλογος και βλέπω ότι είχε δίκιο".

Μανιάτης: "Δεν είχα την εμπιστοσύνη του Σίλβα"

Ο Έλληνας άσος εξομολογήθηκε επίσης ότι ο προπονητής του στη Σταντάρ, Γιανίκ Φερέρα, του έχει ζητήσει να αναλάβει ρόλο ηγέτη στην ομάδα, κάτι για το οποίο δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα: "Είναι στη φύση μου. Η διαφορετική γλώσσα δεν θα είναι πρόβλημα για μένα επειδή όλοι μιλούν αγγλικά στα αποδυτήρια. Ήμουν πάντα ηγέτης στον Ολυμπιακό, ακόμα και όταν έπαιζα λιγότερο".

Έχοντας ήδη παίξει ένα ματς με τη φανέλα της Σταντάρ (κόντρα στη Σιντ-Τρούιντεν) ο Μανιάτης θεωρει πως το επίπεδο της Jupiler Pro League είναι πολύ υψηλό ( "αντιλαμβάνεσαι αμέσως ότι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια"), ενώ κληθείς να καταθέσει την εκτίμησή του για τις επικίμενες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ για τους "32" του Europa League, ανέφερε:

"Παίξαμε πριν δύο χρόνια στις Βρυξέλλες και νικήσαμε 3-0, αποτέλεσμα που δεν δικαιούμασταν απόλυτα. Θεωρώ πάντως ότι η προηγούμενη ομάδα μου είναι ισχυρότερη από την Άντερλεχτ και είναι το φαβορί στα δύο μεταξύ τους ματς για το Europa League. Είναι προφανές πάντως ότι η Άντερλεχτ είναι καλή ομάδα".

Μπέρδεμα με την οψιόν του Μανιάτη

Την ώρα πάντως που ο Ολυμπιακός και ο Γιάννης Μανιάτης διαψεύδουν ότι η Σταντάρ Λιέγης διατηρεί το δικαίωμα αγοράς του με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι, οι πληροφορίες του Sport24.gr από βελγική πηγή υποστηρίζουν το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρει πως η πληροφόρηση που έχουν από την επίσημη Σταντάρ είναι πως υπάρχει οψιόν αγοράς του παίκτη και μάλιστα έναντι συγκεκριμένου ποσού, που είναι ύψους 2.000.000 ευρώ.

Δείτε το video της συνέντευξης του Γιάννη Μανιάτη:

Ioannis Maniatis

Interview exclusive de notre nouveau renfort ! Exclusief interview van onze nieuwe versterking !

Posted by Standard de Liège on Thursday, February 11, 2016
TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ