ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Κλείνει στη Ρίο Άβε ο Καραμάνος

Κλείνει στη Ρίο Άβε ο Καραμάνος
Καραμάνος

Ο Τάσος Καραμάνος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρίο Άβε! Ο 27χρονος επιθετικός συμφώνησε με την ομάδα της Βίλα ντο Κόντε. Στο 1,5 εκατ. ευρώ η οψιόν αγοράς από τον Ολυμπιακό.

Η επόμενη σεζόν θα βρει τον Τάσο Καραμάνο και πάλι στην Πορτογαλία. Ο 27χρονος επιθετικός έχει έρθει σε συμφωνία με τη Ρίο Άβε, η οποία στο πρωτάθλημα της Primeira Liga που ολοκληρώθηκε κατέλαβε την 7η θέση.

Ο Αθηναίος φορ έπαιζε πέρυσι στην Φεϊρένσε, με την οποία κατέγραψε 36 συμμετοχές, επτά γκολ και 2 ασίστ σε 2.647 λεπτά συμμετοχής (η ομάδα του τερμάτισε 8η, ένα βαθμό πίσω από την επικείμενη ομάδα του). Στη Ρίο Άβε αναμένεται να παραχωρηθεί ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, ενώ στο συμβόλαιο θα μπει οψιόν αγοράς, που ενδέχεται να φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι συζητήσεις με τη Ρίο Άβε είναι σε προχωρημένο στάδιο και την Παρασκευή (14/7) θα επισημοποιηθεί το deal. Ο Καραμάνος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ασπρόπυργο. Εν συνεχεία πέρασε από τον Αστέρα Μαγούλας, ενώ το 2011 έκανε το άλμα, παίρνοντας μεταγραφή στη Super League, στον Ατρόμητο. To 2014 υπέγραψε στον Ολυμπιακό, αλλά έμεινε στον Ατρόμητο ως δανεικός.

Το 2015-2016 έπαιξε στον Πανιώνιο (36 συμμετοχές, 6 γκολ) για να ακολουθήσει η πορτογαλική Φεϊρένσε. Το όνομα του Καραμένου συνδέθηκε και με την Γκιμαράες.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ... ΠΟΥΛΑΕΙ Η ΡΙΟ ΑΒΕ

Η Ρίο Άβε έχει παράδοση στην πώληση παικτών, ενώ ο πανίσχυρος μάνατζερ Ζόρζε Μέντες έχει εξαιρετικές σχέσεις με το club. Εφέτος πουλήθηκαν οι Μιράντα και Κροβίνοβιτς σε Γουλβς και Μπενφίκα αντί 3 εκατ. ευρώ ο καθένας. Το 2016-2017 πουλήθηκε ο Φιλίπε Αυγκούστο στη Μπενφίκα αντί 2 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ ο Αλχάσαν Γουακάσο στη Λοριάν για 1 εκατ. ευρώ.

Το 2015-2016 ο Φαμπίνιο δόθηκε στη Μονακό αντί 6 εκατ. ευρώ. Από τη μεταγραφή του Έντερσον Μοράες στη Σίτι, από τη Μπενφίκα, πήρε το 30% των 40 εκατ. ευρώ, αφού είχε ποσοστό μεταπώλησης. Γενικά πρόκειται για ομάδα που αρέσκεται να πουλά ποδοσφαιριστές, αποκομίζοντας εξαιρετικά οικονομικά οφέλη. Στόχος τη νέα σεζόν είναι να βγει στην Ευρώπη.

Photo credits: cdfeirense.pt

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ