ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Καραμάνος: "Κοιτούν αν δόθηκε οφσάιντ στον Ολυμπιακό και δεν τους ενοχλεί η ήττα από τη Ξάνθη"

Καραμάνος: "Κοιτούν αν δόθηκε οφσάιντ στον Ολυμπιακό και δεν τους ενοχλεί η ήττα από τη Ξάνθη"
© 2016 LUSA - AGENCIA DE NOTICIAS DE PORTUGAL, S.A.

O επιθετικός της Φεϊρένσε, Τάσος Καραμάνος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" για τη ζωή στην Πορτογαλία, τη φημολογούμενη επιστροφή στον Ολυμπιακό και το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα.

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη μίλησε ο επιθετικός της Φεϊρένσε, Τάσος Καραμάνος.

Τι είπε για τη ζωή στην Πορτογαλία, την πιθανότητα επιστροφής στον Ολυμπιακό και πως σχολίασε τη μάχη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την καθημερινότητα του στη Πορτογαλία: "Σου λείπει η καθημερινότητα που συνήθισες να έχεις στην Ελλάδα, όμως εδώ κερδίζεις περισσότερα και το κυριότερο είναι ότι αφοσιώνεσαι καθαρά στο έργο σου, χωρίς να υπάρχει κάτι που σου αποσπά την προσοχή. Θεωρώ ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για κάποιον στο εξωτερικό. Έτσι και αλλιώς είναι η δουλειά μας και θεωρώ ότι όσες θυσίες γίνονται είναι για το καλό μας".

Για την παρουσία του στη Φεϊρένσε: "Στην αρχή δεν είχα ενθουσιαστεί ιδιαίτερα για αυτή την προοπτική. Ενώ ξέρω σχεδόν τα πάντα από όλα τα αθλήματα, δεν γνώριζα καν την ύπαρξη της ομάδας, την κατηγορία όπου αγωνίζεται, δεν την ήξερα καθόλου. Μίλησα με τον εκπρόσωπο μου και την οικογένεια μου και είπαμε ότι είναι μια καλή προοπτική σαν πρωτάθλημα. Με μια καλή χρονιά θα μπορούσαμε να ανοίξουμε πόρτες οι οποίες ίσως στην Ελλάδα να μην ήταν εφικτό.

Σε κάθε αγώνα υπάρχουν πάνω απο 10 scouts ευρωπαϊκών ομάδων που παρακολουθούν όλους τους αγώνες, κάτι που δεν ισχύει στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι η Πορτογαλία είναι μια φθηνή αγορά και μπορείς να κάνεις το επόμενο βήμα με μια καλή χρονιά. Όταν πρωτοήρθα μίλησα με τον Μήτρογλου και μου είπε ότι με μια καλή χρονιά οι κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος αγοράζουν ότι καλύτερο υπάρχει στην εγχώρια αγορά.

Όσον αφορά την ζωή μου, είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκα στην αρχή μέχρι να εγκατασταθώ στο σπίτι. Όμως μπήκα νωρίς στο πνεύμα των αγώνων με τα φιλικά και τα επίσημα και δεν πρόλαβα να σκεφτώ πολλά πράγματα. Πλέον έχω συνηθίσει απόλυτα τους ρυθμούς της πόλης".

Πως αγωνίζεται η Φεϊρένσε: "Έχουμε ελλείψεις στην ανάπτυξη μας, κυρίως στην τακτική και την επίθεση. Αυτό θεωρώ ότι πηγάζει κυρίως από την προπόνηση και ότι δεν μαθαίνουμε ιδιαίτερα πως να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και να αναπτύξουμε το παιχνίδι μας.

Στους εκτός έδρας αγώνες έχουμε αμυντικές βλέψεις και έχει αποδώσει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού. Εντός έδρας, αλλάζουμε τον τρόπο που αγωνιζόμαστε χωρίς να το έχει πει ο προπονητής, ίσως λόγω του ενθουσιασμού και της έδρας, γι” αυτό και έχουμε κακή συγκομιδή εντός έδρας και έχουμε υποστεί βαριές ήττες".

Για την φημολογία ότι μπορεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο: "Δεν γνωρίζω κάτι. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος σχετικός όρος στο συμβόλαιο, γιατί είναι μονοετής δανεισμός, δεν ξέρω αν υπάρχει η σχετική λεπτομέρεια".

Αν τον συμφέρει σε προσωπικό επίπεδο να παραμείνει στο εξωτερικό ή να επιστρέψει στην Ελλάδα: "Είναι δίλημμα αν το εξετάσουμε από όλες τις οπτικές γωνίες. Ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό, το είχα στο μυαλό μου. Είμαι σε μια ομάδα που έχει αγωνιστικό ταβάνι, όμως έχω χρόνο συμμετοχής και σημαντική συνεισφορά στην ομάδα. Από την άλλη δεν μπορείς να πεις όχι όταν σου παρουσιάζεται η ευκαιρία να πας στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Αυτή την στιγμή δεν ξέρω αν θα επέστρεφα, όμως σίγουρα είναι μια σκέψη που θα με ταλαιπωρούσε για καιρό".

Για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό:" Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος βλέπει γιατί το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών έχει κριθεί τόσο νωρίς. Θα πω κάτι χωρίς να παρεξηγηθώ από τους φίλους των άλλων ομάδων, όμως νομίζω ότι έχουν φτάσει σε ένα σημείο να τους πειράζουν περισσότερα πράγματα από αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός, παρά από αυτά που κάνουν οι ομάδες τους. Κοιτάνε πρώτα αν δόθηκε ένα οφσάιντ στον Ολυμπιακό και δεν τους ενοχλεί η ήττα από την εκάστοτε Ξάνθη ή η κακή απόδοση σε κάποιους αγώνες όπως η ΑΕΚ με τον Ατρόμητο. Θεωρώ ότι θα πρέπει να φτιάξουν το δικό τους υλικό, διότι για να νικήσεις τον πρωταθλητή πρέπει να είσαι καλύτερη ομάδα και να το αποδεικνύεις στο γήπεδο.

Το βλέπω και στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Για μένα η Μπενφίκα δεν είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, θεωρώ ότι η Σπόρτινγκ αδικεί τον εαυτό της, αλλά υπάρχει μια τεράστια διαφορά εδώ. Κανείς δεν κοιτάει αν η Μπενφίκα ευνοήθηκε, έκανε αυτό ή το άλλο, κοιτάνε τις ομάδες τους γιατί σέβονται τον εαυτό τους, την ιστορία τους, έχουν απαιτήσεις πρώτα από τους ίδιους εαυτούς τους, τους παίκτες τους και δεν κοιτούν κάτι άλλο".

Αν μιλάει με τους υπόλοιπους Έλληνες που αγωνίζονται στη Πορτογαλία: "Με τον Μήτρογλου μιλήσαμε όταν παίξαμε αντίπαλοι, ο Σάμαρης εκείνο το διάστημα ήταν τραυματίας και δεν συναντηθήκαμε. Τους περιμένω στον δεύτερο γύρο".

Ο νεαρός επιθετικός έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο μπάσκετ, γι' αυτό και προς το τέλος της συνέντευξης έκανε αναφορά στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γαλατάσαραι.

"Επειδή έχει τύχει να δω όλα τα παιχνίδια της Γαλατά φέτος, η αλήθεια είναι ότι σε κάθε αγώνα μπαίνει δυναμικά και σταδιακά πέφτει η απόδοση της. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί σοβαρός γιατί ξέρει τι θα αντιμετωπίσει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αν καταφέρει να ελέγξει το ξεκίνημα της Γαλατά, του ταιριάζει το επιθετικό στυλ που έχουν οι Τούρκοι και πιστεύω ότι θα νικήσει".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ