ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Και ο Σταφυλίδης στην Premier League!

Και ο Σταφυλίδης στην Premier League!

Στην τελική ευθεία είναι η συμφωνία της Άουγκσμπουργκ με την Στόουκ Σίτι για τον δανεισμό του Κώστα Σταφυλίδη μέχρι το τέλος της σεζόν. Τέταρτος Έλληνας στην Premier League!

Στην αρχή της σεζόν μόνο δύο Έλληνες αγωνίζονταν στην Premier League, αμφότεροι στη Γουότφορντ: ο Χοσέ Χολέμπας και ο Ορέστης Καρνέζης. Μετά, όμως, τη σπουδαία μεταγραφή του Ντίνου Μαυροπάνου από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Άρσεναλ, ετοιμάζεται και ο Κώστας Σταφυλίδης να ζήσει τη μαγεία του αγγλικού πρωταθλήματος!

Κι' αυτό, διότι είναι στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις της Άουγκσμπουργκ με την Στόουκ Σίτι για τον εξάμηνο δανεισμό του 25χρονου πρώην αριστερού μπακ του ΠΑΟΚ. Ο Σταφυλίδης, βέβαια, γεύση από Αγγλία έχει πάρει, καθώς τη σεζόν 2014-15 είχε αγωνιστεί στη Φούλαμ, η οποία συμμετείχε στην Championship. Kαι τότε, δανεικός. Από τη Λεβερκούζεν στην οποία είχε επιστρέψει την επόμενη σεζόν, προτού πωληθεί στην Άουγκσμπουργκ, αντί 2.5 εκατ. ευρώ.

Παρότι πέρυσι είχε αγωνιστεί σε 29 ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, εφέτος μετράει μόλις 31 λεπτά συμμετοχής, αγωνιζόμενος ως αλλαγή σε δύο ματς. Για δέκα λεπτά στην εκτός έδρας νίκη επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με 2-1 (16/9) και στην επίσης εκτός έδρας ήττα από την Μπάγερν (18/11).

Το συμβόλαιο του Σταφυλίδη με την Άουγκσμπουργκ λήγει στις 30/6/2019 και για τον δανεισμό του η Στόουκ πιθανότατα θα δώσει 600.000 ευρώ στον γερμανικό σύλλογο. Μόλις χθες η 18η της Premier League, η οποία ηττήθηκε 3-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πολ Λάμπερτ, μετά την απόλυση του Μαρκ Χιουζ.

Σακίρι, Κράουτς, Μπάτλαντ, Ζουμά, Γκλεν Τζόνσον, Χεσέ, Φλέτσερ, Τζο Άλεν και ένας παλιός γνώριμός μας, ο Ιμπραϊμ Αφελάι, θα είναι μεταξύ των νέων συμπαικτών του "Στάφι" αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ