ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η Ρόμα "ανέκρινε" με 10 ερωτήσεις τον Μανωλά

Η Ρόμα "ανέκρινε" με 10 ερωτήσεις τον Μανωλά

Ο Κώστας Μανωλάς αποκάλυψε τον καλύτερο συμπαίκτη του και αντίπαλο, το ποδοσφαιρικό του είδωλο, το αγαπημένο του γήπεδο αλλά και το πιο αξέχαστο παιχνίδι του, στην "ανάκριση" που του έγινε από τη Ρόμα!

Η Ρόμα φιλοξένησε στην ιστοσελίδα της τον Κώστα Μανωλά, ο οποίος είναι "μία από τις πιο δυνατές υποψηφιότητες για τον παίκτη της χρονιάς στην ομάδα", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο Έλληνας σέντερ μπακ απάντησε σε 10 ερωτήσεις που του έγιναν.

Η Ρόμα "ανέκρινε" με 10 ερωτήσεις τον Μανωλά

1. Ποιος ήταν ο πρώτος ποδοσφαιρικός σου ήρωας;

Ο θείος μου. Αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Βλέποντάς τον αποφάσισα να αρχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Το όνομά του είναι Στέλιος Μανωλάς και είχε σχεδόν 500 εμφανίσεις με την ΑΕΚ ενώ αγωνίστηκε και στην Εθνική Ελλάδας.

2. Έπαιζες άλλα σπορ όταν ήσουν μικρός;

Ναι, έκανα πολλά αθλήματα. Στο σχολείο έπαιζε βόλεϊ και μπάσκετ. Αγαπώ τα σπορ, έκανα όσα περισσότερο μπορούσα. Το αγαπημένο μου- πλην του ποδοσφαίρου- είναι το μπάσκετ.

3. Τι θέση έπαιζες όταν ήσουν μικρός;

Ξεκίνησα να παίζω στα 9 στην τοπική ομάδα της Νάξου, του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων. Στην αρχή δεν ήμουν αμυντικός αλλά επιθετικός.

4. Τι θυμάσαι από το επαγγελματικό σου ντεμπούτο;

Το έκανα με τον Θρασύβουλο, μία μικρή ομάδα που έτυχε εκείνο το διάστημα να είναι στην μεγαλύτερη κατηγορία στην Ελλάδα. Δεν ήταν το καλύτερο ντεμπούτο, χάσαμε με 2-1 από τον Άρη και έκανα πέναλτι. Ήμασταν μπροστά με 1-0 αλλά μας ισοφάρισαν με πέναλτι και μας νίκησαν στις καθυστερήσεις. Δεν ένιωσα όλη αυτή τη συναισθηματική φόρτιση στο ντεμπούτο μου, να σου πω την αλήθεια, αν και υπήρχε λίγη περισσότερη πίεση σε μένα.

5. Ποιο είναι το αγαπημένου σου παιχνίδι που έχεις παίξει και γιατί;

Το αγαπημένο παιχνίδι έως τώρα ήταν αυτό με τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την οποία νικήσαμε με 2-0. Ήταν το πρώτο παιχνίδι για τη φάση των "16" της σεζόν 2013-2014 στο Champions League. Πραγματοποιήσαμε μία φανταστική εμφάνιση και νικήσαμε μία πραγματικά δυνατή ομάδα. Τα πήγα και εγώ καλά απέναντι στον Φαν Πέρσι και τον Ρούνεϊ.

6. Ποιος είναι ο καλύτερος αντίπαλος που έχεις παίξει;

Ο Ιμπραχίμοβιτς, δίχως αμφιβολία. Τον αντιμετώπισα δύο φορές τη σεζόν 2013-2014 με τον Ολυμπιακό στο Champions League όταν παίξαμε με την Παρί στους ομίλους. Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει.

7. Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έχεις παίξει και γιατί;

Ο Φραντσέσκο Τότι. Όλοι ξέρουν το γιατί. Όλοι ξέρουν το πόσο φανταστικός παίκτης είναι. Είναι απίστευτα ταλαντούχος, ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Ο Τότι είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα να ακολουθήσεις.

8. Εκτός από το Ολίμπικο, ποιο είναι το αγαπημένο σου γήπεδο;

Αφού δεν μπορώ να διαλέξω το Ολίμπικο, επιλέγω το Γεώργιος Καραϊσκάκης εκεί όπου πέρασα δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα σπουδαίο γήπεδο με πολύ έντονη ατμόσφαιρα.

9. Ποιος είχε την μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα σου;

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να ευχαριστήσω τον Θεό που με έφερε εδώ που είμαι. Επίσης, χρωστάω στον πατέρα μου και τον θείο μου που ήταν το ποδοσφαιρικό μου είδωλο.

10. Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα του να είσαι ποδοσφαιριστής;

Υπάρχουν πολλά θετικά του να είσαι ποδοσφαιριστής. Σημαίνει ότι έχεις καταφέρει να μετατρέψει το πάθος σου για ποδόσφαιρο σε επάγγελμα, το οποίο είναι τέλειο. Επίσης είσαι στη δημοσιότητα και πληρώνεσαι καλά. Πάνω απ' όλα, το καλύτερο πράγμα είναι που έχεις κάνει το χόμπι σου, δουλειά.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ