ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η πρώτη συνέντευξη του Μαυροπάνου: "Αγχώθηκα και άρχισα να ονειρεύομαι"

Η πρώτη συνέντευξη του Μαυροπάνου: "Αγχώθηκα και άρχισα να ονειρεύομαι"
Μαυροπάνος www.arsenal.com

Ο Ντίνος Μαυροπάνος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Άρσεναλ. Τα συναισθήματά του όταν έμαθε για το ενδιαφέρον των Λονδρέζων, ο Βενγκέρ, η οικογένειά του και ο Τιερί Ανρί. (VIDEO).

Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Άρσεναλ έδωσε ο Ντίνος Μαυροπάνος στην επίσημη ιστοσελίδα των Λονδρέζων. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός μίλησε για το πώς ένιωσε όταν έμαθε για το ενδιαφέρον των "κανονιέρηδων", τον άνθρωπο του αγγλικού συλλόγου με τον οποίο μίλησε για πρώτη φορά, ενώ αναφέρθηκε στον παίκτη που θαυμάζει περισσότερο. Διαβάστε όσα ανέφερε:

- Καλώς ήρθες στην Άρσεναλ. Πώς αισθάνεσαι που είσαι μέλος της ομάδας;

"Ευχαριστώ πολύ. Μεγάλη τιμή, μεγάλη συγκίνηση, μεγάλη χαρά".

- Όταν άκουσες για πρώτη φορά ότι ενδιαφέρεται για εσένα η Άρσεναλ, πώς αισθάνθηκες;

"Αγχώθηκα και άρχισα να ονειρεύομαι...".

- Τι σε έπεισε στο να έρθεις στην Άρσεναλ;

"Αυτό που λέγεται Άρσεναλ, το μεγαλείο αυτού του club".

Η πρώτη συνέντευξη του Μαυροπάνου: "Αγχώθηκα και άρχισα να ονειρεύομαι"

- Με ποιον πρωτομίλησες από την ομάδα και τι σου είπε;

"Ο προπονητής μας, ο κ. Βενγκέρ. Στην αρχή με καλοσώρισε και κατευθείαν άρχισε να μου δίνει οδηγίες".

- Η οικογένειά σου και οι φίλοι σου πώς αισθάνθηκαν όταν τους είπες ότι θα πας στην Άρσεναλ;

"Ενθουσιάστηκαν όλοι και μόλις ολοκληρώθηκε η μεταγραφή, όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο".

- Έχεις παρακολουθήσει την Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια;

"Θυμάμαι την πρώτη φορά που παρατήρησα καλά την Άρσεναλ στον τελικό του Champions League το 2006. Τότε όλοι μιλούσαν για τον Ροναλντίνιο, αλλά εμένα με εντυπωσίασαν οι παίκτες της Άρσεναλ και το πάθος που έβγαλαν.

Μπορεί να έμειναν με δέκα παίκτες από νωρίς, λόγω της αποβολής του Λέμαν, αλλά ήταν πολύ καλύτερη από τη Μπαρτσελόνα. Μπορεί να έχασε, αλλά εμένα μου έμεινε η εμφάνιση. Από τότε άρχισα να παρακολουθώ πιο συχνά την Άρσεναλ".

- Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θαυμάζεις;

"Έχουν περάσει πολλοί καλοί παίκτες, αλλά εγώ κόλλησα με τον Τιερί Ανρί. Δυναμικός, γρήγορος, έβαζε γκολ με κάθε τρόπο".

* Ο Μαυροπάνος όσο βρίσκεται στην Άρσεναλ κάνει ιδιαίτερα μαθήματα αγλλικών. Η Άρσεναλ τού ζήτησε να πει μια κουβέντα στη γλώσσα της χώρας και αυτός είπε: "Come on Gunners". Ελληνιστί: "Πάμε Κανονιέρηδες".

ΒΕΝΓΚΕΡ: "ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ"

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, μίλησε για τον Ντίνο Μαυροπάνο και ανέφερε τα εξής: "Είναι άνετος σε επίπεδο τεχνικής με την μπάλα στα πόδια, είναι ευκίνητος και δυνατός. Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι πώς θα ανταποκριθεί στην πίεση, διότι έχει ακόμα έλλειψη από παιχνίδια υψηλού επιπέδου.

Δεν ξέρω πως θα του βγει αυτό στα παιχνίδια, δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί στην Αγγλία και στις αναμετρήσεις απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους. Πρέπει να του δούμε αυτό. Προς το παρόν είμαι πολύ χαρούμενος από αυτό που έχω δει και αποφάσισα να τον κρατήσω ως τον Μάιο.

Όταν πηγαίνεις σε ένα μεγαλύτερο κλαμπ, η πίεση είναι μία βασική διαφορά. Κάθε παιχνίδι, κάθε λάθος, κάθε φάση αναλύεται και αυτό προσθέτει πίεση. Καμιά φορά αν κάνεις ένα λάθος σε μία μικρή ομάδα δεν έχει τόση σημασία, αλλά εδώ είναι αλλιώς. Η Ελλάδα παράγει πολύ καλούς αμυντικούς, έχει καταπληκτικό ομαδικό αθλητισμό, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βγάζει φανταστικούς παίκτες.

Ο Μαυροπάνος μπορεί να γίνει ένας έξ’ αυτών, από όσα έχω δει μέχρι στιγμής. Δείχνει έξυπνος και ελπίζουμε ότι θα εξελιχθεί και θα γίνει ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής για την Ελλάδα".

Photo credits: www.arsenal.com

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ