ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η πρώτη "ανάσα" του Μήτρογλου στη Μασσαλία

Η πρώτη "ανάσα" του Μήτρογλου στη Μασσαλία
Μήτρογλου om.net

Ο Κώστας Μήτρογλου κατάφερε να πετύχει ένα γκολ με την φανέλα της Μαρσέιγ και ελπίζει να αποτελέσει την απαρχή για ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Περνάει δύσκολες στιγμές ο Έλληνας φορ στη Μασσαλία.

Αλλιώς τα περίμενε τα πράγματα στη Μασσαλία και αλλιώς τα έχει βρει ο Κώστας Μήτρογλου. Η πίεση που βιώνει ο Έλληνας επιθετικός είναι αφόρητη και το χθεσινό του γκολ απέναντι στη Μετς (μπήκε αλλαγή στο 69' και σκόραρε το 6-1 στο 75') θέλει να αποτελέσει την απαρχή για ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Οι σχεδόν τρεις μήνες "αφλογιστία" είναι πολλοί για έναν επιθετικό που κόστισε 15.000.000 ευρώ και οι απαιτήσεις είναι τεράστιες.

Ο διεθνής στράικερ ξέρει ότι βάλλεται από παντού. Συμπαίκτες του όπως ο Λουίζ Γκουστάβο ζήτησε από τον τεχνικό των "Phocéens" να μην δώσει ξανά φανέλα βασικού στον 29χρονο Έλληνα διεθνή επιθετικό, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Dauphiné", ενώ σε άλλο δημοσίευμα ανέφερε πως οι Φωκαείς εξέταζαν την πώλησή τον Ιανουάριο, ώστε να πάρουν πίσω τα λεφτά που έδωσαν για να τον αποκτήσουν, αλλά ο ίδιος παρέμεινε στο "Βελοντρόμ".

Προσθέστε σε όλα αυτά τα γιουχαΐσματα που έχει ακούσει από το κοινό της Μαρσέιγ στα εντός έδρας ματς, τις κριτικές από τον Τύπο για τις εμφανίσεις του, δηλώσεις βετεράνων όπως του Ζαν Πιέρ Παπέν, ο οποίος είπε πως ναι μεν είναι καλός φορ, αλλά στην θέση του θα έφευγε ή τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από τον Κριστόφ Ντουγκαρί. Είχε χάσει και την θέση του στο αρχικό σχήμα από τον Λουίς Γκαρσία και "είχε δέσει το γλυκό" για τον Έλληνα στράικερ.

Ο Μήτρογλου είχε πάει τραυματίας στη Μαρσέιγ από τη Μπενφίκα, όταν μπήκε να αγωνιστεί, δεν ήταν απολύτως έτοιμος και ήθελε τον χρόνο του, ακολούθησαν αρκετές αρνητικές εμφανίσεις, λίγα γκολ και οι επιθέσεις στο πρόσωπό του διαδέχονταν η μια την άλλη. Ειδικά για έναν παίκτη που έχει κοστίσει μια περιουσία και αποτελεί τεράστια επένδυση, οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και η περίοδος χάριτος πολύ μικρή. Ο ίδιος το γνωρίζει και προσπαθεί να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα.

Οι στιγμές στη Μπενφίκα που πετύχαινε το ένα γκολ μετά το άλλο δεν υπάρχουν πια, ούτε λατρεύεται όπως στη Λισσαβώνα. Στο χέρι του είναι όμως να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το έχει κάνει στον Ολυμπιακό, στον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο, το έκανε στην Πορτογαλία, το κάνει και με την Εθνική μας ομάδα. Ο Μήτρογλου δεν θέλει να περάσει μια "νέα Φούλαμ" στη Γαλλία, έστω και αν το ξεκίνημα είναι εφιαλτικό για τον ίδιο. Χθες (2/2) έδωσε μια πρώτη απάντηση Χρειάζονται και άλλες στο άμεσο μέλλον...

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ