ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η Μαρσέιγ νικάει μόνο με Μήτρογλου, τον πιο "καυτό" επιθετικό της Ευρώπης

Marseille's Konstantinos Mitroglou celebrates after his goal during the League One soccer match between Marseille and Lyon at the Velodrome stadium, in Marseilles, southern France , Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Claude Paris)
Marseille's Konstantinos Mitroglou celebrates after his goal during the League One soccer match between Marseille and Lyon at the Velodrome stadium, in Marseilles, southern France , Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Claude Paris) AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Η "Opta" αποθεώνει τον Κώστα Μήτρογλου για την παραγωγικότητά του μέσα στο 2018 και για τα στατιστικά που δείχνουν τη σημασία του για τη Μαρσέιγ.

Η πλατφόρμα συλλογής και ανάλυσης δεδομένων "Opta" δημοσίευσε ένα tweet που επεξηγεί τη σημασία της παρουσίας του Κώστα Μήτρογλου στο βασικό σχήμα της Μαρσέιγ.

Σύμφωνα με αυτό, ο Έλληνας διεθνής έχει βοηθήσει τον σύλλογο να κατακτήσει τη νίκη σε έξι από τα επτά παιχνίδια όπου βρέθηκε στις πρώτες επιλογές του Ρουντί Γκαρσιά σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2018, ήτοι σε ποσοστό 86%.

Αντιθέτως, οι φορές που δεν βρέθηκε στο αρχικό σχήμα είχαν αρνητικά αποτελέσματα, αφού η Μαρσέιγ κέρδισε μόλις 10 από τις 18 αναμετρήσεις, ποσοστό μόλις 56%!

Το Σάββατο, μετά από τα δύο γκολ που σημείωσε ο 30χρονος επιθετικός κόντρα στη Λιλ, ανάγκασε την Opta να κάνει ακόμα ένα εντυπωσιακό tweet για τα κατορθώματά του.

Σύμφωνα με αυτό, ο Μήτρογλου σκοράρει ανά 27 λεπτά στη Ligue 1 μέσα στο 2018, έχοντας 6 γκολ σε 164 λεπτά συμμετοχής, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία μεταξύ όλων των ποδοσφαιριστών στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα του κόσμου που έχουν σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές.

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ