ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Πρωτοπόροι Νίνης και Λυκογιάννης

Πρωτοπόροι Νίνης και Λυκογιάννης

Ο Φάνης Γκέκας άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της Σιόν, ενώ οι Σωτήρης Νίνης και Μπάμπης Λυκογιάννης απολαμβάνουν με τις ομάδες τους την κορυφή στα πρωταθλήματα Βελγίου κι Αυστρίας, αντίστοιχα.

Ξεκίνησαν όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές αγωνίζονται διάσπαρτοι σε πολλά πρωταθλήματα. Από τις αναμετρήσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου διακρίθηκαν ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος σκόραρε με τη Σιόν, ενώ οι ομάδες των Σωτήρη Νίνη και Μπάμπη Λυκογιάννη, Σαρλερουά και Στουρμ Γκρατς αντίστοιχα, φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πρωταθλημάτων τους. Δείτε αναλυτικά τι έκαναν.

Αγγλία

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Στην αριστερή πτέρυγα της Γουότφορντ ξεκίνησε, αγωνίστηκε σε όλο το ματς με την Άρσεναλ (ήττα με 1-3) κι αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 89ο λεπτό.

Απόστολος Βέλλιος (Νότιγχαμ Φόρεστ): O Φιλίπ Μοντανιέ εμπιστεύτηκε τη φανέλα του βασικού στον Απόστολο Βέλλιο στη νίκη της Φόρεστ επί της Λιντς (3-1). Δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, έδωσε τη θέση του στον Κας στο 84ο λεπτό.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Ο Αΐτορ Καράνκα προτίμησε τον Γκούζαν και ο "Dimi" είδε από τον πάγκο την εκτός έδρας "λευκή" ισοπαλία με τη Γουέστ Μπρομ.

Γερμανία

Θάνος Πέτσος (Βέρντερ Βρέμης): Είδε από τον πάγκο την εκτός έδρας βαριά ήττα (6-0) της Βέρντερ Βρέμης στο Μόναχο από την Μπάγερν.

Τάσος Λαγός (Βίτσμπουργκερ Κίκερς): Έμεινε στον πάγκο στη νίκη της ομάδας του επί της Χάιντενχαϊμ.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ): Έπαιξε 90 λεπτά πλάι στον Μπάρτρα στο κέντρο της άμυνας της Ντόρτμουντ, στην εντός έδρας νίκη (2-1) επί της Μάιντς.

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Βασικός στο αριστερό αμυντικό άκρο της Άουγκσμπουργκ, έπαιξε 90 λεπτά, στη εντός έδρας ήττα (0-2) από τη Βόλφσμπουργκ.

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Λεβερκούζεν): Είδε από τον πάγκο την εκτός έδρας ήττα των "ασπιρίνων" (2-1) από την Γκλάντμπαχ.

Δημήτρης Διαμαντάκος (Καρλσρούη): Ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα, στη "λευκή" ισοπαλία επί της Μόναχο 1860, και παραχώρησε τη θέση του στον Χέφερ στο 68'.

Βέλγιο

Σωτήρης Νίνης (Σαρλερουά): Πέρασε στη θέση του Τζαμάλ Μπακάρ στο 63ο λεπτό, στη νίκη (3-2) της πρωτοπόρου του βελγικού πρωταθλήματος επί της Όιπεν.

Γιώργος Γκαλίτσιος (Λόκερεν): Βασικός στο δεξί αμυντικό άκρο, αγωνίστηκε σε όλο το ματς στη νίκη της ομάδας του επί της Πέρουβελτζ-Μουσκρόν (2-1).

Μιχάλης Μανιάς (Βέστερλο): Ο Μπομπ Πέετερς τον άφησε στον πάγκο στην εντός έδρας ήττα (1-2) από τη Μέχελεν.

Δημήτρης Κολοβός (Μέχελεν): Στην αναμέτρηση, αντίθετα, αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκειά της ο Δημήτρης Κολοβός από την πλευρά των φιλοξενούμενων και νικητών.

Σάκης Παπάζογλου (Κόρτραϊκ): Έμεινε στον πάγκο, στην εκτός έδρας νίκη της Κόρτραϊκ (1-2) επί της Σιντ-Τρούιντεν.

Μιχάλης Σηφάκης (Κόρτραϊκ): Ούτε αυτός χρησιμοποιήθηκε από τον Καρίμ Μπελοσίν.

Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Ο Δημήτρης Γούτας, όπως και οι άλλοι δύο Έλληνες της Κόρτραϊκ κάθισαν στον πάγκο.

Νίκος Καρέλης (Γκενκ): Πέρασε στο 71ο λεπτό στη θέση του Εϊνέν, στη νίκη της ομάδας του επί της Ζούλτε Βάρεχεμ (1-0).

Ιταλία

Βαγγέλης Μόρας (Μπάρι): Πρεμιέρα στη Serie B με φανέλα βασικού για τον Βαγγέλη Μόρα στην Μπάρι, στην εντός έδρας ήττα (1-2) από την Τσιταντέλα. Αγωνίστηκε σε όλο το ματς, αντίκρισε και μια κίτρινη κάρτα.

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Στη βασική ενδεκάδα των "τζαλορόσι" μαζί με τον Τόμας Βερμάλεν στο κέντρο της άμυνας. Η Ρόμα αν και προηγείτο 2-0, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Κάλιαρι εκτός έδρας, επιβεβαιώνοντας το "κακό φεγγάρι" που διανύει.

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο): Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς τον άφησε στον πάγκο, στην επιβλητική εντός έδρας νίκη (5-1) της "τόρο" επί της Μπολόνια.

Μάριος Οικονόμου (Μπολόνια): Αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας των "ροσομπλου" μαζί με τον Γκασταλντέλο. Ούτε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ούτε κάποιος άλλος παίκτης της Μπολόνια ήταν σε καλή ημέρα.

Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε): Κράτησε απαραβίαστη την εστία των "φριουλιάνι", στην εντός έδρας νίκη (2-0) επί της Έμπολι. Έφερε εις πέρας το έργο του.

Παναγιώτης Κονέ (Ουντινέζε): Ο Τζουζέπε Ιακίνι τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 80ό λεπτό στη θέση του πρώην μέσου του Παναθηναϊκού, Λούκας Εβανζελίστα.

Πορτογαλία

Κώστας Μήτρογλου (Μπενφίκα): Ο Ρουί Βιτόρια τον άφησε στον πάγκο, στη νίκη των "αετών" επί της Νασιονάλ Μαδέιρα (1-3 εκτός έδρας), καθώς προτίμησε ως επιθετικό δίδυμο αυτό των Ραούλ Χιμένες και Ζόνας.

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Όπως κι ο "Mitrogolo", είδε κι αυτός από τον πάγκο την αναμέτρηση στη Μαδέιρα.

Τάσος Καραμάνος (Φεϊρένσε): Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 64ο λεπτό στη θέση του Πλατίνι, η Φεϊρένσε δε γλίτωσε την εκτός έδρας ήττα από τη Ρίο Άβε (1-0).

Ολλανδία

Κώστας Λάμπρου (Βίλεμ): Αυτός έκανε καλά τη δουλειά του, οι επιθετικοί της Βίλεμ όχι. Στην εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με τη Φιτέσε, ο Έλληνας γκολκίπερ κράτησε την εστία του απαραβίαστη.

Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε): Κάθισε στον πάγκο, στην εκτός έδρας ήττα από τη Χέρενφεν για την 4η αγωνιστική της Eredevisie.

Γιώργος Κατσικάς (Τβέντε): Δεν χρησιμοποιήθηκε στην εντός έδρας νίκη της ομάδας του (3-1) επί της Σπάρτα Ρότερνταμ.

Αυστρία

Χαράλαμπος Λυκογιάννης (Στουρμ Γκρατς): Άλλη μια νίκη για την πρωτοπόρο της αυστριακής Bundesliga, Στουρμ Γκρατς, άλλη μια θετική εμφάνιση για τον Χαράλαμπο Λυκογιάννη, ο οποίος αγωνίστηκε στο αριστερό αμυντικό άκρο σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Ελβετία

Φάνης Γκέκας (Σιόν): Με δικό του γκολ στο έβδομο λεπτό άνοιξε το σκορ για την εντός έδρας άνετη επικράτηση της Σιόν (3-1) επί της Βαντούζ. Στα 36 του, ο Φάνης Γκέκας συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα, παραχώρησε τη θέση του στον Ακολό στο 66ο λεπτό.

Σκωτία

Γιώργος Σαρρής (Χάμιλτον): Πρώτη νίκη (1-0) για τη Χάμιλτον και τον Γιώργο Σαρρή στη Scottish Premieship. Ο Κρητικός αμυντικός αγωνίστηκε σε όλο το ματς, στο κέντρο της άμυνας, και εξουδετέρωσε τους επιθετικούς της Ρος Κάουντι.

Φινλανδία

Πέτρος Κανακούδης (Ίντερ Τούρκου): Η Ίντερ Τούρκου δεν απέφυγε την εντός έδρας ήττα από την Ίλβες (0-1) με τον Πέτρο Κανακούδη να ξεκινά στο βασικό σχήμα και να δίνει τη θέση του στον Γκναμπουγιού (πρώην φορ της Καλλονής) στο 62'.

ΗΠΑ

Γιώργος Σαμαράς (Rayo OKC): Δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Tampa Bay Rowdies ο Γιώργος Σαμαράς και η Rayo OKC γνώρισε την εκτός έδρας ήττα (2-0). Αγωνίστηκε σε όλο το ματς και είδε την κίτρινη κάρτα στο 77ο λεπτό.

Κροατία

Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Από τον πάγκο είδε την εκτός έδρας νίκη (0-2) της ομάδας του, Χάιντουκ Σπλιτ, επί της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Σουηδία

Παύλος Μητρόπουλος (Ακρόπολις): Η Akropolis επικράτησε με 5-1 της Ένσκεντε και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα παραμένοντας στο κυνήγι των δυο πρώτων θέσεων. Βασικός ο Παύλος Μητρόπουλος.

Κώστας Σταυροθανασόπουλος (Ακρόπολις): Ομοίως, κι αυτός συμμετείχε στο βασικό σχήμα της Ακρόπολις.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ