ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Γεωργουλόπουλος: "Και να δοθεί δανεικός, θα γυρίσει στην Άρσεναλ ο Μαυροπάνος"

Γεωργουλόπουλος: "Και να δοθεί δανεικός, θα γυρίσει στην Άρσεναλ ο Μαυροπάνος"

Ο άνθρωπος που εισηγήθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα την απόκτηση του Κώστα Μαυροπάνου, Γιώργος Γεωργουλόπουλος, υποστήριξε στον Sport24 Radio 103,3 ότι ο 20χρονος αμυντικός θα καθιερωθεί στην Άρσεναλ.

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος υπέγραψε την Πέμπτη (4/1) στην Άρσεναλ και προπονήθηκε την Παρασκευή (5/1) για πρώτη φορά με τους "gunners", έχοντας την πρώτη γνωριμία με τους συμπαίκτες του. Ο 20χρονος Έλληνας αμυντικός ζει το όνειρό του.

Το κόστος της μεταγραφής έφθασε τα 2.150.000 ευρώ και φυσικά μιλάμε για ένα σπουδαίο deal από πλευρά ΠΑΣ Γιάννινα, που στήριξε τον Μαυροπάνο. Φανταστείτε ότι πρόλαβε εφέτος να κάνει μόλις 16 συμμετοχές και πραγματοποίησε μεταγραφή σε μια από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες.

Τον Έλληνα στόπερ έπεισε να ακολουθήσει το δρόμο για τα Ιωάννινα (ορμώμενος από τη Ριζούπολη και τον Απόλλωνα Σμύρνης) ο τότε υπεύθυνος των ακαδημιών του ΠΑΣ, βοηθός του Γιάννη Πετράκη και νυν του Αστέρα, Γιώργος Γεωργουλόπουλος, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Οι κουτσομπόληδες", με τους Δημήτρη Σαμόλη και Βασίλη Τεμπέλη. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα καθιερωθεί στην ομάδα του Λονδίνου, ακόμη κι αν χρειαστεί να φύγει δανεικός τώρα. Υπέδειξε ως κύριος προσόν τη σωματοδομή του ως προς τα ποιοτικά αγωνιστικά στοιχεία την και ταπεινότητά του όσον αφορά στον χαρακτήρα του.

Για το ρόλο του στη μεταγραφή του Μαυροπάνου στον ΠΑΣ: "Ο ρόλος μας είναι να διακρίνουμε αν ένας παίκτης μπορεί να ανέβει επίπεδο. Από εκεί και πέρα για το που μπορεί να φτάσει υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και παίζει ρόλο και η τύχη. Τον παίκτη τον πίστευα πάρα πολύ, όπως και όλοι στα Γιάννινα. Σίγουρα έχει υψηλά στάνταρ, αλλά η πρόταση από την Άρσεναλ ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανείς. Αξίζει πολλά και μπορεί να τα καταφέρει".

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Μαυροπάνος EUROKINISSI SPORTS

Για το λόγο που ο Μαυροπάνος δεν έμεινε στον Απόλλωνα Σμύρνης: "Κάθε ομάδα έχει τη δική της φιλοσοφία. Στόχος μας στον ΠΑΣ ήταν να βρίσκουμε νέα παιδιά και να τα αξιοποιούμε, ούτως ώστε να μας δώσουν χρήματα και να γίνει βιώσιμη η ΠΑΕ. Για αυτό προσπαθούσαμε να φέρουμε μικρούς παίκτες. Ο Ντίνος ήταν ένας ταλαντούχος παίκτης, ο Απόλλων είχε ως προτεραιότητα να ανέβει κατηγορία και ήμασταν τυχεροί, διότι βρήκαμε την κατάλληλη στιγμή και τον πήραμε".

Για τη μεταγραφή του Μαυροπάνου στην Άρσεναλ: "Η Άρσεναλ ξέρει τι κάνει. Είναι μέσα στις δύο καλύτερες ομάδες στην επιλογή νέων παικτών. Το μειονέκτημα των ελληνικών ομάδων είναι ότι δεν βάζουν παίκτες από 17 ως 19 ετών να παίξουν για να τους πουλήσουν στη συνέχεια και να είναι αυτόνομες. Αν είχαμε αυτή τη λογική θα είχαν φύγει πολλά παιδιά για το εξωτερικό, διότι ταλέντο υπάρχει. Τα παιδιά πρέπει να πάρουν ευκαιρίες".

Γεωργουλόπουλος: "Και να δοθεί δανεικός, θα γυρίσει στην Άρσεναλ ο Μαυροπάνος"
Μαυροπάνος

Για τα πλεονεκτήματα του Μαυροπάνου: "Το κύριο προσόν του είναι η σωματοδομή. Είναι ψηλός με δυνατό κορμί. Είναι γρήγορος για το ύψος του και ευκίνητος. Επίσης, είναι καλός στις στατικές φάσεις, αφού μπορεί να βάλει 5 με 6 γκολ τη σεζόν. Έχει μειονεκτήματα, αλλά αν δουλευτεί καλά μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και ο χαρακτήρας του. Είναι ταπεινός και ξέρει ότι μόνο με τη δουλειά μπορείς να πετύχεις. Έχει υπομονή, δε θα ξεφύγει και βελτιώνεται καθημερινά. Το κύριο μειονέκτημά του, διότι οι ταχύτητες θα ανέβουν, είναι η τεχνική επιδεξιότητα, στις πάσες, ειδικά στις μεγάλες. Το πιο βασικό είναι ότι δε θα ξεφύγει το μυαλό του. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και το ξέρει. Είναι συνεσταλμένος και πατάει στη γη".

Για το αν η Ελλάδα εξάγει μόνο αμυντικούς: "Όλοι όσοι δουλεύουμε στις ακαδημίες πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό. Σε όλους αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και το θέαμα, αλλά η δική μας ιδιοσυγκρασία δεν ταιριάζει με αυτή των Ολλανδών και των Γερμανών. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 το κατακτήσαμε με προγραμματισμό στο αμυντικό κομμάτι. Το ταλέντο των Ελλήνων είναι στην αμυντική λειτουργία και πρέπει να βγάλουμε αμυντικούς και ανασταλτικούς παίκτες".

Γεωργουλόπουλος: "Και να δοθεί δανεικός, θα γυρίσει στην Άρσεναλ ο Μαυροπάνος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος από τη θητεία του στον ΠΑΣ Γιάννινα

Για το αν πρέπει να δοθεί δανεικός ή να μείνει στην Άρσεναλ: "Δεν μπορώ να πω κάτι. Είναι σημαντικό ότι έφυγε από τον ΠΑΣ και πήγε στην Αγγλία. Θεωρώ ότι θα γυρίσει στην Άρσεναλ -αν πάει δανεικός- και θα παίξει. Έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Το να πάει στην Άρσεναλ ήταν μία σωστή επιλογή. Στόχος όλων των παικτών είναι να φύγουν στο εξωτερικό, ακόμα κι αν παίζουν σε «μεγάλη» ελληνική ομάδα. Το καλό για τον Ντίνο είναι ότι θα αρχίσει από τώρα να δουλεύει στο υψηλό επίπεδο. Κερδίζει χρόνο".

Για το αν έχει μιλήσει μαζί του: "Μιλήσαμε πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Μου είχε πει ότι είχε τρεις προτάσεις από την Άρσεναλ, την Ουντινέζε και τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι πήρε τη σωστή απόφαση".

Για τον Αστέρα Τρίπολης:" Είναι μία πολύ οργανωμένη ομάδα. Εδώ έχουμε όλα τα εχέγγυα για να δουλέψουμε καλά και να βγάλουμε παιδιά που μπορούν να παίξουν και να φύγουν στο εξωτερικό. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα γίνει κι αυτό. Στην Ελλάδα, υπάρχουν παιδιά που έχουν μέλλον, αλλά πρέπει να βρουν το δρόμο τους. Πρέπει να γίνουμε προσβάσιμη αγορά. Η μεταγραφή του Μαυροπάνου είναι μία μεγάλη διαφήμιση για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Οι ξένοι μας είχαν απαξιώσει, αλλά πλέον ξαναβλέπουν την ελληνική αγορά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πατέρας Μαυροπάνου: "Δεν μας το έλεγε ο πρόεδρος"
Βενγκέρ: "Ο Μαυροπάνος μπορεί να δοθεί δανεικός σε γερμανική ομάδα"
Το post της συντρόφου του Μαυροπάνου για τη μεταγραφή στην Άρσεναλ
Η "κανονιέρισσα" του Μαυροπάνου είναι κούκλα!
TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ