ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Επίσημο: Στην Κοπεγχάγη ο Παπαγιαννόπουλος

Hertha's Alexander Esswein, left, and Ostersund's Sotirios Papagiannopoulos, right, challenge for the ball during the Europa League Group J soccer match between Hertha BSC and Ostersunds FK in Berlin, Germany, Thursday, Dec. 7, 2017. (AP Photo/Michael Sohn)
Παπαγιαννόπουλος (AP Photo/Michael Sohn) AP IMAGES

Η Κοπεγχάγη ανακοίνωσε την απόκτηση του 27χρονου Ελληνοσουηδού αμυντικού, Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου, για την οποία είχατε ενημερωθεί πρώτα από το Sport24.gr

Στις 15 Μαΐου το Sport24.gr σας είχε ενημερώσει για το ενδιαφέρον της Κοπεγχάγης να εντάξει στο δυναμικό της τον 27χρονο αμυντικό, Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο.

Το Σάββατο (26/5), η ομάδα της δανέζικης πρωτεύουσας - στην οποία ήδη αγωνίζονται οι Πιέρρος Σωτηρίου και Ζέκα και ξεκινά την ευρωπαϊκή σεζόν από τον πρώτο προκριματικό του Europa League - ανακοίνωσε την απόκτηση του Ελληνοσουηδού.

Μάλιστα άνθρωποι της Κοπεγχάγης βρέθηκαν στη Σουηδία και παρακολούθησαν την αναμέτρηση ΑΪΚ-Έστερσουντ έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στον Παπαγιαννόπουλο. Μετά το τέλος της αναμέτρησης υπήρξε και επαφή του προπονητή των Δανών, Στάλε Σολμπάκεν με τον ποδοσφαιριστή και συζήτησαν για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους την επόμενη σεζόν.

Ο Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στη Στοκχόλμη και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ομάδας της πόλης, ΑΪΚ. Το 2009 εντάχθηκε στο δυναμικό της Βάσμπι, όπου έμεινε μέχρι το 2011 μεσολαβούντος ενός δανεισμού στην Ακρόπολις.

Η επόμενη τετραετία (2011-2015) τον βρήκε στην Ασιρίσκα, το 2015 ήλθε στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ (7 συμμετοχές), ενώ επέστρεψε στη Σουηδία για την Έστερσουντ με τη φανέλα της οποίας απέκλεισε το "Δικέφαλο" στα προκριματικά του Europa League το περασμένο καλοκαίρι (2017).

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ