ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Επίσημο: Στη Στουτγκάρδη ο Δώνης

Επίσημο: Στη Στουτγκάρδη ο Δώνης

Η Στουτγκάρδη ανακοίνωσε την απόκτηση του 20χρονου Έλληνα διεθνή επιθετικού, Τάσου Δώνη, από τη Γιουβέντους έναντι 4.200.000 ευρώ.

Η ελληνική παροικία στο εξωτερικό παραμένει μεγάλη, αφού ο Τάσος Δώνης αποχωρεί από τη Γιουβέντους μεν, αλλά συνεχίζει εκτός συνόρων.

Η Στουτγκάρδη ανακοίνωσε την απόκτηση του 20χρονου Έλληνα διεθνή επιθετικού έναντι 4.200.000 ευρώ (η ιταλική ομάδα διατηρεί 20% ποσοστό μεταπώλησης), ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Νις με τη μορφή δανεισμού από τη "Γηραιά Κυρία".

Επίσημο: Στη Στουτγκάρδη ο Δώνης

Μάλιστα, η γερμανική ομάδα μέσω των λογαριασμών της στα social media δημοσίευσε και τις πρώτες φωτογραφίες του Τάσου Δώνη με τη φανέλα που θα φορά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

"Είμαι πολύ χαρούμενος, σήμερα είναι πολύ σημαντική ημέρα. Η Στουτγκάρδη είναι ένα μεγάλο κλαμπ με μεγάλη παράδοση και υπέροχους οπαδούς. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θα δώσω τα πάντα για την ομάδα από την πλευρά μου", υποστήριξε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της γερμανικής ομάδας.

Επίσημο: Στη Στουτγκάρδη ο Δώνης

Από τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει η μεταβίβαση των δικαιωμάτων του διεθνούς επιθετικού, ένα μέρος θα δοθεί στο Τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός θα λάβει περίπου 300.000, τα οποία δικαιούται ως τροφεία για την ανάδειξη του Δώνη από την ακαδημία του. Η ΠΑΕ δεν διατήρησε ποσοστό μεταπώλησης, διότι το καλοκαίρι του 2014 που ο Δώνης είχε μετακομίσει στο Τορίνο για τη Γιουβέντους από την οποία δόθηκε κατά σειρά δανεικός σε Σασουόλο, Λουγκάνο και Νις (22 συμ./ 5 γκολ την περυσινή σεζόν), δεν ήταν επαγγελματίας.

Συνολικά από 10 ομάδες υπήρχαν προτάσεις για τον Δώνη, μεταξύ των οποίων οι Βόλφσμπουργκ, Κολωνία, Λεγκανές, Χάντερσφιλντ αλλά και κάμποσες ιταλικές.

Photo credits: vfb.de

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ