ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Εκτελεστής ο Λυκογιάννης, μοιραίος ο Διαμαντάκος

Εκτελεστής ο Λυκογιάννης, μοιραίος ο Διαμαντάκος

Για 2ο σερί εκτός έδρας ματς ο Λυκογιάννης σκόραρε με εκτέλεση φάουλ, ο Διαμαντάκος σκόραρε με πέναλτι, αλλά στο 90' έχασε το 2ο, ο Φετφατζίδης την Πέμπτη πέτυχε γκολ, ενώ ο Λάμπρου κράτησε το "μηδέν" για 3ο σερί ματς! (videos)

Για δεύτερο σερί Σαββατοκύριακο ο Μπάμπης Λυκογιάννης είναι ο πρωταγωνιστής για τους Έλληνες του εξωτερικού, καθώς για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ για την Στουρμ Γκρατς.

Πάντα παίζει βασικός, πάντα παίζει καλά, οι φίλαθλοι τον λατρεύουν και είτε τον Ιανουάριο, είτε το καλοκαίρι θα πάρει μεταγραφή σε καλύτερη ομάδα, σε καλύτερο πρωτάθλημα.

Την Πέμπτη ο Φετφατζίδης είχε σκοράρει για 2η φορά φέτος με την Αλ-Αχλί, ενώ την Παρασκευή ο Διαμαντάκος σκόραρε με πέναλτι και μείωσε για την Καρλσρούη στο 80', αλλά στο 90' εκτέλεση και δεύτερο πέναλτι, χωρίς να καταφέρει να ισοφαρίσει σε 2-2, καθώς απέκρουσε ο Μπάλας Μέγκιερι (Γκρόιτερ Φιρτ).

Συνεχίζει τις σπουδαίες εμφανίσεις ο Κώστας Λάμπρου, καθώς ο τερματοφύλακας της Βίλεμ δεν δέχτηκε γκολ για τρίτη σερί αγωνιστική, ενώ γκολ δεν δέχτηκε και ο Καρνέζης στον "εμφύλιο" με Τοροσίδη και Οικονόμου.

Αναλυτικά τι έκαναν οι Έλληνες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο...

Αγγλία

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Για 13η φορά στην 11άδα στην 14η αγωνιστική (έχει χάσει ένα ματς λόγω τιμωρίας), για 11η φορά έπαιξε σε όλον τον αγώνα. Η ομάδα του έχασε στην έδρα της Γουέστ Μπρομ (3-1)

Ντίμι Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Μίντλεσμπρο - Χαλ τη Δευτέρα στις 22:00

Απόστολος Βέλλιος (Νότιγχαμ Φόρεστ / Championship): Ο Μπέντνερ ήταν βασικός και ο Βέλλιος μπήκε στην θέση του στο 79'. Η Νότιγχαμ νίκησε 2-1, κάνοντας ανατροπή με αυτογκόλ στο 86'

Γουέστ Μπρομ - Γουότφορντ 3-1

Νότιγχαμ Φόρεστ - Νιούκαστλ 2-1

Πορτογαλία

Κώστας Μήτρογλου (Μπενφίκα): Επέστρεψε στην 11άδα και έπαιξε σε όλο το ματς με την Μαρίτιμο. Η Μπενφίκα υπέστη την πρώτη της ήττα (2-1)

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Έμεινε στον πάγκο

Τάσος Καραμάνος (Φεϊρένσε): Και αυτός στην 11άδα (έπαιξε 74 λεπτά στην ήττα από την Αρόουκα με 0-2), αλλά όπως και ο Μήτρογλου δεν σκόραρε

Γαλλία

Τάσος Δώνης (Νις): Για 8η φορά στο φετινό γαλλικό πρωτάθλημα πέρασε στο ματς ως αλλαγή, αυτήν την φορά μπήκε στο 83ο λεπτό (ποτέ βασικός, συνολικά έχει παίξει 67 λεπτά)

Ισπανία

Νίκος Βέργος (Ρεάλ Μαδρίτης ΙΙ / Segunda B): Έμεινε στον πάγκο

Ολλανδία

Κώστας Λάμπρου (Βίλεμ): Και στην 15η αγωνιστική βασικός, για 5η φορά φέτος κράτησε το "μηδέν" και μάλιστα τρίτη σερί, έτσι η Βίλεμ αναδείχθηκε ισόπαλη με την Τβέντε (0-0)

Γιώργος Κατσικάς (Τβέντε): Έμεινε στον πάγκο, έτσι δεν είχαμε ελληνικό "εμφύλιο" με Λάμπρου

Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε): Εκτός αποστολής

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Επέστρεψε στην Β' ομάδα και ήταν βασικός για 13η φορά φέτος (νίκη 5-1 επί της TEC)

Τζέιμς Ευμορφίδης (Άλκμααρ): Εκτός αποστολής

Βίλεμ - Τβέντε 0-0

Ιταλία

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Επέστρεψε στην 11άδα στο ντέρμπι με τη Λάτσιο, καλή εμφάνιση με τον Φάσιο στο κέντρο της άμυνας και η Ρόμα πήρε σπουδαία νίκη με 2-0

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Κάλιαρι): Ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά έμεινε στον πάγκο

Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε): Για 3η φορά φέτος δεν δέχτηκε γκολ και η Ουντινέζε νίκησε 1-0 την Μπολόνια, με την λύτρωση να έρχεται στο 93'

Παναγιώτης Κονέ (Ουντινέζε): Εκτός αποστολής

Μάριος Οικονόμου (Μπολόνια): Βασικός, έπαιξε σε όλο το ματς στο Ούντινε, αλλά πικράθηκε στο 93'

Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Και αυτός βασικός στο Ούντινε, δεν κατάφερε στο 93' να ανακόψει την σέντρα που έγινε από την πλευρά του και έφερε το γκολ του Ντανίλο

Βαγγέλης Μόρας (Μπάρι / Serie B): Για 10η φορά βασικός, έπαιξε σε όλο το ματς για 9η φορά, η Βερόνα νίκησε 2-0 την Σαρλερνιτάνα

Μιχάλης Ηλιάδης (Σαλερνιτάνα / Serie B): Εκτός αποστολής

Γιώργος Μακρής (Πίζα / Serie B): Εκτός αποστολής

Λάτσιο - Ρόμα 0-2

Ουντινέζε - Μπολόνια 1-0

Γερμανία

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Βασικός για 13η φορά στην 13η αγωνιστική, έπαιξε 90 λεπτά για 12η φορά στο 1-1 με την Άιντραχτ

Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ): Εκτός 18άδας

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Λειψία): Εκτός 18άδας

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ): Ήταν βασικός, ηγέτης στην αμυντική τριάδα με Γκίντερ και Μπάρτρα, η Ντόρτμουντ νίκησε 4-1 την Γκλάντμπαχ με ανατροπή (έπαιξε σε όλο το ματς)

Θάνος Πέτσος (Βέρντερ): Εκτός 18άδας

Δημήτρης Διαμαντάκος (Καρλσρούη / 2. Bundesliga): Έπαιξε 90 λεπτά στο εντός έδρας ματς με την Γκρόιτερ Φιρτ, σκόραρε στο 80' με πέναλτι και μείωσε σε 1-2, αλλά στο 90' απέτυχε να σκοράρει και σε δεύτερη εκτέλεση πέναλτι (απόκρουση του Μπάλας Μέγιερι)

Χάρης Μαυρίας (Καρσλρούη / 2. Bundesliga): Μπήκε στο 56ο λεπτό

Τάσος Λαγός (Βίρτσμπουργκερ Κίκερς / 2. Bundesliga): Έμεινε στον πάγκο

Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ 4-1

Τα πέναλτι του Διαμαντάκου...

Βέλγιο

Νίκος Καρέλης (Γκενκ): Επέστρεψε στην 11άδα, αγωνίστηκε σε όλο το ματς, όμως δεν σκόραρε και η Γκενκ ηττήθηκε στην έδρα της από την Λόκερεν (1-2)

Γιώργος Γκαλίτσιος (Λόκερεν): Και αυτός βασικός και αυτός έπαιξε σε όλο το ματς, ήταν ο νικητής στον "εμφύλιο" με τον Καρέλη

Μιχάλης Μανιάς (Βέστερλο): Εκτός αποστολής

Σωτήρης Νίνης (Σαρλερουά): Εκτός αποστολής

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Έμεινε στον πάγκο

Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Για 8η φορά στην 11άδα, έπαιξε σε όλο το ματς, όμως η ομάδα του δέχτηκε 3 γκολ (1-3 με Άντερλεχτ)

Μιχάλης Σηφάκης (Κόρτραϊκ): Έμεινε στον πάγκο

Θανάσης Παπάζογλου (Κόρτραϊκ): Μπήκε στο 84ο λεπτό

Δημήτρης Κολοβός (Μέχελεν): Ξανά βασικός, έπαιξε 90 λεπτά στη νίκη επί τις Όιπεν

Σαρλερουά - Σταντάρ Λιέγης 1-3 [διεκόπη]

Κόρτραϊκ - Άντερλεχτ 1-3

Γκενκ - Λόκερεν 1-2

Μέχελεν - Όιπεν 1-0

Ελβετία

Φάνης Γκέκας (Σιόν): Έμεινε στον πάγκο

Αυστρία

Μπάμπης Λυκογιάννης (Στουρμ Γκρατς): Βασικός για 18η φορά στην 18η αγωνιστική, για 17η φορά έπαιξε σε όλο το ματς και μάλιστα πέτυχε το δεύτερο του φετινό γκολ! Η ομάδα του νίκησε 4-0 την Βόλφσμπεργκερ και ο Λυκογιάννης σκόραρε για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς. Πριν μία εβδομάδα (είχαν παίξει και μεσοβδόμαδα) είχε βάλει τρομερό γκολ στην Βιέννη με εκτέλεση φάουλ, ενώ στο Βόλφσμπεργκ έκανε το 0-2 στο 45'+2 και πάλι με εκτέλεση φάουλ!

Εκτελεστής ο Λυκογιάννης, μοιραίος ο Διαμαντάκος

Κροατία

Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Ήταν και πάλι βασικός, αλλά λόγω ενός προβλήματος αντικαταστάθηκε στο 30ό λεπτό (ήττα 1-2 στην έδρα της Σλάβεν Κοπρίβνιτσα)

Σλοβακία

Βασίλης Πλιάτσικας (Σλόβαν Μπρατισλάβα): Εκτός 18άδας / εκτός ομάδας

Βουλγαρία

Αντώνης Στεργιάκης (Σλάβια Σόφιας): Έμεινε στον πάγκο

Χρήστος Κοντοχρήστος (Μοντάνα): Αναβλήθηκε το ματς με τη Λουντογκόρετς

Σκωτία

Γιώργος Σαρρής (Χάμιλτον): Δεν είχε χάσει λεπτό στις πρώτες 14 αγωνιστικές, όμως έμεινε στον πάγκο στο ματς με την Πάρτικ Θισλ

Σουηδία

Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος (Έστερσουντς): Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στην Σουηδία

Φινλανδία

Πέτρος Κανακούδης (Ίντερ Τούρκου): Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στην Φινλανδία

Σαουδική Αραβία

Γιάννης Φετφατζίδης (Αλ-Αχλί): Την Πέμπτη ήταν το τελευταίο ματς της Αλ-Αχλί, νίκησε 6-3 στην έδρα της Αλ-Φαϊσαλί, με τον "Φέτφα" να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στο 60' και στο 61' να σκοράρει! Έκανε το 1-5 και αυτό ήταν το 2ο γκολ του σε 11 συμμετοχές

Εκτελεστής ο Λυκογιάννης, μοιραίος ο Διαμαντάκος

Κίνα

Απόστολος Γιάννου (Guangzhou R&F): Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στην Κίνα

ΗΠΑ

Γιώργος Σαμαράς (Rayo OKC / NASL): Ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις

Αλέξανδρος Ταμπάκης (Charleston Battery / USL): Ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις

Βασίλης Αποστολόπουλος (Rochester Rhinos / USL): Ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις

Γιώργος Κυριαζής (Rochester Rhinos / USL): Ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις

Κύπρος

Ο Φώτης Παπουλής έπαιξε σε όλο το ματς με την Ανόρθωση, άνοιξε το σκορ με το 8ο φετινό του γκολ, αλλά η "κυρία" κατάφερε να πάρει ισοπαλία (1-1) με τέρμα στο 89'.

Με τον Γεωργιάδη να παίζει 90 λεπτά, η ΑΕΛ νίκησε 1-0 στην έδρα του Ερμή, ενώ ο Άρης ηττήθηκε στην έδρα του Εθνικού με τον Γιαννακόπουλο στο τέρμα, τον Μαραγκουδάκη να μπαίνει στο 55' και τους Παντίδο και Μαρτσάκη να μένουν στον πάγκο.

Το ΑΠΟΕΛ νίκησε 4-1 στην έδρα της Ομόνοιας με τον Γιαννιώτα να μπαίνει στο ματς στο 70ό λεπτό, ενώ για το "τριφύλλι" έπαιξαν 90 λεπτά οι Κωνσταντινίδης, Σοϊλέδης, μπήκε στο 21' ο Βύντρα και έμεινε στον πάγκο ο Παντελιάδης.

Η Αναγέννηση Δερύνειας έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΚ, έχοντας στην 11άδα τους Βλασόπουλο και Νατσιόπουλο, ενώ ο Πουρσαϊτίδης έβαλε στο ματς τον Μπαρμπούδη στο 20'.

Ταραλίδης και Σάλιακας έπαιξαν 90 λεπτά στη νίκη της Καρμιώτισσας με 1-0 επί της Νέας Σαλαμίνας, για την οποία ο Βεργέτης είχε στην 11άδα τους Σκοπελίτη και Τσαμπούρη.

Απόλλων - Ανόρθωση 1-1

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 1-4

Αναγέννηση Δερύνειας - ΑΕΚ 0-0

Ερμής - ΑΕΛ 0-1

Εθνικός - Άρης 2-0

Καρμιώτισσα - Νέα Σαλαμίνα 1-0

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ