ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Διθύραμβοι για Μανωλά από "Gazzetta dello Sport"

Διθύραμβοι για Μανωλά από "Gazzetta dello Sport"

Μέλι για τον Κώστα Μανωλά, τον οποίο χαρακτηρίζει παίκτη-ηγέτη, στάζει συντάκτης της "Gazzetta dello Sport". Διαβάστε τα άκρως εγκωμιαστικά σχόλια για τον Έλληνα άσο της Ρόμα.

Ο Ρούντι Γκαρσία του έδωσε φανέλα βασικού λίγες μόλις ημέρες μετά την απόκτησή του από τη Ρόμα, στην πρεμιέρα της Serie A κόντρα στη Φιορεντίνα, και από τότε ο Κώστας Μανωλάς δεν το κουνάει... ρούπι από το κέντρο της άμυνας των Ρωμαίων.

Το περασμένο Σάββατο αγωνίστηκε και πάλι βασικός στο εκτός έδρας ματς με την Έμπολι, πριν λίγες ημέρες πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Champions League με τους Ρωμαίους στο 5-1 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα παίξει από το 1ο λεπτό και στον κυριακάτικο αγώνα με την Κάλιαρι.

Δεν είναι όμως μόνο τα σωματικά του προσόντα που του έχουν επιτρέψει να κερδίσει φανέλα βασικού στη Ρόμα αλλά και το χάρισμα του ηγέτη που διαθέτει, όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα που φιλοξενεί η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport".

Διθύραμβοι για Μανωλά από "Gazzetta dello Sport"

"Μέσα σε τρία παιχνίδια έχει κάνει τους πάντες να ξεχάσουν τον Μεχντί Μπενατιά. Όχι μόνο τους φιλάθλους -κάτι που ίσως να ήταν αρκετό και από μόνο του- αλλα κυρίως αυτούς που ζουν στην Τριγκόρια.

Ο Μανωλάς συμπεριφέρεται ως ηγέτης. Κινείται ως ηγέτης. Με την προσωπικότητα ενός ατόμου που δεν το σκέφτεται ούτε για μία στιγμή να πει μια κουβέντα με τον Γκαρσία, να ανοίξει διάλογο με τον Ντε Ντε Ρόσι, να ανταλλάξει απόψεις με τον Τότι.

Ιδού ο Μανωλάς, ο απαραίτητος. Κατ'επιλογή και όχι εξ'ανάγκης", αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Έλληνα σέντερ μπακ ο συντάκτης της εφημερίδας, Ντανιέλε Στοπίνι, ο οποίος προσθέτει στο σχετικό του κείμενο για τον πρώην άσο των Ολυμπιακού και ΑΕΚ:

"Ο Μανωλάς ετοιμάζεται να παίξει την Κυριακή το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι του με τη Ρόμα, έχοντας αυτή τη φορά δίπλα του στο κέντρο της άμυνας τον Γιανγκά-Μπιγουά.

Διθύραμβοι για Μανωλά από "Gazzetta dello Sport"

Δεν είναι σε καμία περίπτωση ο τύπος του παίκτη που αισθάνεται κούραση, ούτε καν πόνο. Κάποτε στην ΑΕΚ, σκόραρε κόντρα στον Ολυμπιακό με σπασμένο σαγόνι και μετά το τέλος του αγώνα αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Την επόμενη ημέρα τον πήγαν με το ζόρι και χρειάστηκε εγχείριση διάρκειας 3 ωρών για να του φτιάξουν το σαγόνι. Ένας τέτοιος τύπος παίκτης είναι προκαθορισμένη η πορεία του, τουλάχιστον για να μπει στην καρδιά των φιλάθλων.

Για να μπει πάντως στο προπονητικό κέντρο της Τριγκόρια με το δικό του αμάξι, θα χρειαστεί πάντως να περιμένει..."

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ