ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"Δεν αισθάνθηκα εχθρότητα στα Σκόπια"

"Δεν αισθάνθηκα εχθρότητα στα Σκόπια"

Ο Γιώργος Τσιρλίδης, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των Σκοπίων με τη φανέλα της Πέλιστερ, μεταφέρει στο Sport24.gr τις εμπειρίες του, από τη γειτονική χώρα.

Ακολούθησε το αντίθετο δρομολόγιο. Από την Ελλάδα στα Σκόπια. Ο 22χρονος επιθετικός της Πέλιστερ, Γιώργος Τσιρλίδης εξηγεί στο Sport24.gr ότι η διπλωματική διαφορά των δύο χωρών, δεν έχει επηρεάσει την παρουσία του, στη γειτονική χώρα.

Από τα Σκόπια, γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα ως προς το ποδόσφαιρό της. Ίσως, τη Βαρντάρ (κι ως πρώην ομάδα του Τόνι Σαβέβσκι), άντε και τη Ραμποτνίσκι. Ο 22χρονος Γιώργος Τσιρλίδης που αγωνίζεται στην Πέλιστερ, είναι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσει, μέσα από το Sport24.gr για το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά και την κατάσταση των υποδομών, στη γειτονική χώρα.

"Το πρωτάθλημα των Σκοπίων, έχει διαβαθμίσεις. Υπάρχουν 3-4 καλές ομάδες με καλό budget και καλή οργάνωση. Κάποιες που προσπαθούν να είναι σε ένα μέτριο επίπεδο και κάποιες που αδυνατούν να πληρώσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις κι είναι πιο αδύναμες. Θα έλεγα γενικά ότι είναι σε ένα πολύ μέτριο επίπεδο.

Όπως προανέφερα εξαρτάται από την ομάδα. Για παράδειγμα το στάδιο της πρωτοπόρου Βαρντάρ όπου αγωνίστηκα στα πρώτα παιχνίδια είναι ένα εξαιρετικό στάδιο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Υπάρχουν και στάδια που δεν είναι σε καλή κατάσταση."

"Δεν αισθάνθηκα εχθρότητα στα Σκόπια"

Σκοπιανοί, που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, αρκετοί. Προεξάρχοντος του Τόνι Σαβέβσκι, αλλά και του Γκόραν Ποπόφ. Οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδο. Αντίθετα, λόγω της ονομασίας της γειτονικής χώρας, σε κάκιστο. Ο Γιώργος Τσιρλίδης ακολούθησε το αντίστροφο δρομολόγιο. Από την Ελλάδα στα Σκόπια.

Ο 22χρόνος πρώην επιθετικός του Πιερικού και του Ρούβα εξηγεί στο Sport24.gr ότι δεν αντιμετώπισε κάποιο τέτοιο πρόβλημα, ούτε ο κόσμος κινείται γύρω απ' αυτό το ζήτημα, στη γειτονική χώρα.

"Όχι δεν θα το έλεγα. Δεν αντιμετώπισα καμία δυσκολία σε αυτό το κομμάτι, αντιθέτως θα έλεγα ότι οι άνθρωποι στην πόλη γενικώς μου φέρθηκαν ανθρώπινα και σπανίως αναφέρθηκαν σε κάτι τέτοιο.

Στην αρχή σίγουρα σου είναι παράξενο και κανείς αρκετές σκέψεις, άλλα ανέκαθεν εγώ προσωπικά σκεφτόμουν, το σκοπό, για τον οποίον ήρθα εδώ. Δεν ενδιαφέρομαι για ιστορικό - πολιτικά γεγονότα και δεν θα ήμουν ο κατάλληλος για να μιλήσω. Άλλα, οι άνθρωποι θα έλεγα ότι είναι "χαλαροί" και θετικοί δεν δημιουργούν πρόβλημα ούτε χρειάστηκε να συζητήσω κάτι τέτοιο."

"Δεν αισθάνθηκα εχθρότητα στα Σκόπια"

Πολλές αναρτήσεις παγκοσμίως, σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, τελευταία. Ποια είναι η άποψη που έχουν οι Σκοπιανοί για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Οι άνθρωποι γνωρίζουν για το ελληνικό πρωτάθλημα συνήθως. Το σέβονται και το θαυμάζουν γιατί γνωρίζουν πόσο πάθος έχουν οι άνθρωποι για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και θυμούνται ή βλέπουν ακόμα κορυφαίες στιγμές σ' αυτό".

Τα Σκόπια στερούνται ποδοσφαιρικού επιπέδου. Ωστόσο, είναι μία χώρα γειτονική με την Ελλάδα. Είναι κοντά η επιστροφή στην Ελλάδα, και τι είναι αυτό που λείπει πιο πολύ από τον Γιώργο Τσιρλίδη, κατά την απουσία από την πατρίδα του;

"Είναι νωρίς για μένα. Ένιωσα την ανάγκη να κάνω ένα βήμα προς τα έξω, είχα την πρόταση από την Πέλιστερ και ήθελα να δοκιμάσω. Από εκεί και πέρα θέλω το καλύτερο μέλλον για μένα και τις κατάλληλες συνθήκες να δουλέψω οπουδήποτε κι αν είναι αυτές. Αν τις βρω στην Ελλάδα γιατί όχι;

"Δεν αισθάνθηκα εχθρότητα στα Σκόπια"

Έχω αγωνιστεί κι άλλες φορές σε ομάδες μακρυά από το σπίτι μου. Σίγουρα όταν είσαι σε ξένη χώρα είναι διαφορετικά και πιο δύσκολα. Άλλα, σε κάθε περίπτωση πάντα σου λείπει η οικογένεια, το σπίτι, οι φίλοι. Είναι κάτι φυσιολογικό, αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές και τις θυσίες για την καριέρα του."

Αγοράζουν οι ομάδες των Σκοπίων, ξένους ποδοσφαιριστές; Τι είναι αυτό που λείπει από την εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, προκειμένου να μπορέσει να πανηγυρίσει μία πρόκριση, σε διεθνή διοργάνωση; Θα βοηθήσει η πρόσληψη του Ντρούλοβιτς, στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού;

"Σίγουρα οι άνθρωποι εδώ προσπαθούν κι αυτοί να κάνουν τα δικά τους βήματα προς τα μπροστά. Θέλουν και πιστεύουν σε κάτι καλύτερο, αλλά η βελτίωση έρχεται σιγά σιγά και με σκληρή δουλειά σε όλους. Το μέλλον θα δείξει.

Οι ομάδες συνήθως λόγω των χαμηλών budget δεν αγοράζουν πολλούς ξένους. Αν συμβεί θα είναι σε περιπτώσεις που πιστεύουν ότι θα βοηθήσουν. Οι ομάδες με τα μεγαλύτερα budget έχουν μεγαλύτερη άνεση και πρόσβαση στην ξένη αγορά."

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ