ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Αυτή είναι η χρονιά του Μήτρογλου!

Αυτή είναι η χρονιά του Μήτρογλου!

Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν συνεπής στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα και στον τελικό του Λιγκ Καπ και έκλεισε με ιδανικό τρόπο τη σεζόν: την πιο παραγωγική στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Διαβάστε αναλυτικά.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Κώστας Μήτρογλου μετακόμιζε από τον Πειραιά στην Λισσαβώνα (μιας που η Μπενφίκα ήταν η ομάδα που τα βρήκε με τη Φούλαμ για το δανεισμό του για έναν χρόνο) αυτό που τον έκανε αρχικά χαρούμενο ήταν το γεγονός πως στην πορτογαλική πρωτεύουσα δεν θα ήταν μόνος αφού θα είχε συμπαίκτη τον συμπατριώτη του και πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Αντρέα Σάμαρη.

Τώρα, σχεδόν έναν χρόνο μετά, υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που κάνουν ευτυχισμένο τον 28χρονο Έλληνα φορ, με πρώτο και καλύτερο την αμέτρητη αγάπη που έχει εισπράξει στο "Estadio da Luz" από το κοινό της Μπενφίκα, που μετά τους Φύσσα, Καραγκούνη, Κατσουράνη και Σάμαρη υποδέχτηκε και τον πρώτο Έλληνα στράικερ στην ιστορία του συλλόγου.

Αυτή είναι η χρονιά του Μήτρογλου!

Βέβαια αν κοιτάξει κανείς την πορεία του "Μητρογκόλ" (Mitrogolo όπως τον αποκαλούν οι Πορτογάλοι) τους τελευταίους 12 μήνες στη Μπενφίκα δεν είναι δύσκολο να καταλάβει τον λόγο για τον οποίο οι φανς της τον έχουν βάλει μέσα στην καρδιά τους. Σε μία σεζόν που το φινάλε της βρήκε τον ιστορικό σύλλογο να πανηγυρίζει πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ, ο Μήτρογλου είχε άκρως πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ήταν τρίτος σκόρερ της Primeira Liga με 19 γκολ (πίσω από τον συμπαίκτη του Ζόνας που πήρε τον τίτλο του αρχικανονιέρη με 31 γκολ και τον Σλιμανί της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας που σταμάτησε στα 26 τέρματα), ενώ συνολικά πανηγύρισε 24 γκολ (σε 44 ματς) σκοράροντας επίσης: στο Champions League (2 γκολ), στο Κύπελλο Πορτογαλίας (1 γκολ) και στο Λιγκ Καπ ( 2 γκολ στον τελικό, στο θριαμβευτικό 6-2 επί της Μαρίτιμο).

Αυτή είναι η χρονιά του Μήτρογλου!

Μάλιστα, τα 24 γκολ με τα οποιά αποχαιρετάει τη φετινή σεζόν συνιστούν ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο αφού μέχρι πρότινος η καλύτερη επιθετική συγκομιδή του ήταν τα 20 γκολ που είχε πετύχει με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2012-13 ενω με τα 44 ματς στα οποία αγωνίστηκε φέτος σε όλες τις διοργανώσεις "έπιασε" το ταβάνι του, που ήταν οι 44 συμμετοχές ως παίκτης του Ολυμπιακού τη σεζόν 2009-10.

Σεζόν Ομάδα Συμμετοχές Γκολ
2007-08 Ολυμπιακός 5 4
2008-09 Ολυμπιακός 5 2
2009-10 Ολυμπιακός 44 13
2010-11 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 19 (8+11) 9 (1+8)
2011-12 Ατρόμητος 37 19
2012-13 Ολυμπιακός 38 20
2013-14 Ολυμπιακός-Φούλαμ 22 (19+3) 17 (Με Ολυμπιακό)
2014-15 Ολυμπιακός 34 19
2015-16 Μπενφίκα 44 24

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως μεταξύ των "θυμάτων" του Έλληνα διεθνούς φορ ήταν τόσο η Πόρτο όσο και η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, στην έδρα της Μπελενένσες πανηγύρισε χατ-τρικ ενώ κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα σε επτά διαδοχικά ματς πρωταθλήματος.

Στο έβδομο μάλιστα ματς που σκόραρε κατά σειρά, απέναντι στην Πάσος Φερέιρα (άνοιξε το σκορ στη νίκη 3-1 της Μπενφίκα), ένας οπαδός των "αετών" εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και γονάτισε μπροστά στον Μήτρογλου προσπαθώντας να γυαλίσει τα παπούτσια του με το κασκόλ του!

Αυτή είναι η χρονιά του Μήτρογλου!

Θα μπορούσε να περιμένει λοιπόν κάτι καλύτερο φέτος ο Κώστας Μήτρογλου; Λογικά όχι, όμως το κερασάκι μπήκε πάνω στην τούρτα μεσοβδόμαδα, με την Μπενφίκα να καταλήγει σε συμφωνία με την Φούλαμ έναντι 7.000.000 ευρώ και να κάνει 100% δικό της τον Έλληνα άσο, υπογράφοντας συμβόλαιο μαζί του μέχρι το 2020.

Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν μάλιστα ότι για κάθε χρόνο συμβολαίου θα λαμβάνει 1.800.000 ευρώ, ενώ με τα μπόνους το ποσό θα αγγίζει τα 2.200.000 ευρώ, γεγονός που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή αυτή την εποχή!

Πέρα πάντως από ακριβοπληρωμένος ο Έλληνας επιθετικός είναι και ευτυχισμένος στη Λισσαβώνα αν κρίνει κανείς από φοβερή ατάκα του σε δημοσιογράφο έπειτα από την κατάκτηση του Λιγκ Καπ. "Γιατί έμεινες στην Μπενφίκα;", ήταν η ερώτηση, για να απαντήσει, σχεδόν ανέκφραστος: "Because i like it". Και το πάρτι ξεκίνησε στο twitter.

Ο Μήτρογλου σκοράρει στο ντέρμπι με την Πόρτο:

Ο Μήτρογλου χαρίζει τη νίκη στη Μπενφίκα στο ντέρμπι με την Σπόρτινγκ:

Ο Μήτρογλου γιορτάζει την κατάκτηση του τίτλου από την Μπενφίκα:

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ