ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Αυλωνίτης: "Τα ντέρμπι στην Ελλάδα είναι σαν πόλεμος"

Αυλωνίτης: "Τα ντέρμπι στην Ελλάδα είναι σαν πόλεμος"

Με αφορμή το τοπικό σκωτσέζικο ντέρμπι στο οποίο θα δώσει το "παρών" ο Τάσος Αυλωνίτης, ο 27χρονος μίλησε για την εμπειρία του από τα ντέρμπι των "αιωνίων" και για το πως αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους παιχνίδια οι Έλληνες οπαδοί.

Η ομάδα του Τάσου Αυλωνίτη στη Σκωτία, Χαρτς, αντιμετωπίζει τη Χιμπέρνιαν στο τοπικό ντέρμπι την ερχόμενη Κυριακή (12/2), στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου του εγχώριου Κυπέλλου.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ενόψει αυτού, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός τόνισε ότι η εμπειρία του από το ελληνικό ντέρμπι των "αιωνίων", θα αποτελέσει μεγάλο "σύμμαχό" του στην προσπάθειά του να αντεπεξέλθει.

“Γνωρίζω πολύ καλά πως είναι να αγωνίζεσαι σε ντέρμπι. Επίσης, στην Ελλάδα οι οπαδοί είναι τρελοί. Το γήπεδο του Ολυμπιακού χωράει 35.000 κόσμο, οπότε περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη είναι γεμάτο. Ποτέ δεν σταματούν να τραγουδούν, είναι εκπληκτικό”, είπε αρχικά, για να προσθέσει στη συνέχεια:

“Ξέρουμε ότι στην Ελλάδα είναι σαν πόλεμος, η ατμόσφαιρα δεν είναι ωραία. Όταν βγαίνεις στο γήπεδο πρέπει να είσαι έτοιμος για να παίξεις αυτό το παιχνίδι. Τα τοπικά ντέρμπι είναι πάντα έτσι, οπότε παίζουμε στο γήπεδό μας και οι οπαδοί είναι μαζί μας. Μπορούμε να κερδίσουμε για εμάς, αλλά και για εκείνους”.

Αυλωνίτης: "Τα ντέρμπι στην Ελλάδα είναι σαν πόλεμος"

Κατά τη διάρκεια των ημερών του στον Ολυμπιακό, ο 27χρονος είχε πετύχει γκολ σε ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (26/10/2014), τέρμα το οποίο είχε κρίνει και την αναμέτρηση (1-0).

Επί αυτού ανέφερε ότι “στην Ελλάδα θυμάμαι μάχες μεταξύ των αναπληρωματικών, μεταξύ των οπαδών. Δεν ξεχνώ την ημέρα του παιχνιδιού που σκόραρα, όταν το πρωί λέγαμε στους νέους παίκτες πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Οι οπαδοί είχαν τρελαθεί στους δρόμους, είδαμε μερικές σχετικές φωτογραφίες το πρωί και είπα στον Ερίκ Αμπιντάλ, 'κοίτα, είναι τρελοί'. Τα τοπικά ντέρμπι είναι έτσι. Πρέπει να κερδίσεις για τους οπαδούς, αλλά πρέπει να παραμείνεις ήρεμος και να κάνεις αυτό που ξέρεις να κάνεις στο γήπεδο”.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ