ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Αθανασόπουλος: "Γι' αυτό πήρα την απόφαση να παίξω στην Αλβανία"

Αθανασόπουλος: "Γι' αυτό πήρα την απόφαση να παίξω στην Αλβανία"

Ο Χρήστος Αθανασόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την απόφασή του να αφήσει την Ελλάδα και να αγωνιστεί στην Αλβανία με τη φανέλα της Λουφτετάρι.

Πάτρα, Άρτα, Καλλιθέα, Νίκαια, Μυτιλήνη, Πύργος, Ψαχνά, Λάρισα, Αίγιο και Τρίκαλα. Αυτοί ήταν οι εν Ελλάδι σταθμοί του 35χρονου γκολκίπερ, Χρήστου Αθανασόπουλου. Με γεμάτες χρονιές και καλές πορείες. Πριν από μερικές ημέρες πήρε την απόφαση να περάσει τα ελληνικά σύνορα.

Αποδέχθηκε, δηλαδή, την πρό(σ)κληση της Λουφτετάρι και είναι κάτοικος Αργυροκάστρου. Για την απόφασή του να αγωνιστεί στην Αλβανία μίλησε στον Sport24 Radio 103,3. Έπλεξε το εγκώμιο του ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας, των εγκαταστάσεων των περισσοτέρων ομάδων της πρώτης κατηγορίας κι εξήγησε γιατί κουράστηκε από την κατάσταση του αθλήματος στη δεύτερη κατηγορία της χώρας μας. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη μεταγραφή του στη Λουφτετάρι: "Είναι μία πρόκληση για εμένα. Δεν είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στη Super League Σουρωτή κι έτσι πήρα την απόφαση να δοκιμάσω την τύχη μου στην Αλβανία. Όλοι στην ομάδα με έχουν αγκαλιάσει και δε μου φαίνεται περίεργη η απόφαση που πήρα. Το γήπεδο είναι σε πρότυπα Super League, είναι πάρα πολύ καλό. Η ομάδα διαθέτει και βοηθητικό γήπεδο. Οι άνθρωποι προσπαθούν να αλλάξουν επίπεδο και να οργανωθούν περισσότερο. Υπάρχει ανάπτυξη στο αλβανικό ποδόσφαιρο".

Για τη χθεσινή (26/1) νίκη της ομάδας του, επί της Σκεντέρμπεου, την οποία παρακολούθησε: "Είναι παράξενο να παίζεις Παρασκευή, αλλά είχε κόσμο. Θα είχε περισσότερο να παίζαμε είτε Σάββατο, είτε Κυριακή. Ήταν μία καλή νίκη για να πάμε πιο ψηλά".

Για τα συμβόλαια στην Αλβανία: "Δε διαφέρουν και πολύ από αυτά στην Ελλάδα. Οι Σκεντερμπέου, Παρτιζάνι και Φλαμουρτάρι έχουν τα υψηλότερα. Από ότι έχω ενημερωθεί κάποιες ομάδες έχουν κάποιες μικροκαθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά δε νομίζω ότι η ομάδα μου έχει τέτοιο πρόβλημα".

Για το επίπεδο της Σκεντερμπέου: "Είναι όπως ο Ατρόμητος, ή ο Αστέρας Τρίπολης".

Για την άποψη των Αλβανών για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Αρχικά, λατρεύουν τη χώρα μας και δε θα ήταν αρνητικοί να παίξουν σε κάποια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας".

Για το ταλέντο των Αλβανών: "Έχω μείνει άφωνος. Είναι παιδιά με αθλητικά προσόντα και το πρωτάθλημά τους το παρακολουθούν αρκετά και ομάδες εκτός Αλβανίας. Γι' αυτό υπάρχουν αρκετοί Αλβανοί που παίζουν εκτός της χώρας".

Για τη ζωή στο Αργυρόκαστρο, που εδρεύει η ομάδα: "Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από την Ελλάδα. Η ζωή είναι πάρα πολύ φθηνή, είναι, όμως, δύσκολη για τους Αλβανούς που είναι χαμηλόμισθοι. Για τους Έλληνες είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οι Αλβανοί στην καθημερινότητά τους θα κάνουν τις δουλειές τους, τη βόλτα τους. Υπάρχουν αρκετές καφετέριες και μαγαζιά".

Για το αν τον είχε κουράσει η ποδοσφαιρική κατάσταση στην Ελλάδα: "Με κουράζει ότι δεν υπάρχει επαγγελματική νοοτροπία. Η Football League είναι εντελώς ξεχασμένη και παρατημένη. Είναι υπό διάλυση".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ