ΚΥΠΡΟΣ

Χαραλαμπίδης: "Τυχερός που έπαιξα στον Παναθηναϊκό"

Χαραλαμπίδης: "Τυχερός που έπαιξα στον Παναθηναϊκό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης παραχώρησε συνέντευξη και έκανε τον απολογισμό της καριέρας του τονίζοντας ότι είναι τυχερός που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό τον οποίο υποστήριζε από μικρός.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης αποφάσισε πριν από λίγες μέρες στα 36 του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και στην τηλεοπτική εκπομπή «Τετ α τετ» όπου ήταν καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας (20-11) έκανε τον απολογισμό της καριέρας του.

Στη συνέντευξη μίλησε για σχεδόν όλα τα θέματα που αφορούν την παρουσία του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, για την απόφασή του να σταματήσει να αγωνίζεται, αλλά και το ενδεχόμενο να ακολουθήσει πολιτική καριέρα..

Αναλυτικά όλες του οι τοποθετήσεις:

Για το ότι ταυτόχρονα ήταν σε σπουδές και ότι έπαιζε ποδόσφαιρο: " Είμαι πειθαρχημένος ως χαρακτήρας. Πάντοτε πίστευα στην διπλή καριέρα. Με την έννοια ότι βλέπω ότι κάποιους μικρούς να αφωσιόνονται στο ποδόσφαιρο και να μην κάνουν τίποτε άλλο. Πιστεύω ότι αν μπορεί κάποιος να κάνει και κάτι άλλο με τον ίδιο ζήλο μπορεί να πετύχει πάρα πολλά. Έπαιζα στην πρώτη ομάδα, μετά πήγα και στον στρατό. Όταν ξεκίνησε η σφραγίδα μου να φαίνεται στον ΑΠΟΕΛ σε πιο μεγάλο βαθμό εγώ είχα και το μυαλό μου στις σπουδές".

Για την οικογένεια του "Είμαι ευγνώμων στους γονείς μου αν και ήμασταν από μια φτωχική οικογένεια η αλήθεια. Οι γονείς μου η αλήθεια με έσπρωχναν από πίσω και με στήριζαν. Όταν ήταν τα δύσκολα με δυνάμωναν και με βοηθούσαν. Στα εύκολα με καθοδηγούσαν. Αυτό με έκανε να έχω πειθαρχεία".

Για το πρώτο του παιχνίδι: " Ήταν το Σάββατο πριν το Πάσχα και αυτό βοήθησε να έρθουν αρκετοί δικοί μου να με δουν. Ήταν μεγάλα ονόματα της παλιάς εποχής του ΑΠΟΕΛ που σιγά-σιγά θα έφευγε στο παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο τότε να αναδείξει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής το ταλέντο του στην ομάδα. Ευτύχησα να έχω τον Βουτσέκοβιτς και τον Ανδρέα Μιχαηλίδη προπονητές σε μια περίοδο που εγώ έπρεπε να πάω στρατό. Μου έδωσαν την ευκαιρία να αναδείξω στα πρόιμα χρόνια της καριέρας μου τον εαυτό μου".

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: "Η αλήθεια είναι ότι τότε για εμάς η Ελλάδα τότε ήταν ένα όνειρο. Ήμουν πραγματικά τυχερός που πήγα στον Παναθηναϊκό. Υποστήριζα από μικρός αυτή την ομάδα. Ήρθε ο Παναθηναϊκός μια μέρα χωρίς να το περιμένω να μου ανοίξει τα φτερά. Πραγματικά ήταν ένα όνειρο που υλοποιόταν σε πράξη. Το ΑΠΟΕΛ τότε ήταν στα σωστά πλαίσια, βελτιωνόταν συνεχώς, αλλά όχι όπως είναι σήμερα. Ζήσαμε τη μεταβατική περίοδο από τον ερασιτεχνισμός στον επαγγελματισμό. Ήταν πολύ μεγάλο και πολύ τιμητικό για μένα που πήρα αυτή τη μετεγγραφή".

Για το κατά πόσο θα μπορούσε να αγωνιστεί ένας καλός Τουρκοκύπριος στην Εθνική Κύπρου: "Είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό και το αντιλαμβάνομαι. Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια παίζουν ο Μαργκάσα που είναι Πορτογάλος, ο Τζούνιορ, ο Λαμπάν που είναι Γάλλος, τώρα ο Πάρντο και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να ανυψώσουν το επίπεδο της Εθνικής ομάδας. Δεν ξέρω αν είναι έτοιμος ο κόσμος να δεχθεί κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι να αγαπήσει ο κόσμος την Εθνική".

Για το κυπριακό ποδόσφαιρο "Το ποδόσφαιρο της Κύπρο ιδρύθηκε και δημιουργήθηκε με μία πολιτική προδιάθεση. Δεν είναι τυχαίο που ακόμη μέχρι σήμερα υπήρχε η πεποίθηση ότι αν είσαι ΑΠΟΕΛίστας είσαι του ΔΗΣΥ, ενώ αν είσαι Ομονοιάτης είσαι του ΑΚΕΛ. Δεν υπάρχει λόγος θεωρώ να κομματικοποιούμε το ποδόσφαιρο. Αυτό το άθλημα έχει μεγάλη εμβέλεια ανά το παγκόσμιο και αυτό το φαινόμενο που υπάρχει στην Κύπρο πιστεύω ότι θα μειωθεί σε βάθος χρόνου γιατί δεν υπάρχει λόγος να κομματικοποιείται το ποδόσφαιρο".

Για την πιο όμορφη στιγμή της ζωής του "Αναμφίβολα η γέννηση των δύο μου κόρων. Είμαι γεννημένος για κορίτσια και είμαι χαζομπαμπάς. Είναι η στιγμή που καταξιώνεται ένας άνθρωπος όταν δημιουργεί τη δική του οικογένεια. Η πιο όμορφη στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι αναμφίβολα η ευρωπαϊκή μας πορεία στην περίοδο 2011-12 όταν ο ΑΠΟΕΛ είχε την ευκαιρία να βρεθεί μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη. Αυτή η ομάδα συγκεκριμένα είναι μέσα στην καρδιά μου και είχαμε ένα ηγέτη-δάσκαλο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Υπερβάλαμε τα όρια μας και ζήσαμε ένα όμορφο ταξίδι το οποίο θα μας μείνει αξέχαστο".

Για το αν έκλαψε στο γήπεδο: "Όταν ανακοίνωνα πέρσι στη φιέστα του ΑΠΟΕΛ ότι θα έφευγα από την ομάδα ήταν η τελευταία και η πιο σημαντική στιγμή. Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για εμένα".

Για τον ΑΠΟΕΛ, την απόφαση να φύγει και το τέλος της καριέρας του: "Θα μιλήσω ειλικρινά. Η απόφαση να φύγω από τον ΑΠΟΕΛ δεν ήταν αποκλειστικά δική μου. Αν ήμουν στη θέση κάποιου τρίτου θα έλεγα ότι ο Χαραλαμπίδης δεν έπρεπε να φύγει από τον ΑΠΟΕΛ. Θεωρώ ότι αυτό το όμορφο ταξίδι έπρεπε να τελειώσει μαζί με τον ΑΠΟΕΛ. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση της διοίκησης ότι είμαι εκτός πλάνων ήταν μια πολύ δύσκολη συναισθηματικά στιγμή. Ο πρόεδρος με ενημέρωσε ότι ίσως να είναι καλύτερα να κλείσει αυτή η καριέρα. Ένιωθα όμως σαν ποδοσφαιριστής ότι είχα αρκετά να δώσω στα γήπεδα. Είχα την ευκαιρία να πάω στην ΑΕΚ και όσο δύσκολη και αν ήταν αυτή η απόφαση εγώ δεν ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο και την σεβάστηκα. Ίσως τα πράγματα να μην πήραν την πορεία που ήθελα και ο τρόπος που τελείωσε με την ΑΕΚ με λύπησε πάρα πολύ. Το να τελειώνεις την καριέρα σου τουλάχιστον όπως το ονειρευόσουν από μικρός ήταν σαν το παζλ που λείπει το τελευταίο του κομμάτι. Δε μπορώ να πω ότι δεν νιώθω ευλογημένος και περήφανος για αυτά που έχω πετύχει. Ίσως όμως αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα επέλεγα ένα καλύτερο σενάριο".

Για το αν ένιωσε αχαριστία «Ναι αρκετά. Όχι εκ μέρους της ομάδας, αλλά από μερίδα οπαδών. Θέλω όμως να το ξεκαθαρίσω ότι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο που είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο ένιωσε αχαριστία. Αυτή είναι η μοίρα ανθρώπων από τους οποίους ο κόσμος περιμένει πολλά. Εγώ αγαπώ όμως όλο τον κόσμο και δεν κρατώ κακία κανενός».

Για το αν περίμενε να ακούσει αποδοκιμασίες στον αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ: "Όχι, ήταν πολύ δύσκολη στιγμή. Έπαιξα όμως για τα συμφέροντα της ΑΕΚ και για την ιδιότητα αυτής της ομάδας και έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου. Ναι ήταν δύσκολη στιγμή όμως έπραξα επαγγελματικά".

Για το αν υπήρχε πρόταση από την Ομόνοια: "Υπήρχε μία πρόταση τον Ιανουάριο του 2008. Μου είχαν κάνει μία κρούση, αλλά ποτέ δεν θα πήγαινα στην Ομόνοια. Για εμένα η αρχή μου ήταν ότι θα έπαιζα μόνο στον ΑΠΟΕΛ".

Για το δείπνο που ράγισε το γυαλί ανάμεσα σε ΑΕΚ και Χαραλαμπίδη: "Θεωρώ ότι είναι αστείο το να μπαίνυμε στη διαδικασία να συζητούμε για ένα ποδοσφαιριστή επαγγελματία με τόση εμπειρία στα γήπεδα και να θεωρούμε ότι είναι ανήθικο και μεμπτό να πάω στο πάρτι που έκανε ο Πρόδρομος Πετρίδης στο σπίτι του. Έκλεισε όμως κοινή συναινέση η συνεργασία μας με την ΑΕΚ και δεν υπάρχει πλέον κάποιο πρόβλημα".

Για την επόμενη ημέρα: "Τώρα είναι η στιγμή να αφοσιωθώ στην οικογένεια μου. Θέλω να επιμορφωθώ και να γεμίσω με παραστάσεις και γνώσεις για να μπορέσω να υποστηρίξω οτιδήποτε μπορώ να κάνω στα γήπεδα. Νιώθω την ανάγκη ότι πρέπει να δώσω πίσω πράγματα στο ποδόσφαιρο".

Για την ψυχολογική του κατάσταση: "Συναισθηματικά είμαι φορτισμένος μετά το τέλος της καριέρας μου, αλλά είμαι αρκετά καλά".

Για το «Γκολ στη Ζωή» είπε: " Είναι μία ιδέα που αγκαλιάστηκε από πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές μεγάλης καριέρας και μεγάλης προσωπικότητας. Κάνουμε μία προσπάθεια να ανταμποδώσουμε όσα πήραμε στο γήπεδο με ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης".

Για την πολιτική: "Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να δω τον εαυτό μου σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Μου αρέσει η πολιτική, αλλά όχι δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι τέτοιο".

Για τη γυναίκα του Στέλλα "Είναι πολύ όμορφος άνθρωπος. Είναι το στήριγμα μου. Ερωτευτήκαμε πάρα πολύ και την θαυμάζω γιατί πολλές φορές είναι πιο εύκολο να πας να δουλέψεις παρά να είσαι στο μεγάλωμα των παιδιών. Πληγώθηκε όταν έφυγα από τον ΑΠΟΕΛ και δεν πίστευε ότι υπήρχε αυτή η σκέψη από την ομάδα. Ήταν δύσκολη στιγμή για όλους μας".

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ