ΚΥΠΡΟΣ

Βαζέχα: "Η Ομόνοια παραπλήσια με τον Παναθηναϊκό"

Βαζέχα: "Η Ομόνοια παραπλήσια με τον Παναθηναϊκό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κριστόφ Βαζέχα μίλησε για την εργασία του στην Ομόνοια Λευκωσίας και έκανε τη σύγκριση με τον Παναθηναϊκό, ενώ χαρακτήρισε ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της δουλειάς του.

Μέχρι στιγμής, η προπονητική καριέρα του Κριστόφ Βαζέχα απέχει παρασάγγες από την ποδοσφαιρική, ωστόσο δεν παύει να απασχολεί τους Πολωνούς. Η ιστοσελίδα "slasksport.pl" επικοινώνησε με τον παλαίμαχο επιθετικό και θέλησε να μάθει για τη συνεργασία του με την Ομόνοια Λευκωσίας, ως βοηθός προπονητή του Μλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Βαζέχα αναφέρθηκε στη ζωή του στην Κύπρο και στους στόχους της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Η ελληνική κρίση ήταν αυτή που σε έφερε στην Κύπρο;

"Από τον Φεβρουάριο δεν είχα ομάδα στην Ελλάδα και η Ομόνοια είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Κύπρο. Μπορεί να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη σκιά του ΑΠΟΕΛ, που έχει αξιοπρόσεκτες παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά παραμένει ένας μεγάλος σύλλογος στο Νησί.

Βρίσκεται σε παραπλήσια θέση με τον Παναθηναϊκό. Αντιμετώπισε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, γιατί δαπανούσε περισσότερα χρήματα από αυτά που μπορούσε να αντέξει. Και τώρα βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης, με τους φιλάθλους να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, αφού πολύ πρόσφατα βοήθησαν ως και στην ολοκλήρωση μεταγραφής"!

Στην Ελλάδα εργάστηκες και ως πρώτος προπονητής. Εδώ έχεις ρόλο βοηθού. Γιατί το επέλεξες;

"Πρώτος προπονητής είναι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, καλός φίλος και συμπαίκτης στον Παναθηναϊκό. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro και στη διάρκεια των σεμιναρίων μοιραστήκαμε και το ίδιο δωμάτιο. Ο Βλάνταν είναι ο λόγος που αποδέχθηκα την πρόταση".

Είναι διαφορετικά τα πράγματα στην Κύπρο σε σχέση με την Ελλάδα;

"Είναι πολύ οικεία. Σίγουρα βοηθάει το γεγονός ότι η Κύπρος μιλάει ελληνικά. Έχει βέβαια μία τοπική διάλεκτο που πολλές φορές δεν καταλαβαίνω. Για να καταλάβεις, είναι όπως στην Πολωνία, στο Σλασκ. Αν βέβαια μιλάς για αγγλικά, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα".

Πόσο καιρό θα βρίσκεσαι εδώ;

"Αυτό δεν το ξέρω. Υπογράψαμε συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο. Αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, τότε θα σκεφτούμε παρακάτω. Ξέρεις, να νοικιάσω ένα σπίτι, να αγοράσω ένα αυτοκίνητο. Για την ώρα μένω σε ξενοδοχείο".

Ποια είναι "ικανοποιητικά αποτελέσματα";

"Για την ώρα είμαστε στην τέταρτη θέση, εννιά βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Λάρνακα και παίζουμε και στο κύπελλο. Θέλουμε να κατακτήσουμε το κύπελλο και να τερματίσουμε στην πρώτη τριάδα, εξασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή συμμετοχή".

Στην Ελλάδα ήσουν βασιλιάς, ένας μύθος. Στην Κύπρο;

"Στον λίγο χρόνο που βρίσκομαι εδώ, εισπράττω την αναγνώριση από Κύπριους που με αναγνωρίζουν και με χαιρετούν. Άλλωστε σου είπα, μιλούν ελληνικά, παρακολουθούν το ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά ως εκεί. Μην φανταστείς κάποια... Βαζεχα-μανία. Αυτές οι μέρες αποτελούν παρελθόν".

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ