ΚΥΠΡΟΣ

Βασιλείου: "Είχαμε θράσος"

Olcan Adin, left, of Trabzonspor fights for the ball with Georgios Vasiliou of Apollon during their Europa League group J soccer match at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Thursday, Sept. 19, 2013. (AP Photo/Petros Karadjias)
Olcan Adin, left, of Trabzonspor fights for the ball with Georgios Vasiliou of Apollon during their Europa League group J soccer match at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Thursday, Sept. 19, 2013. (AP Photo/Petros Karadjias) AP

Ο αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού, Γιώργος Βασιλείου, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για την αναμέτρηση με την Έβερτον, αλλά και για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Γιώργος Βασιλείου, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Οι κουτσομπόληδες" με τον Βασίλη Τεμπέλη. O 33χρονος μέσος μίλησε για την πορεία του Απόλλωνα Λεμεσού στο Europa League, αλλά και για την αναμέτρηση της Κύπρου με την Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παράλληλα, εξέφρασε τη σιγουριά του ότι το Βέλγιο δεν θα χαριστεί στη Βοσνία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103,3

Για τους στόχους της ομάδας σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ στο Europa League, στο οποίο μετέχουν οι Λιόν, Αταλάντα και Έβερτον:« Από την αρχή ο στόχος μας ήταν να προκριθούμε στους ομίλους κάτι το οποίο καταφέραμε. Κακά τα ψέματα ξέραμε ότι οι ομάδες που θα αντιμετωπίζαμε θα ήταν ανώτερου επιπέδου. Οπότε ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε, για να έχει η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογία στην Ευρώπη. Αν έρθει κάτι καλύτερο στον όμιλο, ας έρθει».

Για την ισοπαλία με την Έβερτον στο "Γκούντισον Παρκ", την Πέμπτη:« Γνωρίζαμε τις δυσκολίες του αγώνα, όμως είχαμε θράσος. Θέλαμε να παίξουμε καλά και αν μπορούσαμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Ακολουθήσαμε τα πλάνα του προπονητή και στο τέλος πήραμε την ισοπαλία, που ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Δε δώσαμε δικαίωμα στην Έβερτον να μας πιέσει για να πάρει τη νίκη».

Για το αν οι αντίπαλοι του Απόλλωνα τον έχουν υποτιμήσει:« Ναι ισχύει αυτό. Μας υποτιμούν. Αλλά στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να δίνεις τα πάντα και να είσαι συγκεντρωμένος για να πάρεις κάτι θετικό. Σε αυτά τα ματς δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, καθώς κερδίζουμε εμπειρίες».

Για το πως αισθάνθηκε που ήταν ο μοναδικός Κύπριος στην ενδεκάδα του Απόλλωνα στην αναμέτρηση με την Έβερτον:« Θα ήθελα περισσότερους Κυπρίους, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό που έχω ως στόχο είναι να παίζω στο 100%. Πρέπει όποτε σου δίνεται η ευκαιρία να την αρπάζεις, αφού ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, λόγω των ξένων ποδοσφαιριστών. Βέβαια, δε μου αρέσει αυτό που γίνεται, δεν μπορούμε, όμως, να κάνουμε και κάτι».

Για τους στόχους της σεζόν:« Πρώτος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχουμε μεγάλο ρόστερ και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τις αναμετρήσεις με την Αταλάντα:« Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα πάμε στο Μπέργκαμο, χωρίς άγχος, για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο κι αν έρθουν οι βαθμοί ας ορίσουν».

Για την εθνική Κύπρου:« Πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση, αλλά δεν το κάναμε. Θα περιμένουμε τα προκριματική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς έχουμε καλούς παίκτες».

Για την εθνική Ελλάδας:« Μακάρι να τα καταφέρει. Υπάρχουν δύο παιχνίδια ακόμα, αλλά έχασε βαθμούς που μπορεί να της στοιχίσουν».

Για το κομβικό παιχνίδι, Βοσνία-Βέλγιο, που θα κρίνει εν πολλοίς τις πιθανότητες πρόκρισης της Ελλάδας, στα μπαράζ:« Το Βέλγιο έχει τεράστιους ποδοσφαιριστές, πολύ υψηλού επιπέδου. Δεν πιστεύω ότι θα χαριστεί στη Βοσνία. Το Βέλγιο είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα του ομίλου και θα πάει να το αποδείξει και στη Βοσνία».

Photo credits: AP Photo/Petros Karadjias

Ακούστε τη συνέντευξή του…

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ