ΚΥΠΡΟΣ

Το χρονικό του τελικού της ντροπής

Το χρονικό του τελικού της ντροπής

Δείτε το χρονικό των θλιβερών γεγονότων που αμαύρωσαν τον τελικό Κυπέλλου στην Κύπρο. Τα επεισόδια, η διακοπή, ο κέλτικος σταυρός και τα πυροτεχνήματα πάνω από τα συντρίμμια. (VIDEOS)

Είθισται να λέμε ότι ο τελικός του Κυπέλλου είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου, αλλά... σε κάποια άλλη χώρα. Αυτό που βιώσαμε στο ΓΣΖ ήταν η ντροπή του ποδοσφαίρου. Τα σοβαρά επεισόδια και η 40άλεπτη διακοπή που προκάλεσε μερίδα οπαδών της ΑΕΛ στιγμάτισε τον τελικό.

Tα απίστευτης έκτασης επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της ΑΕΛ, μετά το τέταρτο γκολ του ΑΠΟΕΛ, αμαύρωσαν την εικόνα του τελικού. Τι κι αν έλεγαν παραμονές του ντέρμπι οι πρωταγωνιστές, οι παίκτες δηλαδή, ότι δεν είναι πόλεμος, παρά μόνο μία ποδοσφαιρική μονομαχία 90 λεπτών; Αυτό που διαδραματίστηκε στο ΓΣΖ έμοιαζε περισσότερο με πόλεμο.

Κάηκαν από φωτοβολίδες τα ρούχα του Σέρινταν

Τα επεισόδια αυτά είναι οδυνηρά για την ΑΕΛ, την οποία περιμένει βαριά τιμωρία, μία τιμωρία που θα έχει επιπτώσεις στην ομάδα και τη νέα σεζόν. Μία σεζόν που ξεκινά με χάντικαπ λόγω της συμπεριφοράς αυτών που θεωρητικά την αγαπούν, πρακτικά όμως την τιμώρησαν με τη συμπεριφορά τους στον τελικό.

Τα όσα έγιναν στον τελικό, αλλά και η επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος, βάζουν σε σκέψεις τον Ανδρέα Σοφοκλέους. Αν αυτή τη φορά θα υπερισχύσουν οι σκέψεις αυτές ή αν θα κάνει ξανά υπομονή ο πρόεδρος της ΑΕΛ θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Ο Big Sofo δεν μπορούσε να πιστέψει πως σε μία περίοδο που η ομάδα ψάχνει και το τελευταίο ευρώ οι οργανωμένοι πετούσαν μαζικά φωτοβοίδες μετά το 1-0. Εκεί άρχισε να... στραβώνει: ενώ αρχικά πανηγύρισε, η διάθεσή του χάλασε με τις φωτοβολίδες. Η ένταση γενικεύτηκε στο ημίχρονο, όταν οι ψυχραιμότεροι τον έπεισαν να επιστρέψει στη θέση του στα επίσημα, από όπου αποχώρησε μετά την προσωρινή διακοπή του αγώνα, όταν πλέον μερίδα του κόσμου τα έχωνε και σε συγκεκριμένους παίκτες για μειωμένη απόδοση στον τελικό...

ΑΠΟΕΛ: Θέμα και στην Ελλάδα ο κέλτικος σταυρός

Ο κέλτικος σταυρός έκανε την εμφάνισή του στην εξέδρα του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο (σ.σ.: ή τουλάχιστον τότε τον εντοπίσαμε εμείς) του τελικού με την ΑΕΛ και πέρασε και από το φωτογραφικό φακό του Σάκη Σαββίδη, με την εικόνα να φτάνει και να γίνεται θέμα και στην Ελλάδα, αμαυρώνοντας την εξαιρετική κατά τα άλλα εξέδρα των "πορτοκαλί"!

Το χρονικό του τελικού της ντροπής

Η συντριπτική πλειοψηφία εντός ΑΠΟΕΛ (διοίκησης και φιλάθλων) θεωρεί απαράδεκτη την εμφάνιση τέτοιων συμβόλων από την εξέδρα της ομάδας (έχει συμβεί και σε κάποια άλλα παιχνίδια στο παρελθόν), αλλά η επιθυμία τους για απομάκρυνση αυτών των στοιχείων δεν αποδεικνύεται απλή υπόθεση, αν κρίνουμε από την εμφάνιση του κέλτικου σταυρού και στον χθεσινό τελικό...

Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές, με την εικόνα αυτή να φτάνει και στην Ελλάδα. "Εκτός από τους οπαδούς της ΑΕΛ με τα επεισόδια, οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ προκάλεσαν αρνητική εντύπωση με ρατσιστικά σύμβολα. Το εθνικιστικό σύμβολο του κέλτικου σταυρού που χρησιμοποιείται από λευκούς εθνικιστές θεωρείται σύμβολο της "λευκής φυλής" και χρησιμοποιείται από νεοναζί σε όλο τον κόσμο", γράφει το Sport24.gr στην Ελλάδα.

Πυροτεχνήματα πάνω στα συντρίμμια

Λίγη ώρα μετά τα τρομερά επεισόδια που έφεραν και τη 40άλεπτη διακοπή του τελικού του Κυπέλλου, έγινε με κάθε... επισημότητα η απονομή της κούπας στον ΑΠΟΕΛ. Όταν λέμε με κάθε επισημότητα, εννοούμε με κάθε... Και με πυροτεχνήματα να πέφτουν πάνω από τα συντρίμμια που είχαν αφήσει στο ΓΣΖ οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ! Δείτε το video με το κοντράστ των εικόνων που κατέγραψε το Balla...

Πηγή: Balla.com.cy

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ