ΚΥΠΡΟΣ

Στην ΑΕΛ το Σούπερ Καπ

Στην ΑΕΛ το Σούπερ Καπ

Στα πέναλτι κρίθηκε το Σούπερ Καπ και μπορεί ο Ματίας Ντεγκρά να μην έπιασε κανένα αυτή τη φορά, αλλά η ρέντα που έχει στα πέναλτι, ήταν αρκετά για να αστοχήσουν σε δύο οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ και το τρόπαιο να πάει στην ΑΕΛ.

Στα πέναλτι κρίθηκε το Σούπερ Καπ και μπορεί ο... Άγιος Ματίας Ντεγκρά να μην έπιασε κανένα αυτή τη φορά, αλλά η ρέντα που έχει στα πέναλτι ήταν αρκετά για να αστοχήσουν σε δύο οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Μ' αυτό τον τρόπο ο πρώτος τίτλος της σεζόν πήγε Λεμεσό, με την ΑΕΛ να επικρατεί με 4-3 στη ρώσικη ρουλέτα μετά το 0-0 στο 90άλεπτο.

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια έχρισε για πρώτη φορά βασικούς Εφραίμ και Στίλιτς, αλλά δεν δοκίμασε αντι-Βινίσιους ενόψει Αστάνα, αφού ο Βραζιλιάνος χαφ ήταν βασικός, με τον Μοράις να μένει στον πάγκο. Ο Χριστάκης Χριστοφόρου είδε τον Μάρκο Αΐρόσα να επιστρέφει σε επίσημο παιχνίδι ένα χρόνο μετά τον τραυματισμό του. Επιστροφή του Ματίας Ντεγκρά και επίσημα, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΑΠΟΕΛ να χάνει κάποιες ευκαιρίες να προηγηθεί, αλλά χωρίς ιδιαίτερη ένταση και πάθος από τις δύο ομάδες. Μετά το τέταρτο άρχισε να απειλεί και η ΑΕΛ, αλλά το ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάποιο γκολ, αλλά και χωρίς τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Στην καλύτερη, πάντως, από αυτές ο ΑΠΟΕΛ θα είχε προηγηθεί μόλις στο 5' αν δεν έκοβε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Σαρδινέρο το πλασέ του Στίλιτς.

Δεν άλλαξε το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ακόμη λιγότερες ευκαιρίες. Η πιο επικίνδυνη στιγμή από πλευράς ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 79', όταν ο Ντεγκρά θύμισε... Ντεγκρά, αποκρούοντας διαγώνιο σουτ του Εφραίμ. Είχε προηγηθεί ένα λεπτό πριν μεγάλη ευκαιρία του Φλέτσερ, αλλά ήταν άστοχος και δεν μπόρεσε να δώσει προβάδισμα στην ΑΕΛ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε απ' ευθείας στα πέναλτι, αφού δεν προβλέπεται παράταση. Αντωνιάδης και Εφραίμ έχασαν δύο πέναλτι, ο Βάτερμαν απέκρουσε το πέναλτι του Φλέτσερ, ο αρχηγός Νικολάου όμως ήταν αλάνθαστος και ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι έκανε πράξη το σύνθημα των φίλων της ΑΕΛ... και σήκωσε το Σούπερ Καπ.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο (67' Γκιλιέρμε), Αστίθ, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Βινίσιους (74' Μοράις), Μακρίδης, Στίλιτς (67' Λεάλ), Εφραίμ, Ντε Βινσέντι, Πιατκόφσκι.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα (84' Νικολάου), Ρομπέρ, Σιέλης, Σαμπού, Οχένε, Ελευθερίου, Σοάρες (64' Ταγκμπατζουμί), Σαρντινέρο, Μέσκα, Φέλτσερ.

Πηγή: balla.com.cy

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ