ΚΥΠΡΟΣ

Σιμόν ο νέος και πιο ακριβοπληρωμένος ομοσπονδιακός της Κύπρου

Σιμόν ο νέος και πιο ακριβοπληρωμένος ομοσπονδιακός της Κύπρου

Ο Ραν Μπεν Σιμόν, είναι κι επίσημα ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Κύπρου και ο καλύτερα αμειβόμενος στην ιστορία της. Καταγγελία από τον Ισραηλινό για ζημιά της ιδιοκτησίας του λίγα λεπτά μετά την ανάληψη του πόστου.

Ο κύβος ερρίφθη και η ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) έδωσε τα "κλειδιά" της εθνικής ομάδας της χώρας στον Ραν Μπεν Σιμόν.

Ο 46χρονος Ισραηλινός πρώην προπονητής των Χαπόελ Χάιφα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Κιριάτ Σμόνα, ΑΕΚ Λάρνακας, Χαπόελ Τελ Αβίβ, Μακάμπι Πέταχ Τίκβα, Μπεϊτάρ και Ασντόντ ανέλαβε την Πέμπτη (6/7) κι επισήμως την ομοσπονδιακή τεχνική ηγεσία της εθνικής Κύπρου.

Πρόκειται για τον καλύτερα αμειβόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό στην ιστορία της εθνικής Κύπρου, καθώς ο Σιμόν θα λαμβάνει από την ΚΟΠ ετησίως το ποσό των 240.000 ευρώ.

Έτσι ξεπέρασε στη σχετική κατηγορία τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος λάμβανε από την ΚΟΠ κατά τη θητεία του ως ομοσπονδιακός τεχνικός το ποσό των 170.000 ευρώ.

Βέβαια, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας έφερε και... μπελάδες στον 46χρονο Ισραηλινό προπονητή. Ο ίδιος κατήγγειλε στην αστυνομία της πατρίδας του ότι το προπονητικό κέντρο που έχει στην ιδιοκτησία του, δέχθηκε επίθεση με χειροβομβίδες. Οι αιτίες δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν.

Θα κάνει το ντεμπούτο του στις 31 Αυγούστου και την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βοσνία, στη Λευκωσία. Η Κύπρος βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα (7/10 η αναμέτρηση με την Κύπρο) στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 όσον αφορά την ευρωπαϊκή γεωγραφική ζώνη και μετά από έξι ματς έχει συγκεντρώσει επτά βαθμούς, ευρισκόμενη στην τέταρτη θέση.

Photo credits: ΚΟΠ

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ