ΚΥΠΡΟΣ

Ο... Τσάβι της ΑΕΚ

Ο... Τσάβι της ΑΕΚ
Τσάβι Ρόκα

Στη θεωρία ο Τσάβι Ρόκα είναι άγνωστος. Όπως άγνωστος ήταν -όχι ως όνομα, αλλά ως τεχνικός διευθυντής- και ο Τζόρντι Κρόιφ.

Αγνωστος (στην Κύπρο, ουχί και στην Ισπανία) δεν σημαίνει κακός. Οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από την Ισπανία κάνουν λόγο για έναν ικανό τεχνικό διευθυντή, καλό γνώστη του αντικειμένου, με γνωριμίες και διάθεση για δουλειά.

Ο Τσάβι Ρόκα βρίσκεται ήδη εδώ και δέκα μέρες στην Κύπρο (και θα μείνει τουλάχιστον άλλες τόσες πριν επιστρέψει στην Ισπανία), αναλαμβάνοντας ουσιαστικά δράση για τη διαμόρφωση της ΑΕΚ 2014-15. Ποιος είναι όμως ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Λάρνακας;

Η Μασία και το ντεμπούτο στην Μπαρτσελόνα

Η σχέση του Τσάβι Ρόκα με το ποδόσφαιρο ξεκινά από παλιά, πρώην ποδοσφαιριστής γαρ και συγκεκριμένο δεξί μπακ. Γαλουχήθηκε στις περίφημες ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και έφτασε μέχρι τη δεύτερη ομάδα, στην οποία μάλιστα ήταν αρχηγός. Κατάφερε να πάρει και μία γεύση από την πρώτη ομάδα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το άλμα σ' αυτή. Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το πραγματοποίησε σε αγώνα απέναντι στην Σούπερ-Ντέπορ, όπως ήταν τότε η Λα Κορούνια, στις 26 Μαΐου 1996 (2-2).

Διαβάστε περισσότερα στο balla.com.cy

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ