ΚΥΠΡΟΣ

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου στην εθνική Κύπρου

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου στην εθνική Κύπρου

Ο 51χρονος Χριστάκης Χριστοφόρου είναι κι επίσημα ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Κύπρου κι αντιπάλου της Εθνικής Ελλάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, αντικαθιστώντας τον Πάμπο Χριστοδούλου.

Σε αναζήτηση προπονητή βρισκόταν εδώ κι ένα μήνα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κύπρου μετά τη διαφορά που διαπιστώθηκε με τον τέως ομοσπονδιακό τεχνικό, Πάμπο Χριστοδούλου.

Ο εκλεκτός για την προσεχή αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδας στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018, είναι ο 51χρονος, Χριστάκης Χριστοδούλου.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Κύπρου έχει δουλέψει στις δύο ομάδες της Λεμεσού, Απόλλωνα κι ΑΕΛ. Στον πρώτο από τις 6 Μαρτίου του 2013 έως και τις 8 Οκτωβρίου του 2014 και στη δεύτερη από τις 17 Νοεμβρίου του 2014 έως και τις 19 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΠ:

"Νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών είναι ο Χριστάκης Χριστοφόρου.

Η απόφαση λήφθηκε στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής με θέμα συζήτησης τις Εθνικές μας ομάδες.

Η συμφωνία με το νέο Ομοσπονδιακό μας προπονητή προνοεί συμβόλαιο για δύο χρόνια και θα την καθοδηγήσει στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

"Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η σημερινή απόφαση της ΚΟΠ να μου αναθέσει την ευθύνη της Εθνικής μας ομάδας. Θα εργαστούμε σκληρά με στόχο πάντοτε το καλύτερο δυνατό στις δύσκολες υποχρεώσεις που μας περιμένουν" είναι το πρώτο σχόλιο του Χριστάκη Χριστοφόρου στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ.

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1964 και εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στην ΑΕΛ. Δούλεψε επίσης στον Απόλλωνα με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Κυπέλλου και δύο προκρίσεις στους ομίλους του Europa League.

Στο παρελθόν εργάστηκε επίσης στην Εθνική Παίδων U-17 και την οδήγησε σε πρόκριση στον Elite round.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ΑΕΛ και στο ΑΠΟΕΛ, ενώ σε Εθνικό επίπεδο αγωνίστηκε στην Εθνική Νέων, την Ολυμπιακή ομάδα και την Εθνική Ανδρών."

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ