ΚΥΠΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους συναντήθηκε με πρώην πρωταθλητή της ΑΕΛ

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους συναντήθηκε με πρώην πρωταθλητή της ΑΕΛ

Ο Σεβίμ Εμπέογλου, ένας Τουρκοκύπριος ποδοσφαιριστής που έχει γράψει ιστορία με την ΑΕΛ τη δεκαετία του '50, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, συναντήθηκε με ένα από τα ποδοσφαιρικά είδωλά του, τον Σεβίμ Εμπέογλου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Κύπρου και πρότεινε τα σημερινά χρώματα στην ΑΕΛ Λεμεσού!

"Καθήκον μας είναι να υπηρετούμε την κοινωνία σε διάφορα πεδία, να μην ξεχνάμε τις παραδειγματικές αξίες και να τις τιμούμε", δήλωσε ο Ακιντζί για τον 87χρονο παλαίμαχο, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα Τουρκοκύπριο αρχισκόρερ σε μία σεζόν του πρωταθλήματος Κύπρου.

Ο Εμπέογλου αγωνίστηκε στην ΑΕΛ σε μία περίοδο (μέχρι το 1956 και τη δημιουργία τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας και πρωταθλήματος) κατά την οποία η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεχόταν στο πρωτάθλημα την τουρκική Τσετινκγιά και την αρμένικη ΑΥΜΑ κι ενώ στη διοργάνωση αγωνίζονταν αρκετοί παίκτες από την Τουρκία.

Ηγήθηκε της επίθεσης της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα του 1953, το πρώτο για τον σύλλογο μετά από 12 χρόνια, ενώ στέφθηκε πρωταθλητής και τη διετία 1955 (σεζόν που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ) και 1956.

Μάλιστα, ως φίλαθλος της Φενέρμπαχτσε, όταν ρωτήθηκε από τον τότε πρόεδρο της ΑΕΛ, Δημήτρη Σολομωνίδη, τι χρώματα να φοράει η ομάδα, η οποία ήθελε να αποχωριστεί το μπλε - λευκό, πρότεινε το κίτρινο - μπλε του τουρκικού συλλόγου.

Το 1956, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στη Μεγαλόνησο, αποχώρησε από την ΑΕΛ, ωστόσο έχει επιστρέψει πολλές φορές στα ελληνικά εδάφη. Κατά καιρούς, αποτελεί εκπρόσωπο της φιλίας των δύο λαών σε αρκετές εκδηλώσεις και συνεντεύξεις Τύπου, ενώ έχει παραχωρήσει πολλές συνεντεύξεις στα ελληνικά.

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ