ΚΥΠΡΟΣ

"Ξέρουμε ότι το ΑΠΟΕΛ ελέγχει κάποια παιχνίδια με μικρότερες ομάδες"

"Ξέρουμε ότι το ΑΠΟΕΛ ελέγχει κάποια παιχνίδια με μικρότερες ομάδες"

Ο παίκτης του Απόλλωνα Λεμεσού, Ζοάο Πέδρο παραχώρησε συνέντευξη σε πορτογαλική ιστοσελίδα κι άφησε υπονοούμενα για στημένα παιχνίδια στο κυπριακό πρωτάθλημα με... μπροστάρη το ΑΠΟΕΛ.

Σαφέστατα υπονοούμενα για χειραγώγηση αγώνων του κυπριακού πρωταθλήματος άφησε ο παίκτης του Απόλλωνα Λεμεσού, Ζοάο Πέδρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική ιστοσελίδα " maisfutebol.pt".

O 31χρονος εξτρέμ, μιλώντας στους συμπατριώτες του, υποστήριξε πως το ΑΠΟΕΛ "ελέγχει κάποια παιχνίδια με μικρότερες ομάδες" και ότι "υπάρχουν ομάδες που όταν δεν έχουν κάποιο στόχο, δίνουν τα παιχνίδια".

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους στόχους του Απόλλωνα, την εφετινή πορεία στην Ευρώπη, αλλά και το μέλλον του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Αισθάνθηκα πως η Μπράγκα δεν με υπολόγιζε. Είχα πρόταση από τον Πέδρο Εμανουέλ που ήταν τότε προπονητής του Απόλλωνα. Δεν είχα ξαναπαίξει στο εξωτερικό, αλλά αποφάσισα να ρισκάρω. Πήγα για ένα χρόνο δανεικός στην Κύπρο, αφού έτσι ήξερα πως αν κάτι πήγαινε στραβά θα επέστρεφα στη Μπράγκα. Προσπάθησε πολύ η Μορεϊρένσε για να μείνω στην Πορτογαλία, αλλά ήθελα να δοκιμάσω στο εξωτερικό και το γεγονός ότι θα είχα Πορτογάλο προπονητή με βοήθησε. Δεν μιλούσα αγγλικά, δεν ήξερα κανέναν. Ο Πέδρο Εμανουέλ μου μίλησε με πολύ καλά λόγια για την ομάδα, μίλησα με την οικογένειά μου και τώρα είμαι χαρούμενος με την απόφασή μου. Στην Πορτογαλία είναι πιο χαμηλά τα συμβόλαιο κι αυτός ήταν επίσης ένας λόγος".

Για την Κύπρο και το κυπριακό πρωτάθλημα: "Η Λεμεσός είναι η ωραιότερη πόλη της Κύπρου, χωρίς αμφιβολία. Στα ντέρμπι υπάρχει πάντα ωραία ατμόσφαιρα. Οι φίλαθλοι ζουν το ποδόσφαιρο με τρόπο διαφορετικό από ό,τι είχα συνηθίσει. Αισθάνομαι την αγάπη όλου του κόσμου, αν και υπάρχουν και προβλήματα. Για παράδειγμα το παιχνίδι ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ διεκόπη για μία ώρα, γιατί πετούσαν κροτίδες. Πέρυσι οι οπαδοί της Ανόρθωσης μπήκαν στο γήπεδο και κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά. Συμβαίνουν κι αυτά πού και πού.

Υπάρχουν ομάδες που όταν δεν έχουν κάποιο στόχο, δίνουν τα παιχνίδια. Είναι κάτι που υπάρχει εδώ στο ποδόσφαιρο και ίσως λίγο περισσότερο από ό,τι σε άλλα πρωταθλήματα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις το ΑΠΟΕΛ, γιατί ξέρουμε ότι ελέγχει κάποια παιχνίδια με μικρότερες ομάδες. Ξεκινήσαμε με δύο στόχους φέτος, να μπούμε στους ομίλους του Europa League και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, κάτι που ο πρόεδρος επιθυμεί από τότε που ανέλαβε, εδώ και πέντε χρόνια. Είμαστε σε καλό δρόμο, στην τέταρτη θέση, 4 βαθμούς από την κορυφή".

Για την πορεία στην Ευρώπη: "Η κλήρωση στο Europa League δεν ήταν καλή, αλλά πήραμε τρεις βαθμούς με τρεις ισοπαλίες. Ο απολογισμός ήταν θετικός. Δεν ήμασταν τυχεροί όμως στην κλήρωση. Είναι αλήθεια ότι δεν αντιμετωπίσαμε την καλύτερη Έβερτον, αλλά είναι πάντα δύσκολος αντίπαλος, μας έτυχε όμως η Λιόν, μία ομάδα γεμάτη ταλέντο, και η Αταλάντα, κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Είχαμε αμέτρητες ευκαιρίες, αλλά μας έλειψε η εμπειρία".

Για το μέλλον του: "Ανανέωσα πρόσφατα για τρία χρόνια, αλλά σκέφτομαι την επιστροφή στην Πορτογαλία για να κλείσω εκεί την καριέρα μου. Κάποια στιγμή, αργότερα, θέλω να γυρίσω στη Μορεϊρένσε. Ο πρόεδρος το γνωρίζω και αγαπώ πολύ την ομάδα. Θα δείξει όταν έρθει ο καιρός τι θα γίνει, χωρίς να αποκλείω κάτι άλλο για το μέλλον".

Photo Credits: Apollon Limassol Twitter

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ