ΚΥΠΡΟΣ

Γιώργος Δώνης: "Στα 20 εκατ. ευρώ η ρήτρα για τον Τάσο"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Δώνης EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Δώνης, μίλησε για τον γιο του, Τάσο, του οποίου το μπάι άουτ στη Στουτγκάρδη φτάνει τα "20 εκατ. ευρώ"! Δήλωσε, ακόμη, ότι η Εθνική θα περάσει τους Βόσνιους και θα καταλάβει τη 2η θέση.

Ο Τάσος Δώνης ήταν από τους παίκτες που διακρίθηκαν στον αγώνα της Ελλάδας με το Βέλγιο και ο πατέρας του και προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Δώνης, μίλησε στην εφημερίδα "ΦΩΣ". Δήλωσε ότι "η Στουτγκάρδη έδωσε 4,5 εκ. ευρώ και αγόρασε το 80% των δικαιωμάτων του από τη Γιουβέντους.

Το άλλο 20% το κράτησε η Γιουβέντους. Το συμβόλαιο είναι για 4 χρόνια. Όσο για το μπάι άουτ υπάρχει και είναι κοντά στα 20 εκ. ευρώ". Ανέφερε ακόμη πως η Εθνική Ελλάδας θα νικήσει την Κύπρο και ότι τελικά θα κατακτήσει τη 2η θέση πίσω από το Βέλγιο, τοποθετήθηκε για τη δική του ομάδα, αλλά και για Ολυμπιακό - ΠΑΟΚ.

Για το ΑΠΟΕΛ:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος, διότι πετύχαμε να φέρουμε την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την έχουμε οργανώσει μια χαρά».

Για τον προσεχή αγώνα Κύπρος - Ελλάδα:

«Εγώ πιστεύω ότι κάθε παίκτης που παίζει με την Εθνική του δεν είναι αδιάφορος. Με την ίδια λογική οι Εσθονοί που ήρθαν εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα) έπρεπε να ήταν αδιάφοροι, αλλά είδαμε πόσο μας στοίχισε αυτό το ματς. Επίσης, είδαμε τι έπαθε τώρα η Γαλλία με το Λουξεμβούργο. Θεωρώ ότι θα περάσουμε από την Κύπρο με νίκη, βάσει διαφοράς δυναμικότητας».

Για τον Τάσο Δώνη που εντυπωσίασε με την Εθνική Eλλάδας:

«Δεν μπορώ να μιλήσω εγώ για τον γιο μου».

Για το αν άργησε να δείξει την αξία του:

«Όλοι όσοι τον ξέρουμε από μικρό, γνωρίζουμε ότι από τα 10 του στη Λάρισα έδειχνε ότι είναι μεγάλο ταλέντο».

Για το πότε πήγε στη Γιουβέντους:

«Στα 15,5 του. Ουσιαστικά ο Τάσος μεγάλωσε στη Γιουβέντους. Παρότι ήταν 16 και ήταν η πρώτη χρονιά του στην Κ17, έκανε προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα με προπονητή τον Κόντε».

Για πόσα χρόνια είναι το συμβόλαιο του με τη Στουτγκάρδη:

«Η Στουτγκάρδη έδωσε 4,5 εκ. ευρώ και αγόρασε το 80% των δικαιωμάτων του από τη Γιουβέντους. Το άλλο 20% το κράτησε η Γιουβέντους. Το συμβόλαιο είναι για 4 χρόνια. Όσο για το μπάι άουτ υπάρχει και είναι κοντά στα 20 εκ. ευρώ».

Για το Βοσνία-Bέλγιο:

«Οι Βέλγοι έχουν πολύ μεγάλο ρόστερ και μεγάλη ποιότητα, πολύ ταλέντο. Όλοι οι παίκτες εκεί παλεύουν για να κερδίσουν μια θέση στο Μουντιάλ. Πιστεύω ότι όσο περισσότερες αλλαγές γίνουν στην ενδεκάδα του Βελγίου για το ματς στη Βοσνία, τόσο το καλύτερο για εμάς. Διότι θα έχουν κίνητρο οι παίκτες που θα μπουν να παίξουν. Νομίζω ότι το απόλυτο φαβορί είναι οι Βέλγοι. Εγώ πιστεύω ότι θα τους ξεπεράσουμε τελικά τους Βόσνιους».

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και ποιος νομίζει ότι θα πάρει την τρίτη θέση- Ολυμπιακός ή Σπόρτινγκ που έχει διπλάσιο μπάτζετ:

«Το ξέρω αλλά το μπάτζετ δεν παίζει μπάλα. Και η Σλάβια Πράγας που αποκλείσαμε με το ΑΠΟΕΛ είχε πενταπλάσιο μπάτζετ από εμάς! Όμως έμεινε έξω. Κοίταξε, την τρίτη θέση, μάλλον, θα την κρίνουν τα δύο ματς μεταξύ Ολυμπιακού-Σπόρτινγκ. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πιθανότητες είναι νομίζω ότι θα είναι 50%-50%. Το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη» με την Σπόρτινγκ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Ο όμιλος αυτός είναι πάρα πολύ δύσκολος».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Καταρχάς, είναι σημαντικό που ο Σαββίδης υπάρχει στον ΠΑΟΚ, διότι πριν η ομάδα ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Εγώ ήμουν εκεί σε μεταβατική κατάσταση, είχα συμφωνήσει με τον Βρύζα, μετά άλλαξαν τα πράγματα, οι παράγοντες που βάζουν τα λεφτά τους θέλουν τα αποτελέσματα αμέσως. Δεν ξέρω πως λειτουργεί ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Καλό είναι πάντως για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν άνθρωποι που να επενδύουν εδώ τα λεφτά τους».

Για τον αν έχουν τελειώσει τα δικαστικά θέματα με τον ΠΑΟΚ:

«Ναι, έχουν λυθεί τα προβλήματα εδώ και καιρό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δώνης: "Στα 21 μου Εθνική, όνειρο και επίτευγμα"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ