ΚΥΠΡΟΣ

"Διερευνώνται όλα τα δεδομένα για τα κίνητρα της επίθεσης"

"Διερευνώνται όλα τα δεδομένα για τα κίνητρα της επίθεσης"
Κουτσοκούμνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αστυνομία της Κύπρου εξετάζει κάθε ενδεχόμενο για την βόμβα που εξερράγη στα γραφεία της εταιρείας του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην Κύπρο.

Η αστυνομία της Κύπρου έχει αναλάβει ήδη να εξιχνιάσει την υπόθεση με την βόμβα που εξερράγη στα γραφεία της εταιρείας του Κωστάκη Κουτσοκούμνη ενώ ήδη έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο Τύπου της Κυπριακής αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά διερευνώνται όλα τα δεδομένα για τα κίνητρα της επίθεσης ενώ σημείωσε πως η αστυνομία της Κύπρου ελπίζει σε πληροφορίες που θα δοθούν από μάρτυρες που είδαν κάτι στην περιοχή.

« Είμαστε σε επικοινωνία με τον κ. Κουτσοκούμνη. Σε αυτό το στάδιο, λόγω του ότι είμαστε στην αρχή των εξετάσεων, διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα. Η Αστυνομία εξετάζει την υπόθεση με προσοχή λόγω της σοβαρότητάς της. Ανακριτική ομάδα επελήφθη ήδη του θέματος με τη λήψη καταθέσεων και έρευνες στην ευρύτερη περιοχή. Το συμβάν έγινε στο κέντρο της πόλης και πιθανόν να υπάρξει πληροφορία ή μαρτυρία από οποιονδήποτε που να βοηθά τις έρευνες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό να υπάρχουν τάχιστα αυτά τα στοιχεία και η περιγραφή προσώπου ή προσώπων ώστε να προχωρήσει η Αστυνομία στην αξιολόγηση των δεδομένων. Πρόκειται για έκρηξη που φαίνεται να οφείλεται, σύμφωνα με τις έρευνες και τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών, στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Σίγουρα υπάρχουν και κάποιες άλλες επισημάνσεις και ενδείξεις από την εξέταση της σκηνής που σίγουρα ενδιαφέρουν τους ανακριτές και τους ειδικούς ώστε να έχουν εικόνα ως προς τον μηχανισμό. Δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο όσον αφορά τα κίνητρα. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτε. Όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται. Στην πορεία, όταν ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα, θα έχουμε καλύτερη εικόνα για να πούμε αν υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες».

ΚΟΠ: "Να οδηγηθούν οι ένοχοι στη δικαιοσύνη"

Εν τω μεταξύ και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κύπρου έβγαλε ανακοίνωση για το συμβάν στην οποία αναφέρει ότι πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΠ αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ, ο Γενικός Διευθυντής και το προσωπικό καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζουν λύπη και αποτροπιασμό για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία εταιρείας στη Λεμεσό, ιδιοκτησίας του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και πλήττουν το σύνολο της οικογένειας του ποδοσφαίρου αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου οι προσπάθειες για εξυγίανση του ποδοσφαίρου μας είναι συνεχείς.

Η ΚΟΠ εκφράζει τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση της προς τον πρόεδρό της και καλεί την Αστυνομία να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην εξιχνίαση της υπόθεσης οδηγώντας τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ