ΚΥΠΡΟΣ

Άσπας:"Προβλήματα με τις τράπεζες οι Κύπριοι παίκτες"

Άσπας:"Προβλήματα με τις τράπεζες οι Κύπριοι παίκτες"

Ο Τζόναταν Άσπας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο λόγω των τραγικών συνεπειών από το κούρεμα στις τράπεζες. "Λίγοι ξένοι ποδοσφαιριστές εμπιστεύθηκαν τις κυπριακές τράπεζες".

Ο 31χρονος μέσος μίλησε στον ισπανικό Τύπο για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο.

Ο Άσπας, ο οποίος είναι ένας από τους 20 Ισπανούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Μεγαλόνησο εξέφρασε την άποψη πως η οικονομική αστάθεια στην Κύπρο θα επηρεάσει και το πρωτάθλημα.

"Τον περασμένο Ιανουάριο συμπλήρωσα δύο χρόνια από τότε που ήρθα. Πλέον η κατάσταση στη χώρα είναι πραγματικά δύσκολα και οι άνθρωποι αγωνιούν για το μέλλον τους", ανέφερε αρχικά ο πρώην παίκτης της Θέλτα προσθέτοντας:

"Χορηγός του πρωταθλήματος είναι η Marfin Laiki Bank, μία από τις τράπεζες όπου φήμες αναφέρουν πως οι πελάτες της θα χάσουν τις καταθέσεις τους.

Οι περισσότεροι Κύπριοι ποδοσφαιριστές έχουν τα λεφτά τους εκεί ή στην Τράπεζα Κύπρου, η οποία επίσης χτυπήθηκε από την κρίση. Αντίθετα το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο για τους ξένους παίκτες αφού λίγοι έχουν τα χρήματα τους σε τοπικές τράπεζες".

Ο 'Ασπας έκανε λόγο και για καθυστερήσεις στις πληρωμές των ποδοσφαιριστών. " Πολλές ομάδες χρωστούν τρεις μισθούς, ενώ αρκετοί πρόεδροι έχουν προαναγγείλει περικοπές στο μπάτζετ που θα φτάσουν το 40% για την επόμενη σεζόν".

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ