ΚΥΠΡΟΣ

Αίτημα των Τουρκοκύπριων να μπουν στην ΚΟΠ

Αίτημα των Τουρκοκύπριων να μπουν στην ΚΟΠ
Κουτσοκούμνης

Δημοσιεύματα στα κατεχόμενα κάνουν λόγο για αίτημα των Τουρκοκύπριων να μπουν στην ΚΟΠ. "Θέλει χρόνο αυτή διαδικασία", λένε από την Κύπρο αν και βλέπουν θετικά μία τέτοια κίνηση.

Πριν από λίγους μήνες η Τουρκοκύπριοι άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με την UEFA, με σκοπό να γίνει ενοποίηση της δικής του ομοσπονδίας με την Κυπριακή.

Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί το μέλλον παικτών από τα κατεχόμενα και θα βελτιωθεί η σχέση των δυο πλευρών.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Βόρεια Κύπρο μέσα στην εβδομάδα, οι Τουρκοκύπριοι προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και αναμένεται να κάνουν αίτημα ένταξης στην ΚΟΠ σε λίγες ημέρες.

Αυτή η εξέλιξη σχολιάζεται μεν θετικά από την Κυπριακή πλευρά, όμως υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις και γι αυτό το λόγο η όλη διαδικασία θα είναι μακρά.

"Οι Τουρκοκύπριοι φαίνεται να προχωρούν σε ένταξη. Αν γίνει, πρόκειται για μια καλή συμφωνία για το Κυπριακό ποδόσφαιρο", είπε ο ο πρόεδρος της ΕπιτροπήςΕθνικών Ομάδων, Χάρης Λοϊζίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Βέλγιο μαζί με την αποστολή της Εθνικής Κύπρου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, είπε στο Associated Press: "H διαδικασία θα είναι μακράς διάρκειας. Είμαστε διαχωρισμένοι για 60 χρόνια και υπάρχουν "ψυχολογικά εμπόδια" που θα πρέπει να ξεπεραστούν.

Η ένταξη της Τ/Κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου κάτω από τη διοικητική στέγη της ΚΟΠ, θα διασφαλίσει τα συμφέροντα των τ/κ συλλόγων και παικτών".

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ