COPA AMERICA

Χιλή και μετά το χάος

Χιλή και μετά το χάος

Στην πρώτη αγωνιστική του 1ου ομίλου στο Copa América 2015 σκόραρε μόνο η Χιλή, η κορυφή θα είναι δική της στον χειρότερο όμιλο της διοργάνωσης, αλλά πρέπει να βελτιωθεί. Καλά στοιχεία το Εκουαδόρ, δεν μπορούν Μεξικό και Βολιβία (videos)

Όπως τα περίμεναν οι περισσότεροι εξελίχθηκαν τα πράγματα στην 1η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Copa América 2015.

Η Χιλή είναι η καλύτερη ομάδα, η μόνη με παίκτες παγκόσμιας κλάσης και η μόνη που σκόραρε.

Ως διοργανώτρια μάλιστα πήρε και το πέναλτι από τον Νέστορ Πιτάνα, εξαιρετικό Αργεντινό διαιτητή που όμως έκανε την γκάφα του.

Ο Αρτούρο Βιδάλ από τα 11 βήματα άνοιξε το σκορ στο 67' και με ένα γκολ ακόμη του Εντουάρντο Βάργκας οι Χιλιανοί πήραν νίκη με 2-0 που σημαίνει σε μεγάλο βαθμό όχι απλά πρόκριση, αλλά και κορυφή.

Ο 1ος όμιλος είναι ο χειρότερος της διοργάνωσης. Μεξικό και Βολιβία είναι ομάδες περιορισμένων δυνατοτήτων (0-0 με κακό ματς). Οι Βολιβιανοί είναι εργατικοί, προσπαθούν, αλλά μέχρι εκεί, ενώ οι Μεξικανοί πολύ απλά δεν έχουν κατεβάσει την πρώτη ομάδα.

Θυμίζουμε πως το Μεξικό είναι καλεσμένο στην διοργάνωση, δεν ανήκει στην ζώνη της Νοτίου Αμερικής. Αυτή έχει 10 χώρες και κάθε φορά υπάρχουν δύο καλεσμένοι για να γίνει το τουρνουά (2η καλεσμένη η Τζαμάικα).

Προτίμησε το Gold Cup

Στις 7 Ιουλίου το Μεξικό παίζει το πρώτο του ματς στο Gold Cup, την ανάλογη διοργάνωση δηλαδή του Copa América για την Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, την ζώνη στην οποία και ανήκει δηλαδή.

Εκεί ο Μιγκέλ Ερέρα θα κατεβάσει τους καλύτερους παίκτες του, καθώς υπάρχει και το δέλεαρ του FIFA Confederations Cup 2017, καθώς εξασφαλίζει συμμετοχή σε αυτό όποιος κατακτήσει το Gold Cup 2015.

Ο Οτσόα, οι Ντιέγκο Ρέγες και Έκτορ Ερέρα της Πόρτο, Ζόναταν ντος Σάντος και Ζιοβάνι ντος Σάντος της Βιγιαρεάλ, Αντρές Γκουαρδάδο της Αϊντχόφεν, Κάρλος Βέλα της Σοθιεδάδ και ο Χαβιέρ Ερνάντες ("Τσιτσαρίτο") θα είναι σε αυτό το ρόστερ.

Το πραγματικό Μεξικό δηλαδή και μαζί τους θα είναι και ο Χεσούς Κορόνα της Τβέντε, ο καλύτερος παίκτης του ρόστερ που παίζει το Copa América 2015.

Χιλή και μετά το χάος

Ξύπνησε με Ραούλ Χιμένες

Στην άμυνα υπάρχει ο Ραφαέλ Μάρκες, ενώ στην επίθεση δεν ξεκίνησε ο Ραούλ Χιμένες της Ατλέτικο Μαδρίτης. Έχει να σκοράρει από τον Νοέμβριο, όμως όταν μπήκε άρχισε να απειλεί το Μεξικό την Βολιβία και μάλλον πρέπει να είναι βασικός στα δύο επόμενα ματς.

Όπως και να έχει πάντως και κόντρα στην Χιλή και κόντρα στο Εκουαδόρ δύσκολα θα καταφέρουν κάτι και το Μεξικό και η Βολιβία αν δεν βελτιωθούν πολύ.

Δεν έχουν τους παίκτες να πετύχουν κάτι αν ο αντίπαλός του πιάσει καλή απόδοση και προφανώς η Χιλή, αλλά και το Εκουαδόρ είναι όχι ένα, αλλά πολλά επίπεδα πιο πάνω.

Χιλή και μετά το χάος

Πρέπει να καταλήξει σε σύστημα η Χιλή

Το να μπορεί να είσαι ευέλικτος σε συστήματα είναι καλό, αλλά και κακό ταυτόχρονα.

Η Χιλή είναι μία ομάδα που έχει τους παίκτες να παρατάσσεται με 3 στην άμυνα και με 4. Στο πρώτο ημίχρονο με το Εκουαδόρ έπαιξε με 3 κεντρικούς αμυντικούς και με μπακ-χαφ τους Ίσλα από δεξιά και Μποσεζούρ αριστερά.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε με 4άδα, με τον Εντουάρντο Βάργκας να μπαίνει στο ματς αντί του Μποσεζούρ.

Ο Βάργκας πρέπει να παίζει, ο Αλέξις Σάντσες είναι καλός, αλλά είναι ακόμη καλύτερος όταν υπάρχει στο γήπεδο και ένας πραγματικός επιθετικός, ο Εντουάρντο Βάργκας δηλαδή.

Χιλή και μετά το χάος

Ο Μαουρίσιο Ίσλα από δεξιά ήταν εξαιρετικός, ο καλύτερος του αγώνα και στο 1ο ημίχρονο ως μπακ-χαμ και στο 2ο. Θα αποδώσει το ίδιο καλά και στο 4-4-2 ή 4-5-1 και πρέπει ο τεχνικός, Χόρχε Σαμπαόλι, να καταλήξει στο σύστημα, να δέσει η ομάδα στα επόμενα δύο ματς για να είναι έτοιμοι για τα νοκ-άουτ και να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Χιλή και μετά το χάος

Πρόβλημα στο γκολ το Εκουαδόρ

Το Εκουαδόρ όχι απλά θα μπορούσε να έχει πάρει ισοπαλία από την Χιλή, αλλά θα μπορούσε και να έχει πάρει και τη νίκη.

Στις αντεπιθέσεις είναι δυνατή, είχε ευκαιρίες να ανοίξει αυτή το σκορ αλλά και εν συνεχεία να ισοφαρίσει. Είναι καλύτερη ομάδα από Μεξικό και Βολιβία και με σοβαρότητα θα τις νικήσει και θα κατακτήσει την δεύτερη θέση.

Έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και πρέπει να το λύσει. Εράσο και Ατσιλιέρ είναι καλοί στόπερς, ο Νομπόα του ΠΑΟΚ στο κέντρο πρέπει να βελτιωθεί στη συνέχεια, όπως και τρεις επιθετικοί, Μπολάνιος, Φιντέλ Μαρτίνες και Ενέρ Βαλένσια, οι οποίοι πρέπει να είναι πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια και στην τελική πάσα (ο Χέφερσον Μοντέρο).

Όλα αυτά βέβαια για να κατακτήσουν την 2η θέση, ενώ συνεχεία για να καταφέρουν κάτι καλό στα νοκ-άουτ χρειάζεται υπέρβαση. Για Βολιβία και Μεξικό δεν χρειάζεται υπέρβαση, χρειάζεται θαύμα.

Χιλή και μετά το χάος

Καλά στοιχεία ο Μπεχαράνο

Τον Κριστιάν Νομπόα τον ξέρουμε. Είναι παίκτης αξίας, χρόνια βασικός στο Εκουαδόρ, αν και στον ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε.

Ο Ντάνι Μπεχαράνο έπαιξε 90 λεπτά για την Βολιβία και το νέο απόκτημα του Παναιτωλικού έδειξε πως μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να κάνει την διαφορά.

Είναι ένα καλό αμυντικό χαφ. Πραγματικά δυνατός στην άμυνα, θα πάρει σίγουρα αρκετές κίτρινες κάρτες, αλλά στην δημιουργία δεν διακρίνεται. Δεν έδειξε τουλάχιστον κάτι τέτοιο κόντρα στο Μεξικό.

Χιλή και μετά το χάος
Χιλή και μετά το χάος

Χιλή - Εκουαδόρ 2-0

Μεξικό - Βολιβία 0-0

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ