COPA AMERICA

Χιλή - Εκουαδόρ 2-0

Χιλή - Εκουαδόρ 2-0

Η Χιλή ξεκίνησε με νίκη το Copa América 2015, καθώς επικράτησε με 2-0 του Εκουαδόρ, το οποίο διαμαρτύρεται για το πέναλτι του Βιδάλ με το οποίο άνοιξε το σκορ (video)

Στην πρεμιέρα του Copa América 2015 η Χιλή νίκησε με 2-0 το Εκουαδόρ στο Σαντιάγο, χάρη στα τέρματα των Αρτούρο Βιδάλ και Εντουάρντο Βάργκας.

Ο Ισημερινός έχει παράπονα από τον Αργεντινό διαιτητή, Νέστορ Πιτάνα, καθώς το σκορ άνοιξε στο 67' ο Βιδάλ με το 10ο διεθνές του γκολ, ευστοχώντας σε πέναλτι που περισσότερο κέρδισε ο ίδιος... παρά ήταν.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μαουρίσιο Ίσλα, ο οποίος έπαιξε δεξί μπακ-χαφ και δεξί μπακ, καθώς η Χιλή άλλαξε σύστημα στο ημίχρονο και μάλλον ο Σαμπαόλι πρέπει να αποφασίσει σύντομα αν θέλει διάκριση στο τουρνουά.

Ο Κριστιάν Νομπόα του ΠΑΟΚ έπαιξε σε όλο το ματς και ήταν καλός για το Εκουαδόρ που στο 82' είχε δοκάρι με τον Ενέρ Βαλένσια, δύο λεπτά πριν γίνει το 2-0 από τον Βάργκας.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Ματίας Φερνάντες της Χιλής, ενώ θυμίζουμε πως το άλλο ματς της 1ης αγωνιστικής διεξάγεται το βράδυ της Παρασκευής (02:30), με Μεξικό και Βολιβία να κοντράρονται.

Χιλή - Εκουαδόρ 2-0

Χιλή - Εκουαδόρ 2-0

Σκόρερς: 67' Βιδάλ, 84' Εντουάρντο Βάργκας

Γήπεδο: "Εστάδιο Νασιονάλ", Σαντιάγο

Διαιτητής: Νέστορ Πιντάνα (Αργεντινή)

Η Χιλή ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με δύο σπουδαίες ευκαιρίες του Αλέξις Σάντσες, όμως ο άσος της Άρσεναλ αστόχησε στο 2ο λεπτό και στο 4ο τον σταμάτησε ο Ντομίνγκες.

Ο Κλαούντιο Μπράβο απέκρουσε στο 18' το πλασέ του Ενέρ Βαλένσια στην πρώτη καλή φάση του Εκουαδόρ, ενώ στο 39' ο Ίσλα αστόχησε από κοντά έπειτα από την συνεργασία με τον Σάντσες.

Ecuador's midfielder Osbaldo Lastra (R) is marked by Chile's midfielder Arturo Vidal during the Copa America inauguration football match at the Nacional stadium in Santiago, on June 11, 2015.     AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI
Ecuador's midfielder Osbaldo Lastra (R) is marked by Chile's midfielder Arturo Vidal during the Copa America inauguration football match at the Nacional stadium in Santiago, on June 11, 2015. AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI AFP

Ο Ίσλα από δεξιά ήταν εξαιρετικός παίζοντας ως μπακ-χαφ, αλλά η Χιλή δεν βρήκε δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, έτσι ο Σαμπαόλι στο 46' έβαλε στο ματς τον Εντουάρντο Βάργκας και γύρισε το σύστημα από 3-6-1 σε 4-4-2.

Αφού η διοργανώτρια έδειχνε να μην μπορεί να φτάσει στο γκολ, ήρθε ένα σφύριγμα έδρας για την βοηθήσει, καθώς στο 65' ο Αρτούρο Βιδάλ έπεσε στην περιοχή από το... κράτημα του Μπολάνιος και κέρδισε το πέναλτι.

Ο ίδιος ο άσος της Γιουβέντους ανέλαβε την εκτέλεση και στο 67' άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα,νικώντας τον Αλεσάντερ Ντομίνγκες για το 1-0.

Χιλή - Εκουαδόρ 2-0

Το Εκουαδόρ ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε για τη ισοφάριση και έφτασε κοντά σε αυτή στο 82', όμως μπάλα χτύπησε στο οριζόντο δοκάρι του Κλαούντιο Μπράβο μετά την κοντινή κεφαλιά του Ενέρ Βαλένσια.

Δύο λεπτά αργότερα χάθηκε κάθε ελπίδα για τον Ισημερινό, καθώς ο Αλέξις Σάντσες έβγαλε τετ-α-τετ τον Εντουάντο Βάργκας με τον Αλεσάντερ Ντομίνγκες και ο επιθετικός της ΚΠΡ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΧΙΛΗ (3-6-1): Μπράβο, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις (85' Νταβίντ Πισάρο), Ίσλα, Μποσεζούρ (46' Εντουάρντο Βάργκας), Βιδάλ, Βαλδίβια (68' Ματίας Φερνάντες), Αλέξις Σάντσες.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αλεσάντερ Ντομίνγκες, Παρέδες, Ατσιλιέρ, Εράσο, Ουάλτερ Αγιοβί, Νομπόα, Λάστρα (68' Κινιόνες), Μπολάνιος, Φιντέλ Μαρτίνες (80' Ιμπάρα), Χέφερσον Μοντέρο, Ενέρ Βαλένσια.

*κόκκινη 93' Ματίας Φερνάντες

Χιλή - Εκουαδόρ 2-0

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ