COPA AMERICA

Ώρα προημιτελικών για το Copa América 2015

Ώρα προημιτελικών για το Copa América 2015

Χιλή και Αργεντινή θα πρέπει στα δύσκολα να αποδείξουν πως είναι τα φαβορί, η Βραζιλία απελευθερώθηκε χωρίς Νεϊμάρ, ενώ η Κολομβία "φτιάχνεται" στα μεγάλα ματς. Κάθε βράδυ και ένας προημιτελικός αυτό το 4ήμερο στο Copa América 2015

Τα ψέμματα τελείωσαν στο Copa América 2015, καθώς έφτασε η ώρα για τα νοκ-άουτ ματς. Κάθε βράδυ για το επόμενο τετραήμερο θα διεξάγεται ένας προημιτελικός.

Όπως πάντα το Sport24.gr θα καλύψει LIVE όλα τα ματς και θα έχει άμεση ανασκόπηση στην διάθεσή σας, αλλά μέχρι τότε ρίχνει μια γρήγορη ματιά σε κάθε ματς, ενώ με ένα κλικ βρίσκεται στον Stoiximan.gr για να ποντάρετε.

Ώρα προημιτελικών για το Copa América 2015

Η έδρα και ο Καβάνι

Η Χιλή στην φάση των ομίλων ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Ήταν εξ αρχής από τα φαβορί και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί μαζί με την Αργεντινή για τους περισσότερους.

Έχει πετύχει στην διοργάνωση 10 γκολ, έχει βέβαια την καλύτερη επίθεση και εντυπωσιακό πως καμία ομάδα δεν έχει πετύχει ούτε πέντε γκολ, (4 γκολ έχουν πετύχει 5 ομάδες).

Και όλα αυτά χωρίς τον Αλέξις Σάντσες να έχει πιάσει καλή απόδοση. Αρνητικό είναι φυσικά το περιστατικό με το τρακάρισμα του Αρτούρο Βιδάλ, όμως έπαιξε στην 3η αγωνιστική και αναμένεται να είναι ξανά ο εαυτός του.

Από την άλλη, δεν έφτανε στην Ουρουγουάη πως ο απουσιάζει ο Λουίς Σουάρες και το πρόβλημα στην επίθεση είναι ολοφάνερο, ενδέχεται να μην αγωνιστεί στον προημιτελικό και ο Έντινσον Καβάνι, καθώς είχε ένα ατύχημα ο πατέρας του.

Η Χιλή είναι το φαβορί, χωρίς τον Σουάρες η Ουρουγουάη δεν είναι στο επίπεδο του παρελθόντος (όπως και με Φορλάν), όμως έχει σπουδαίους παίκτες σε κάθε γραμμή και η τοποθέτηση του Κάρλος Σάντσες (Ρίβερ Πλέιτ) στο κέντρο δείχνει πως μπορεί να της δώσει μία ώθηση.

Και στο ματς με την Αργεντινή θα μπορούσε να είχε αποφύγει την ήττα, είχε ευκαιρίες για γκολ και αμυντικά ανταποκρίθηκε. Αν η Χιλή την υποτιμήσει την "πατήσει", αλλά πραγματικά το να υποτιμήσει οποιοσδήποτε την Ουρουγουάη θα ήταν ανόητο.

Χιλή - Ουρουγουάη 1- 1.83, Χ- 3.75, 2- 5.30

Ώρα προημιτελικών για το Copa América 2015
Ώρα προημιτελικών για το Copa América 2015

Ο προημιτελικός χωρίς λάμψη

Πρόκειται για τον προημιτελικό που απουσιάζουν τα μεγάλα ονόματα. Βολιβία και Περού είχαν την τύχη να πέσουν η μία πάνω στην άλλη, έτσι μία από αυτές θα είναι στα ημιτελικά, ενώ δεν είναι από τις ισχυρές της Νοτίου Αμερικής.

Πέρασαν αμφότερες με 4 βαθμούς, η Βολιβία σκόραρε μόνο σε ένα ματς (3-2 το Εκουαδόρ), ενώ το Περού την μοναδική του νίκη την πήρε με γκολ του Πισάρο στο 72', αν και έπαιζε από το 29' με παίκτη λιγότερο η Βενεζουέλα.

Έκανε όμως σχετικά καλή εμφάνιση και κόντρα στην Βραζιλία και κόντρα στην Κολομβία, έπαιξε γενικότερα καλύτερο ποδόσφαιρο από την Βολιβία, έχει σίγουρα καλύτερους παίκτες σε όλες τις γραμμές και είναι το φαβορί.

Και πριν 4 χρόνια είχε φτάσει στα ημιτελικά, ενώ έχει κατακτήσει 2 τρόπαια το 1939 και 1975. Η Βολιβία έχει ένα, όταν ήταν διοργανώτρια το 1963.

Βολιβία - Περού 1 - 4.45, Χ - 3.25, 2 - 1.93

Ώρα προημιτελικών για το Copa América 2015
Ώρα προημιτελικών για το Copa América 2015

Το μεγάλο ντέρμπι

Μαζί με την Χιλή η Αργεντινή απέδειξε πως δικαίως ήταν εξ αρχής από τα φαβορί. Πήρε την πρώτη θέση του ομίλου της και το 2-0 που έγινε 2-2 με την Παραγουάη στην πρεμιέρα ήταν ένα μάθημα.

Αντιθέτως, η Κολομβία πέρασε στα προημιτελικά ως η 2η καλύτερη τρίτη και η επίθεσή της είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση της διοργάνωσης. Η ομάδα πέρασε έχοντας πετύχει μόνο ένα γκολ στα 3 ματς του ομίλου και αυτό το πέτυχε στόπερ, ο Μουρίγιο.

Φαλκάο, Τζάκσον Μαρτίνες, Κάρλος Μπάκα, Τεόφιλο Γκουτιέρες, Ιμπάρμπο και Μουριέλ. Έξι επιθετικοί, το καλύτερο σύνολο επιθετικών στον πλανήτη, αλλά κανένα γκολ. Ο Μουριέλ βέβαια δεν έχει παίξει καθόλου, ενώ ο Μπάκα είναι τιμωρημένος και δεν θα παίξει.

Πριν έναν χρόνο στο Μουντιάλ η Κολομβία ήταν εξαιρετική και τώρα στο Copa América 2015 πήρε την μοναδική της νίκη κόντρα στην Βραζιλία, όπου έκανε καλή εμφάνιση. Στο ματς αυτό υπήρχε κίνητρο και πραγματοποιήθηκε καλή εμφάνιση. Κίνητρο λόγω αντιπάλου, καθώς γενικά το Copa América σαν διοργάνωση δεν τρελαίνει κανέναν, τουλάχιστον παίκτες που ήδη παίζουν σε καλές ομάδες και παίρνουν καλά λεφτά.

Είναι όμως ένας προημιτελικός με δύο από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη και αδιαφορία δεν θα υπάρχει από κανέναν. Η Αργεντινή είναι καλύτερη και σίγουρα πιο φορμαρισμένη, αλλά η Κολομβία έχει την καλύτερη ομάδα στην ιστορία της και όπως κόντρα στην Βραζιλία, έτσι και τώρα μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα.

Αργεντινή - Κολομβία 1 - 1.88, Χ - 3.30, 2 - 4.60

Ώρα προημιτελικών για το Copa América 2015
Ώρα προημιτελικών για το Copa América 2015

Χωρίς Νεϊμάρ, χωρίς άγχος

Κόντρα στην Βενεζουέλα την τελευταία αγωνιστική η Βραζιλία δεν έχει τον Νεϊμάρ, έναν αρχηγό που με την συμπεριφορά του μόνο αρχηγός δεν είναι.

Με Τιάγκο Σίλβα τα πράγματα είναι διαφορετικά, υπάρχει περισσότερη ηρεμία, ενώ με το δεδομένο επιθετικό πρόβλημα και την τεράστια αποτυχία στο Μουντιάλ δεν υπάρχει και τόσο άγχος στους Βραζιλιάνους.

Η πίεση δεν είναι τεράστια κόντρα στην Παραγουάη και αυτό αναμένεται να αποδειχθεί θετικό για την "σελεσάο" η οποία φυσικά είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Εξακολουθεί να έχει τους καλύτερους αμυντικούς στον πλανήτη, ενώ Ρομπίνιο και Ρομπέρτο Φιρμίνο έχουν ψυχολογία μετά το ματς με την Βενεζουέλα, έτσι ίσως εμφανιστούν ακόμη καλύτεροι. "Στεναχωρηθήκαμε για τον Νεϊμάρ, αλλά η Βραζιλία γίνεται όλο και καλύτερη", τόνισε ο Φιρμίνο.

Δεν πρόκειται επίσης να υποτιμήσουν την Παραγουάη, η οποία δεν έχασε από την Αργεντινή, ούτε από την Ουρουγουάη, άρα μπορεί να μην χάσει και από την Βραζιλία.

Επιθετικά έχει λύσεις και εμπειρία που δεν έχει η Βραζιλία με Μπάριος, Σάντα Κρους, Νέλσον Βαλντές και Μπομπαντίγια. Αν καταφέρει να εμφανιστεί καλή και ψύχραιμη στην άμυνα, μπορεί να κάνει την ζημιά.

Βραζιλία - Παραγουάη 1 - 1.75, Χ - 3.45, 2 - 5.25

Ώρα προημιτελικών για το Copa América 2015
Ώρα προημιτελικών για το Copa América 2015
TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ