COPA AMERICA

Βραζιλία - Παραγουάη 2-2

Brazilian forward Fred (R) celebrates with teammates Daniel Alves (L) and Lucas Moura, after scoring against Paraguay, during their 2011 Copa America Group B first round football match, at the Mario Kempes stadium in Cordoba, 770 Km northwest of Buenos Aires, on July 9, 2011. The match ended 2-2.     AFP PHOTO / OMAR TORRES (Photo credit should read OMAR TORRES/AFP/Getty Images)
Brazilian forward Fred (R) celebrates with teammates Daniel Alves (L) and Lucas Moura, after scoring against Paraguay, during their 2011 Copa America Group B first round football match, at the Mario Kempes stadium in Cordoba, 770 Km northwest of Buenos Aires, on July 9, 2011. The match ended 2-2. AFP PHOTO / OMAR TORRES (Photo credit should read OMAR TORRES/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Βραζιλία με γκολ του Φρεντ στο 90' κατάφερε να αποφύγει την ήττα από την Παραγουάη και έτσι με το 2-2 έμεινε ζωντανή για την πρώτη θέση του Β' ομίλου (videos)

Το γκολ του Φρεντ στο 90' χάρισε στην Βραζιλία την ισοπαλία με 2-2 κόντρα στην Παραγουάη και έτσι την γλίτωσε από περιπέτειες.

Η "σελεσάο" προηγήθηκε στο 39' με τον Ζάντσον, ο οποίος αντικατέστησε τον Ρομπίνιο στην 11άδα, αλλά η Παραγουάη έκανε ανατροπή με τους Ρόκε Σάντα Κρους και Νέλσον Αέδο Βαλντές.

Ο Μάνο Μενέζες στο 82' πέρασε στο ματς τον Φρεντ αντί του Νεϊμάρ και στο 90' ο στράικερ της Φλουμινένσε ισοφάρισε για το τελικό 2-2.

Βραζιλία και Παραγουάη έχουν από 2 βαθμούς πλέον, ενώ στην κορυφή ανέβηκε με 4 η Βενεζουέλα νικώντας το Εκουαδόρ που έμεινε στον έναν.

Με το Εκουαδόρ παίζει η Βραζιλία την τελευταία αγωνιστική και η Παραγουάη με την Βενεζουέλα.

Βραζιλία - Παραγουάη 2-2

Σκόρερς: 39' Ζάντσον, 90' Φρεντ / 55' Ρόκε Σάντα Κρους, 67' Νέλσον Αέδο Βαλντές

Γήπεδο: "Mario Alberto Kempes", Κόρντομπα

Διαιτητής: Βιλμάρ Ρολντάν (Κολομβία)

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τους Παραγουανούς μόλις στο 2', όταν από την πάσα του Λούκας Μπάριος ο Ρόκε Σάντα Κρους βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά αστόχησε από κοντά.

Από την συνεργασία του Γκάνσο με τον Ζάντσον ο Αλεσάντρε Πάτο βγήκε μόνος στην περιοχή στο 19', αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χούστο Βιγιάρ, που απέκρουσε το πλασέ του, κάνοντας καλή έξοδο.

Αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία της "σελεσάο" στο ματς και μόλις δεύτερη στην διοργάνωση, καθώς είχε μόνο μία στο ματς με την Βενεζουέλα στην πρεμιέρα.

Στο 39' η Βραζιλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ζάντσον. Ο μέσος της Σαχτάρ Ντόνετσκ νίκησε τον Βιγιάρ με δυνατό χαμηλό σουτ έξω από την περιοχή και πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του στο Copa América 2011.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η απάντηση της Παραγουάης ήρθε στο 55', με τον Ρόκε Σάντα Κρους να ισοφαρίζει σε 1-1 με κοντινό πλασέ, έπειτα από σέντρα του Μαρσέλο Εστιγκαρίμπια από αριστερά, και κακό υπολογισμό του Τιάγκο Σίλβα που δεν κατάφερε να ανακόψει την πορεία της μπάλας.

Ο Νεϊμάρ στο 66' βγήκε τετ-α-τετ με τον Χούστο Βιγιάρ, αλλά αντί να πλασάρει προσπάθησε να τον περάσει, χωρίς επιτυχία.

Η ανατροπή για τους Παραγουανούς ολοκληρώθηκε στο 67' με το τυχερό γκολ του Νέλσον Αέδο Βαλντές.

Συγκεκριμένα, ο Κριστιάν Ριβέρος έκλεψε την μπάλα από τον Ντανιέλ Άλβες στην περιοχή, έδωσε πάσα στον Ρόκε Σάντα Κρους και αυτός αμέσως τροφοδότησε εξαιρετικά τον τον Βαλντές, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Λούσιο που έκανε τάκλιν, χτύπησε στο σώμα του Βαλντές και κατέληξε στα δίχτυα του Ζούλιο Σέζαρ.

Στο 85' ο Ελάνο εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο Χούστο Βιγιάρ δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ, διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Η λύτρωση για την Βραζιλία ήρθε στο 90', με τον Φρεντ να ισοφαρίζει σε 1-1 με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής, γυρίζοντας υπέροχα το σώμα του μετά την πάσα του Γκάνσο.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντανιέλ Άλβες, Λούσιο, Τιάγκο Σίλβα, Αντρέ Σάντος, Λούκας Λέιβα, Ραμίρες (70' Λούκας), Ζάντσον (46' Ελάνο), Γκάνσο, Πάτο, Νεϊμάρ (82' Φρεντ).

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Νταρίο Βερόν, Πάουλο ντα Σίλβα, Αλκαράς, Αουρελιάνο Τόρες, Βέρα, Ριβέρος (68' Βίκτορ Κάσερες), Ορτιγκόσα, Εστιγκαρίμπια (79' Οσβάλντο Μαρτίνες), Μπάριος (57' Νέλσον Αέδο Βαλντές), Σάντα Κρους.

Βραζιλία - Παραγουάη 2-2 (highlights)

Βραζιλία - Παραγουάη 2-2 (goals)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ