COPA AMERICA

Βραζιλία - Βενεζουέλα 2-1

Βραζιλία - Βενεζουέλα 2-1

Η Βραζιλία νίκησε με 2-1 τη Βενεζουέλα, την απέκλεισε, κατέλαβε την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου κι αντιμετωπίζει στα προημιτελικά του Copa América 2015- το Σάββατο 27 Ιουνίου - την Παραγουάη. (VIDEOS)

Ξεπερνώντας το ψυχολογικό εμπόδιο της απώλειας του Νεϊμάρ - ο οποίος μετά την τιμωρία των 4 αγωνιστικών τέθηκε εκτός Copa América 2015 - και κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα, η εθνική Βραζιλίας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Βραζιλία - Βενεζουέλα 2-1

Με τα γκολ των Τιάγκο Σίλβα και Ρομπέρτο Φιρμίνο η "σελεσάο" επικράτησε με 2-1 της Βενεζουέλας για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου, του Copa América 2015.

Η "βινοτίντο" παρά την καλή της εκκίνηση και τη νίκη επί της Κολομβίας αποχαιρετά τη διοργάνωση κι ο Ρόναλντ Βάργκας, που έδωσε τη θέση του στο δεύτερο ημίχρονο, στον Σέσαρ Γκονσάλες, θα έρθει Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιό του, με την ΑΕΚ.

Η Βραζιλία κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης, το Σάββατο 27 Ιουνίου, την Παραγουάη.

Βραζιλία - Βενεζουέλα 2-1

Βραζιλία - Βενεζουέλα 2-1

Σκόρερς: 9' Τιάγκο Σίλβα, 52' Ρομπέρτο Φιρμίνο / 84' Μίκου

Γήπεδο: "Εστάδιο Μονουμεντάλ Νταβίντ Αρεγιάνο", Σαντιάγκο

Διαιτητής: Ενρίκε Κάσερες (Παραγουάη)

Νεϊμάρ επιβλέποντος από τις εξέδρες του "Εστάδιο Μονουμεντάλ Νταβίντ Αρεγιάνο" στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο, ξεκίνησε το ματς ανάμεσα στις εθνικές Βραζιλίας και Βενεζουέλας στη βασική ενδεκάδα της οποίας ξεκίνησε ακόμη μία φορά, ο Ρόναλντ Βάργκας, που μόνον οι ανακοινώσεις λείπουν για να θεωρείται παίκτης της ΑΕΚ.

Βραζιλία - Βενεζουέλα 2-1

Η "καναρίνια" έφτασε στο γκολ, μόλις εννιά λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Ο Ρομπίνιο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Τιάγκο Σίλβα που είχε προωθηθεί με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι δεν άφησε κανένα περιθώριο στον τερματοφύλακα της Βενεζουέλας, παρά να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του. Μάλιστα ο σκόρερ με χαρακτηριστική χειρονομία αφιέρωσε το γκολ, στον Νεϊμάρ.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Ρομπίνιο - αντικαταστάτης ουσιαστικά του τιμωρημένου Νεϊμάρ - υποδέχθηκε την μπάλα του Ντάνι Άλβες, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπαρόχα.

Η "βινοτίντο" από την άλλη εμφανίστηκε μπλοκαρισμένη, με τον Ρόναλντ Βάργκας να πηγαίνει αρκετά πίσω να υποδεχθεί την μπάλα, ωστόσο να μην μπορεί να τροφοδοτήσει του εξίσου καλά μαρκαρισμένους, Αράνγκο και Ροντόν.

Στο 38ο λεπτό, ο Ρομπίνιο "άνοιξε" στον Ουίλιαν αλλά το σουτ εκείνου πέρασε άουτ. Ίδια η κατάληξη και της φάσης του επόμενου λεπτού, μετά το σουτ του Μιράντα.

Βραζιλία - Βενεζουέλα 2-1

Δύο λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου η πρώτη - ουσιαστικά - ευκαιρία της Βενεζουέλας με τον Σιτσέρο να επιχειρεί μία σέντρα-σουτ, την μπάλα να παίρνει μία περίεργη τροχιά αλλά τελικά να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζέφερσον.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του πρώτου. Με γκολ της "σελεσάο", δηλαδή. Ο Ουίλιαν με ντρίμπλα πάνω στην κίνηση "άδειασε" τον προσωπικό του αντίπαλο, έβγαλε έτοιμο γκολ στον Ρομπέρτο Φιρμίνο κι εκείνος δεν σπατάλησε την ευκαιρία στο 52ο λεπτό, διαμορφώνοντας το 2-0.

Ο Αράνγκο με σουτ στο 55ο λεπτό έκανε αισθητή την παρουσία της "βινοτίντο", αλλά τίποτα περισσότερο από μία μικρή ανησυχία για την "καναρίνια".

Με τους Αράνγκο και Σέσαρ Γκονσάλες να χτυπούν "καμπανάκια", αλλά αυτά μην ηχούν στ' αυτιά των Βραζιλιάνων, η μείωση του σκορ ήταν νομοτελειακά επόμενη.

Στο 84ο λεπτό, μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Αράνγκο και σύγχυση στη βραζιλιάνικη άμυνα, ο προσφάτως εισελθών στον αγωνιστικό χώρο Μίκου πήρε το ριμπάουντ μετά την απομάκρυνση του Ζέφερσον, κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 2-1.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζέφερσον, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Φερναντίνιο, Ελίας, Ουίλιαν, Φιλίπε Κοουτίνιο (67' Ντιέγκο Ταρντέλι), Ρομπίνιο (76' Μαρκίνιος), Ρομπέρτο Φιρμίνο (67' Νταβίντ Λουίζ)

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Μπαρόχα, Ροσάλες, Βισκαρόντο, Τούνιες, Σιτσέρο, Ρινκόν, Σέιχας (46' Χοσέφ Μαρτίνες), Ρόναλντ Βάργκας (46' Σέσαρ Γκονσάλες), Αράνγκο, Γκέρα (72' Μίκου), Ροντόν

Βραζιλία - Βενεζουέλα 2-1 (highlights)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ