COPA AMERICA

Βραζιλία - Περού 2-1

Βραζιλία - Περού 2-1

Η Βραζιλία με το γκολ του Ντόουγκλας Κόστα στις καθυστερήσεις νίκησε με 2-1 το Περού κι απέφυγε την γκέλα, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων, στον τρίτο όμιλο του Copa América της Χιλής. (videos)

Χωρίς να ικανοποιήσει, αλλά έχοντας ως κορυφαίο τον Νεϊμάρ που είχε ένα γκολ και μία ασίστ, η Βραζιλία νίκησε το Περού και ξεκίνησε με το δεξί, στο Copa América της Χιλής.

Με εξάρσεις θεάματος, αλλά όχι απαραίτητα και ουσίας, η Βραζιλία τα βρήκε σκούρα, μπροστά στην καλά παρατεταγμένη και σκληροτράχηλη άμυνα της "μπλανκιρόχα".

Ο Ντούνγκα άργησε να κάνει τις αλλαγές, αφήνοντας πάνω από μία ώρα παιχνιδιού τον Ταρντέλι να ταλαιπωρείται, αλλά να μην ταλαιπωρεί.

Με την είσοδο, Ντόουγκλας Κόστα και Ρομπέρτο Φιρμίνο, και υπό την πίεση του χρόνου, η "σελεσάο", ανέβασε στροφές. Μάλιστα ο πρώτος πέτυχε και το νικητήριο τέρμα.

Το Περού έδειξε ότι δύσκολα μπορεί να πάει μακριά στη διοργάνωση, ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Νίκη με ανατροπή για τη Βραζιλία, η οποία πέρασε το πρώτο τεστ, με επιτυχία.

Βραζιλία - Περού 2-1

Σκόρερς: 5' Νεϊμάρ, 93' Ντόουγκλας Κόστα / 3' Κουέβα

Γήπεδο: "Εστάδιο Μουνισιπάλ Μπισεντενάριο Χερμάν Μπέκερ", Τεμούκο

Διαιτητής: Ρομπέρτο Γκαρσία Ορόσκο

Γκολ, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του ματς στο Τεμούκο. Με την άμυνα της "σελεσάο" να πελαγοδρομεί, τον Νταβίντ Λουίζ να γυρίζει στον Ζέφερσον, κι εκείνος στον Ντάνι Άλβες αλλά όλοι να χάνονται στη μετάφραση, ο Κουέβα άδραξε την ευκαιρία κι άνοιξε το σκορ για το Περού, μόλις στο τρίτο λεπτό.

Άμεση, η απάντηση για τη Βραζιλία, μόλις δύο λεπτά αργότερα. Ο Ντάνι Άλβες έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Νεϊμάρ βρέθηκε μόνος στο κέντρο της άμυνας και ισοφάρισε για την "καναρίνια".

Στο 13ο λεπτό ο σκόρερ της Βραζιλίας υποδέχθηκε την μπάλα μετά τη σέντρα του Ταρντέλι, αλλά το πλασέ που έκανε αποκρούστηκε.

Με τον Νεϊμάρ να κάνει τα κόλπα του, εξοργίζοντας τους Περουβιανούς αλλά τη Βραζιλία να μην απειλεί ουσιαστικά, η "μπλανκιρόχα" βρέθηκε κοντά και στο δεύτερο γκολ, στο 39' με σουτ του Λομπατόν, το οποίο απέκρουσε ο Ζέφερσον.

Βραζιλία - Περού 2-1

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τα μαρκαρίσματα των Περουβιανών να κινούνται στα όρια του σκληρού κι άτσαλου και τον Νεϊμάρ, να φθάνει μία ανάσα από το δεύτερο προσωπικό του γκολ (και της ομάδας του) στο 52ο λεπτό.

Ωστόσο, το εξαιρετικό σουτ του Βραζιλιάνου άσου της Μπαρτσελόνα, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, Γκαλέσε.

Βραζιλία - Περού 2-1

Οι Βραζιλιάνοι δεν έβρισκαν λύσεις στην καλά παρατεταγμένη άμυνα του Περού. Αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές της "σελεσάο", προεξάρχοντος του Νεϊμάρ που ήταν σχεδόν μόνιμος αποδέκτης των μαρκαρισμάτων των "ίνκας".

Αντίθετα, αυτοί περιμένοντας τη Βραζιλία στο μισό γήπεδο, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ικανότητα του Πάολο Γκερέρο να κρατά την μπάλα, και να την κουβαλά, δίνοντας ανάσες στους συμπαίκτες του.

Χρειάστηκε να περάσει μία ώρα παιχνιδιού για να πειστεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα, ότι ο Ντιέγκο Ταρντέλι που αγωνίζεται στο κινεζικό πρωτάθλημα δεν είχε τίποτα να προσφέρει, στον αγωνιστικό χώρο για τη "σελεσάο".

Στη θέση του πέρασε, ο Ντόουγκλας Κόστα, στον οποίον ανήκει η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της "καναρίνια", στο 75ο λεπτό. Ο Νεϊμάρ πήρε την μπάλα, έβγαλε μόνο του τον πρώτο, εκείνος προτίμησε να "σκάψει" προ του Γκαλέσε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Βραζιλία - Περού 2-1

Η Βραζιλία άρχισε ν' ανεβάζει στροφές στο τελευταίο τέταρτο του ματς, διαπιστώνοντας ότι η κλεψύδρα αδειάζει. Ο Νεϊμάρ έχασε μία σπάνια ευκαιρία στο 90ό λεπτό, με σουτ να δώσει τη νίκη, στη Βραζιλία.

Λυτρώθηκε όμως με τον Ντόουγκλας Κόστα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από καταπληκτική πάσα του Νεϊμάρ. Λύτρωση για της "σελεσάο" που ξεκινά με το δεξί στη διοργάνωση.

Η ντρίμπλα του Ουίλιαν...

Αλλά και η διπλή του Νεϊμάρ στον Αντβίνκουλα...

ΒΡΑΖΙΛΙΑ:Ζέφερσον, Ντάνι Άλβες, Μιράντα, Νταβίντ Λουίζ, Φιλίπε Λουίς, Ελίας, Φερναντίνιο, Ουίλιαν (86' Ριμπέιρο), Νεϊμάρ, Φρεντ (75' Ρομπέρτο Φιρμίνο), Ντιέγκο Ταρντέλι (67' Ντόουγκλας Κόστα)

ΠΕΡΟΥ:Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άσκουες, Μπαλόν, Βάργκας (90' Γιοτούν) Λομπατόν, Σάντσες, Φαρφάν (83' Καρίγιο), Κουέβα (82' Ρέινα), Γκερέρο.

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ