COPA AMERICA

Βολιβία - Κόστα Ρίκα 0-2

Costa Rican defender Oscar Duarte (R) vies for the ball with Bolivian forward Marcelo Moreno during a 2011 Copa America Group A first round football match held at the 23 de Agosto stadium in Jujuy, 1654 Km northwest of Buenos Aires, on July 7, 2011.  AFP PHOTO / JUAN MABROMATA (Photo credit should read JUAN MABROMATA/AFP/Getty Images)
Costa Rican defender Oscar Duarte (R) vies for the ball with Bolivian forward Marcelo Moreno during a 2011 Copa America Group A first round football match held at the 23 de Agosto stadium in Jujuy, 1654 Km northwest of Buenos Aires, on July 7, 2011. AFP PHOTO / JUAN MABROMATA (Photo credit should read JUAN MABROMATA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η Κόστα Ρίκα νίκησε με 2-0 την Βολιβία και πλέον απειλεί με αποκλεισμό την Αργεντινή (video)

Τα "μωρά" της Κόστα Ρίκα έκαναν εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και πήραν σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Βολιβίας.

Σκόρερς ήταν οι Χοσουέ Μαρτίνες και Χοέλ Κάμπελ, οι νικητές είχαν ακόμη δύο δοκάρια, αλλά και ένα χαμένο πέναλτι, ενώ οι ηττημένοι ολοκλήρωσαν το ματς με 9 παίκτες.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει την Κόστα Ρίκα στην 2η θέση του Α' ομίλου με 3 βαθμούς. 4 έχει η Κολομβία, 2 η Αργεντινή και 1 η Βολιβία.

Αυτό σημαίνει πως την τελευταία αγωνιστική η Κόστα Ρίκα που αντιμετωπίζει την Αργεντινή, μπορεί να την αποκλείσει, κάτι πάντως που δεν είχε εύκολο, καθώς προκρίνονται πέραν από τους δύο πρώτους και οι δύο καλύτεροι 3οι.

Βολιβία - Κόστα Ρίκα 0-2

Σκόρερς: 59' Χοσουέ Μαρτίνες, 79' Χοέλ Κάμπελ

Γήπεδο: "23 de Agosto", Χουχούι

Διαιτητής: Κάρλος Βέρα (Εκουαδόρ)

Στα πρώτα λεπτά η Βολιβία είχε τον έλεγχο, αλλά τον έχασε σύντομα και η Κόστα Ρίκα ήταν αυτή που δημιούργησε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.

Η σημαντικότερη ήταν στο 28', όταν από κοντά έπιασε την κεφαλιά ο Χοσουέ Μαρτίνες μετά την σέντρα του Πέδρο Λεάλ και πάνω στην γραμμή σχεδόν με το κεφάλι έδιωξε ο Ρόναλντ Ράλδες.

Άλλες τρεις φορές απείλησαν ακόμη οι Κοσταρικανοί στο 1ο ημίχρονο, αλλά σε όλες χωρίς πρόβλημα έδωσε την λύση ο τερματοφύλακας, Κάρλος Άριας.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου η Βολιβία φάνηκε να έχει περισσότερη όρεξη, αλλά κέρδισε απλά κόρνερ στις δύο πρώτες καλές τις ευκαιρίες, με την εκτέλεση φάουλ του Μαρσέλο Μορένο Μάρτινς στο 50' και με το σουτ του Λόρχιο Άλβαρες στο 53'.

Στην απέναντι περιοχή βρέθηκε σε καλή θέση ο Έινερ Μόρα, αλλά το σουτ ήταν άστοχο στο 57', αλλά δύο λεπτά αργότερα η Κόστα Ρίκα άνοιξε το σκορ με τον Χοσουέ Μαρτίνες.

Από πάσα του Χοέλ Κάμπελ, ο Αλέν Γκεβάρα έκανε εξαιρετική κίνηση στην περιοχή και σούταρε για αποκρούσει ο Κάρλος Άριας, αλλά στην επαναφορά με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ο Χοσουέ Μαρτίνες για το 0-1 στο 59'.

Λίγο έλειψε στο 66' να πετύχει και δεύτερο γκολ η Κόστα Ρίκα, καθώς ο Χοέλ Κάμπελ εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Άριας.

Στο 71' η Κόστα Ρίκα κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Ρόλαντ Ριβέρο με το χέρι σταμάτησε την μπάλα σε σουτ του... και αποβλήθηκε μα απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Αλέν Γκεβάρα ανέλαβε την εκτέλεση στο 72' και ο Κάρλος Αρίας απέκρουσε, η μπάλα πήγε ξανά στον Γκεβάρα που πλάσαρε εκ νέου, για να αποκρούσει όμως ξανά ο Άριας, κρατώντας ζωντανή, αν και με 10 παίκτες πλέον, την Βολιβία.

Στο 76' όμως η Βολιβία έμεινε με 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Βάλτερ Φλόρες, καθώς αφού έκανε φάουλ στον Χοέλ Κάμπελ, επιχείρησε με το πόδι να τον χτυπήσει στο πρόσωπο.

Από αυτό το φάουλ η Κόστα Ρίκα είχε και δεύτερο δοκάρι στο 78', με τον Νταβίντ Γκουσμάν, αλλά ένα λεπτό αργότερα, σκόραρε με τον Χοέλ Κάμπελ να κάνει το 0-2, με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από πάσα του Έινερ Μόρα.

ΒΟΛΙΒΙΑ: Άριας, Λόρχιο Άλβαρες, Ράλδες, Ρόναλντ Ριβέρο, Λουΐς Γκουτιέρες, Ρόμπλες (67' Χοσέ Λουΐς Τσάβες), Φλόρες, Εντιβάλντο Ρόχας (67' Πένια), Γιασμάνι Κάμπος (80' Ρόναλντ Γκαρσία), Μαρσέλο Μορένο Μάρτινς, Χουάν Κάρλος Άρσε.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Λεονέλ Μορέιρα, Σαλβατιέρα, Ντουάρτε, Ακόστα, Κάλβο, Μόρα (83' Κουμπέρο), Γκουσμάν, Λεάλ, Μαδριγάλ (46' Αλέν Γκεβάρα), Χοσουέ Μαρτίνες (82' Σέσαρ Ελισόντο), Χοέλ Κάμπελ.

Βολιβία - Κόστα Ρίκα 0-2 (highlights)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ