COPA AMERICA

Βολιβία - Περού 1-3

Βολιβία - Περού 1-3

Με πρωταγωνιστή τον Πάολο Γκερέρο - που έκανε χατ-τρικ - το Περού νίκησε με 3-1 τη Βολιβία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa América 2015, εκεί όπου το περιμένει η Χιλή (29/6). (VIDEOS)

Βγήκε το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών του Copa América 2015. Η διοργανώτρια Χιλή υποδέχεται, στο Σαντιάγκο, το Περού με φόντο το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η "αλμπιρόχα" δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει με 3-1 της Βολιβίας, στον προημιτελικό του Τεμούκο. Γι' αυτό ανέλαβε, εξ' ολοκλήρου, ο Πάολο Γκερέρο που με τρία δικά του γκολ, έφθασε στο χατ-τρικ και οδήγησε το Περού στο θρίαμβο.

Βέβαια, η Βολιβία διαμαρτύρεται δικαίως για πέναλτι του Γκαλέσε στον Πεδριέλ, στο 70ό λεπτό με τον Περουβιανό γκολκίπερ, να έπρεπε να αποβληθεί.

Βολιβία - Περού 1-3

Πλέον, στις 29 Ιουνίου, η Χιλή υποδέχεται στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο (εκεί έχει δώσει όλα τα ματς στη διοργάνωση), το Περού στον πρώτο ημιτελικό του Copa América 2015.

Ο άλλος θα προκύψει από τους προημιτελικούς της Παρασκευής και του Σαββάτου. Με το χατ-τρικ, ο Πάολο Γκέρερο έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ τον Αρτούρο Βιδάλ και θέτει υποψηφιότητα για τον τίτλο του πρώτου της διοργάνωσης.

Βολιβία - Περού 1-3

Βολιβία - Περού 1-3

Σκόρερς: 74' ΜΜ Μορένο / 20', 23, 74' Γκερέρο

Γήπεδο: "Έστάδιο Μουνισιπάλ Μπισεντενάριο Χερμάν Μπέκερ", Τεμούκο

Διαιτητής: Γουίλμαρ Ρολδάν (Κολομβία)

Καλύτερα μπήκε το Περού στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, στο Τεμούκο, με τους Φαρφάν και Γκερέρο να είναι αυτοί που ανέλαβαν να ενοχλήσουν τη βολιβιανή άμυνα, αρχικά.

Αντίθετα η "βέρντε", η οποία ισορρόπησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, εμφάνιζε αδυναμία να τροφοδοτήσει τον Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο.

Ο Πάολο Γκερέρο προειδοποίησε στο 16ο λεπτό, οι Βολιβιανοί δεν τον άκουσαν, και τέσσερα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ για την "μπλανκιρόχα" με κεφαλιά, μετά από τροφοδότηση από τον Χουάν Μανουέλ Βάργκας.

Στο 23ο λεπτό, ο επιθετικός της Φλαμένγκο διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο κι αυτά της ομάδας του.

Οι Βολιβιανοί πελαγοδρομούσαν, και ο Γκερέρο ολοκλήρωσε ιδανικά μία εκπληκτική ομαδική προσπάθεια των Περουβιανών, στέλνοντας την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της εστίας του Ρομέλ Κινιόνες.

Ο ίδιος θα αγγίξει το χατ-τρικ στο 27', και η "βέρντε" έκανε αισθητή την παρουσία με τον Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο σε δύο περιπτώσεις, δίχως ωστόσο να κερδίσει κάτι από αυτές.

Και μετά ανέλαβε δράση, ο Χέφερσον Φαρφάν. Αλλά το δεξί κάθετο δοκάρι μετά από σουτ στο 37ο λεπτό και τον οριζόντιο μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, του στέρησαν δύο φορές την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα της "μπλανκιρόχα".

Ο ίδιος έχασε μία σπουδαία ευκαιρία στο 65', μετά από πάσα του Γιοτούν αλλά μάλλον σήμερα δεν του ήταν γραφτό να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 70ό λεπτό, συνέβη μία φάση που θα μπορούσε δυνητικά να αλλάξει την οικονομία της αναμέτρησης. Ο Πεδριέλ, "τσίμπησε" την μπάλα, ανετράπη από τον Γκαλέσε αλλά ο Κολομβιανός διαιτητής, Γουίλμαρ Ρολδάν, δεν καταλόγισε την παράβαση. Εάν το έκανε, θα έπρεπε να αποβάλει και τον γκολκίπερ της "αλμπιρόχα".

Κι αφού δεν έγινε αυτό, ο Πάολο Γκερέρο δεν είχε κανένα πρόβλημα να φθάσει στο τρίτο γκολ, τόσο δικό του όσο και της ομάδας, στο 74ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος τη λάθος εκτίμηση του Ντάνι Μπεχαράνο, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ανήκει στον Παναιτωλικό.

Τελικά, η "βέρντε" κέρδισε πέναλτι στο 73ο λεπτό, ο Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο ανέλαβε την εκτέλεσή του και το έκανε εύστοχα, μειώνοντας σε 3-1.

ΒΟΛΙΒΙΑ: Ρομέλ Κινιόνες, Ουρτάδο (46' Πάμπλο Εσκομπάρ), Σεντένο, Ράλδες, Κοΐμπρα, Λεονέλ Μοράλες (46' Λίσιο), Τσουμασέρο, Ντάνι Μπεχαράνο, Σμέντμπεργκ-Νταλένσε-, Πένια (68' Πεδριέλ), ΜΜ Μορένο

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άσκουες, ΧΜ Βάργκας, Γιοτούν, Ρεταμόσο, Φαρφάν (77' Ουρτάδο), Κουέβα (82' Ρέινα), Πισάρο (66' Καρίγιο), Γκερέρο

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ