COPA AMERICA

Ρεσιτάλ Μέσι, νίκη-θρίλερ για Χιλή

Ρεσιτάλ Μέσι, νίκη-θρίλερ για Χιλή

Ο Λιονέλ Μέσι ξεκίνησε στον πάγκο και με χατ-τρικ μέσα σε μισή ώρα οδήγησε την Αργεντινή στο άνετο 5-0 επί του Παναμά και στην πρόκρισή της στα προημιτελικά του Copa America, ενώ η Χιλή πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Βολιβίας στην τελευταία φάση του αγώνα (videos).

Καλύτερο ντεμπούτο στο Copa America Centenario δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Λιονέλ Μέσι. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναμά και μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα πέτυχε τρία γκολ, βοηθώντας έτσι την "αλμπισελέστε" να θριαμβεύσει με 5-0 και να εξασφαλίσει από την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων την πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης.

Ο 28χρονος άσος σκόραρε στο 68', 78' και 87', με τον Νικολάς Οταμέντι να είναι εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 7' (με κεφαλιά) για την ομάδα του Χεράρδο Μαρτίνο και τον Σέρχιο Αγκουέρο να τον κλείνει στο 90'.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Μαρτίνο): Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Φούνες Μόρι, Μαστσεράνο, Αουγκούστο Φερνάντες (61' Μέσι), Ντι Μαρία (43' Λαμέλα), Γκαϊτάν, Μπανέγκα, Ιγκουαΐν (76' Αγκουέρο)

ΠΑΝΑΜΑΣ (Γκόμες): Πενέδο, Μπαλόι, Λουίς Ενρίκες, Ματσάδο, Μίλερ, Γκόμες, Κούπερ (76' Αρόγιο), Κιντέρο, Γοδόι, Πέρες (75' Τεχάδα), Πιμέντελ (20' Καμάργκο)

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Χιλή κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Βολιβίας στο φινάλε επικρατώντας με 2-1 και παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης για τα προημιτελικά. Η κάτοχος του περσινού Copa America προηγήθηκε με τον Αρτούρο Βιδάλ στο 46' με σουτ από το ύψος του πέναλτι, οι Βολιβιανοί απάντησαν στο 61' με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Κάμπος, για να έρθει τελικά η λύτρωση για την Χιλή στο φινάλε.

Για την ακρίβεια στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων (!), με τον διαιτητή να υποδεικνύει αμφισβητούμενο πέναλτι σε χέρι του Γκουτιέρες μέσα στην περιοχή της Βολιβίας και τον Βιδάλ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, με το τρίποντο αυτό να επιτρέπει στη "ρόχα" να βολεύεται με δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) στο τελευταίο της ματς στον όμιλο απέναντι στον Παναμά.

ΧΙΛΗ (Πίτσι): Μπράβο, Ίσλα (76' Φουενσαλίδα), Μεδέλ, Χάρα, Μποσεχούρ, Βιδάλ, Ερνάντες, Αρανγκουίθ, Αλέξις Σάντσες, Πινίγια (58' Βάργκας), Ορεγιάνα (58' Πουτς)

ΒΟΛΙΒΙΑ (Μπαλντιβιέσο): Λάμπε, Σααβέντρα, Εγκίνο, Έντουαρντ, Γκουτιέρες, Μπεχαράνο, Άρσε (54' Ραμάγιο), Μέλεαν, Κάστρο (58' Κάμπος), Σμέντμπεργκ-Νταλένσε, Ντουκ (82' Βεϊσάγα)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ