COPA AMERICA

Περού - Ουρουγουάη 0-2

Uruguayan forward Luis Suarez (C) celebrates with teammates forward Diego Forlan (L) and midfielder Alvaro Gonzalez, after scoring against Peru, during the 2011 Copa America semi-final football match, at the Ciudad de La Plata stadium in La Plata, 59 Km south of Buenos Aires, on July 19, 2011.     AFP PHOTO / JUAN MABROMATA (Photo credit should read JUAN MABROMATA/AFP/Getty Images)
Uruguayan forward Luis Suarez (C) celebrates with teammates forward Diego Forlan (L) and midfielder Alvaro Gonzalez, after scoring against Peru, during the 2011 Copa America semi-final football match, at the Ciudad de La Plata stadium in La Plata, 59 Km south of Buenos Aires, on July 19, 2011. AFP PHOTO / JUAN MABROMATA (Photo credit should read JUAN MABROMATA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Με δύο γκολ του Λουΐς Σουάρες η Ουρουγουάη νίκησε με 2-0 το Περού και πέρασε στον τελικό του Copa América 2011 (video)

Η Ουρουγουάη προκρίθηκε στον τελικό του Copa América 2011, νικώντας με 2-0 το Περού, χάρη σε δύο τέρματα του Λουΐς Σουάρες.

Ο άσος της Λίβερπουλ πέτυχε τα 2 γκολ μέσα σε 6 λεπτά, καθώς σκόραρε στο 53' και το 58', ενώ έφτασε τα 3 γκολ στην διοργάνωση και τον Σέρχιο Αγκουέρο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς .

Αυτή η 21η φορά στην ιστορία της Ουρουγουάης που θα παίξει στον τελικό του Copa América, έχοντας στις προηγούμενες 20 πάρει 14 φορές το τρόπαιο (όσες και η Αργεντινή).

Επιστρέφει σε τελικό μετά τον χαμένο του 1999 από την Βραζιλία, ενώ το τελευταίο τρόπαιο το είχε πάρει το 1995, πάλι σε τελικό με την Βραζιλία.

Ο μεγάλος τελικός (υπάρχει και μικρός το Σάββατο) θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 22:00 και η Ουρουγουάη θα μάθει τα ξημερώματα της Πέμπτης ποιον θα αντιμετωπίσει, Παραγουάη ή Βενεζουέλα.

Από την άλλη το Περού του Σέρχιο Μαρκαριάν δεν κατάφερε να φτάσει στον 3ο τελικό της ιστορίας του. Τις δύο φορές που πήγε, πήρε και το τρόπαιο το 1939 και το 1975.

Περού - Ουρουγουάη 0-2

Σκόρερ: 53' και 58' Λουΐς Σουάρες

Γήπεδο: "Ciudad de La Plata", Πλάτα

Διαιτητής: Ραούλ Ορόσκο (Βολιβία)

Ο Φερνάντο Μουσλέρα, ο οποίος λίγες νωρίτερα ανακοινώθηκε από την Γαλατάσαράι, μπλόκαρε στο 6' την κεφαλιά του Βάλτερ Βίλτσες.

Το σουτ στην κίνηση του Λουΐς Σουάρες στο 8' ήταν άστοχο, όπως και η κεφαλιά του Άλβαρο Περέιρα στο 11', ενώ ο Ραούλ Φερνάντες απέκρουσε κοντινή προβολή του Άλβαρο Περέιρα στο 16'.

Ο Χουάν Μανουέλ Βάργκας έκανε στο 24' εντυπωσιακή προσπάθεια από αριστερά και την σέντρα, αλλά ούτε ο Χοσέ Πάολο Γκερέρο, ούτε ο Λουΐς Αντβίνκουλα κατάφεραν με τις προβολές τους να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα της Ουρουγουάης.

Ο Άλβαρο Περέιρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ραούλ Φερνάντες στο 43', αλλά το τέρμα σωστά δεν μέτρησε για οφ-σάιντ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 53' η Ουρουγουάη άνοιξε το σκορ στον ημιτελικό της Πλάτα με τον Λουΐς Σουάρες να σκοράρει για 2η φορά στην διοργάνωση.

Ο Ντιέγκο Φορλάν έκανε δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Ραούλ Φερνάντες απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία, ο Λουΐς Σουάρες κινήθηκε ταχύτατα και πλάσαρε στην επαναφορά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 58' ήρθε και το δεύτερο γκολ, ξανά από τον Λουΐς Σουάρες, ο οποίος με 3 τέρματα στο Copa América 2011 έπιασε τον Σέρχιο Αγκουέρο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Δημιουργός ήταν ο Άλβαρο Περέιρα με εξαιρετική μπαλιά αριστερά πίσω από την σέντρα, βγάζοντας τετ-α-τετ τον Λουΐς Σουάρες με τον Ραούλ Φερνάντες, τον οποίο πέρασε άνετα έξω από την περιοχή ο άσος της Λίβερπουλ και πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 0-2.

Τα πάντα ουσιαστικά τελείωσαν στο 69', όταν το Περού έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο καλύτερος παίκτης, ο Χουάν Μανουέλ Βάργκας, έδωσε αγκωνιά στον Κοάτες και πήρε κόκκινη κάρτα.

Στο 71' ο Μουσλέρα απέκρουσε την κεφαλιά του Βίλτσες, ενώ στο 84' χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να σταματήσει το σουτ του Χοσέ Πάολο Γκερέρο.

ΠΕΡΟΥ: Ραούλ Φερνάντες, Τζανκάρλο Καρμόνα, Ακασιέτε, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Βίλτσες, Αντβίνκουλα (61' Λομπατόν), Μπαλμπίν, Κρουσάδο, Γιοτούν (55' Τσιρόκε), Βάργκας, Γκερέρο.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Κοάτες, Μαρτίν Κάσερες, Γκαργκάνο (72' Εγκουρέν), Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Περέιρα, Λουΐς Σουάρες (71' Αμπέλ Ερνάντες), Φορλάν.

Περού - Ουρουγουάη 0-2 (highlights)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ