COPA AMERICA

Περού - Μεξικό 1-0

Mexican defender Diego Reyes (L) marks Peruvian forward Paolo Guerrero during a 2011 Copa America Group C first round football match held at the Malvinas Argentinas stadium in Mendoza, 1058 Km west of Buenos Aires, on July 8, 2011 AFP PHOTO / ALEJANDRO PAGNI (Photo credit should read ALEJANDRO PAGNI/AFP/Getty Images)
Mexican defender Diego Reyes (L) marks Peruvian forward Paolo Guerrero during a 2011 Copa America Group C first round football match held at the Malvinas Argentinas stadium in Mendoza, 1058 Km west of Buenos Aires, on July 8, 2011 AFP PHOTO / ALEJANDRO PAGNI (Photo credit should read ALEJANDRO PAGNI/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Με γκολ του Χοσέ Πάολο Γκερέρο στο 83' το Περού του Σέρχιο Μαρκαριάν νίκησε 1-0 το Μεξικό και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στους "8" του Copa América 2011 (video)

Το Περού επικράτησε με 1-0 του Μεξικό και έτσι μοιράζεται πλέον την κορυφή του Γ' ομίλου με την Χιλή.

Ο Χοσέ Πάολο Γκερέρο στο 83' πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, ενώ ο Χουάν Μανουέλ Βάργκας είχε δύο δοκάρια για την ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν.

Το Περού έχει 4 βαθμούς, όσους και η Χιλή, την οποία αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική, ενώ αν νικήσει η Ουρουγουάη το Μεξικό, τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία αν λήξει ισόπαλο το άλλο ματς.

Ο Γκερέρο είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς για το Περού κόντρα στην Ουρουγουάη, έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην διοργάνωση που φτάνει τα 2 γκολ.

Περού - Μεξικό 1-0

Σκόρερ: 83' Χοσέ Πάολο Γκερέρο

Γήπεδο: "Malvinas Argentinas", Μεντόσα

Διαιτητής: Σέρχιο Πετσότα (Αργεντινή)

Στην πρώτη καλή στιγμή το σουτ Λομπατόν στο 3' για το Περού ήταν άστοχο, όπως και αυτό του Γκερέρο στο 5'.

Στο 29' το Μεξικό απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά την σέντρα του Παούλ Αγκιλάρ, στην κακή έξοδο του Ραούλ Φερνάντες και το πλασέ του Ακίνο, το οποίο κόντραρε στον Ακασιέτε.

Στο 34' έκανε καλή προσπάθεια από δεξιά ο Τζιοβάνι ντος Σάντος, αλλά το σουτ στην κλειστή γωνία απέκρουσε ο Ραούλ Φερνάντες.

Το δεύτερο ημίχρονο

Από σέντρα του Βάργκας ο Πάολο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά στο 50' και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Χουάν Μανουέλ Βάργκας ήταν πρωταγωνιστής στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς είδε δύο φορές την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι σε προσπάθειές του.

Συγκεκριμένα, ο άσος της Φιορεντίνα τράνταξε το δοκάρι του Ραούλ Φερνάντες με δυνατό σουτ του στο 59', ενώ η μπάλα χτύπησε στην συμβολή των δοκαριών μετά από εκτέλεση φάουλ στο 72'.

Ο τερματοφύλακας του Μεξικό, Λουΐς Ερνέστο Μίτσελ, έκανε σπουδαία απόκρουση στο 80' σε κοντινή κεφαλιά του Πάολο Γκερέρο από σέντρα του Γιοτούν.

Ο Χοσέ Πάολο Γκερέρο στο 82' κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να λυτρώσει την ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν, κάνοντας το 1-0 για το Περού με κοντινό πλασέ, με την μεξικανική άμυνα να τον "ξεχνά' μετά από φάση διαρκείας έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

ΠΕΡΟΥ (4-5-1): Ραούλ Φερνάντες, Καρμόνα (46' Γιοτούν), Ακασιέτε, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Βίλτσες, Μπαλμπίν, Λομπατόν (86' Μπαγιόν), Κρουσάδο (77' Μάικλ Γκεβάρα), Αντβίνκουλα, Χουάν Μανουέλ Βάργκας, Χοσέ Πάολο Γκερέρο.

ΜΕΞΙΚΟ (5-3-2): Λουΐς Ερνέστο Μίτσελ, Παούλ Αγκιλάρ (46' Πατσέκο), Νέστορ Αραούχο, Έκτορ Ρεϊνόσο, Μιέρ, Ντιέγκο Αντόνιο Ρέγες, Ντάρβιν Τσάβες (74' Πόνσε), Χοσέ Ενρίκε, Ακίνο (86' Περάλτα), Τζιοβάνι ντος Σάντος, Ραφαέλ Μάρκες Λούγο.

Περού - Μεξικό 1-0 (highlights)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ