COPA AMERICA

"Περίπατο" η Αργεντινή, ιστορικό γκολ για Μέσι

"Περίπατο" η Αργεντινή, ιστορικό γκολ για Μέσι

Με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να σκοράρει δις και τον Λιονέλ Μέσι να ισοφαρίζει το ρεκόρ του Μπατιστούτα, η Αργεντινή επιβλήθηκε 4-1 της Βενεζουέλας και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Copa America Centenario (video).

Η Αργεντινή επιβεβαίωσε πάνω στο χορτάρι τον τίτλο του απόλυτου φαβορί που είχε απέναντι στη Βενεζουέλα και με τους Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Λιονέλ Μέσι να βρίσκονται σε τρομερά κέφια, νίκησε με 4-1 την αντίπαλό της στο "Gillette Stadium" (Φόξμπορο) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η "αλμπισελέστε" μπήκε δυνατά στο ματς και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 6', με τον Μέσι να βγάζει εντυπωσιακή ασίστ κα τον Ιγκουαΐν να σκοράρει με διαγώνιο πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή ενώ στο 28' ο "Πιπίτα" πέρασε και τον Ντάνι Ερνάντες και έκανε το 2-0 στην ανυπεράσπιστη εστία.

"Περίπατο" η Αργεντινή, ιστορικό γκολ για Μέσι

Η Βενεζουέλα είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους αλλά την πέταξε στα σκουπίδια, με τον Σέιχας να αναλαμβάνει την εκτέλεση πέναλτι αλλά να επιλέγει να το χτυπήσει αλά... Πανένκα και τον Ρομέρο να μπλοκάρει εύκολα το σκαφτό πλασέ καθώς είχε μείνει στο κέντρο της εστίας του.

"Περίπατο" η Αργεντινή, ιστορικό γκολ για Μέσι

Με τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας ο Μέσι "καθάρισε" ουσιαστικά το ματς, κάνοντας το 3-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή (54ο γκολ με την εθνική Αργεντινής για τον "Pulga" o οποίος έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της εθνικής του ομάδας τονΓκαμπριέλ Μπατιστούτα, στο πρώτο ματς που ξεκίνησε βασικός στο φετινό Copa America), ο Ροντόν με κεφαλιά στο 70' μείωσε για την Βενεζουέλα ενώ ο Λαμέλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 71' με σουτ μέσα από την περιοχή.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Αουγκούστο Φερνάντες, Μπανέγα (80' Μπίγλια), Μέσι, Γκαϊτάν (67' Λαμέλα), Ιγκουαΐν (74' Αγκουέρο)

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ντανιέλ Ερνάντες, Αλεσάντερ Γκονσάλες, Άνχελ, Βισκαρόντο, Φέλτσερ, Ρινκόν (85' Βελάσκες), Φιγκέρα, Γκέρα, Σέιχας (55' Ανιόρ), Χοσέφ Μαρτίνες (80' Ντελ Βάγιε), Ροντόν.

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ