COPA AMERICA

Παραγουάη - Βενεζουέλα 0-0 (5-3 πέν.)

Paraguayan defender Dario Veron (C) fights for the ball with Venezuelan forward Alejandro Moreno (R) as Venezuelan midfielder Cesar Gonzalez (L) approaches, during the 2011 Copa America semi-final football match, at the Malvinas Argentinas stadium in Mendoza, 1058 Km west of Buenos Aires, on July 20, 2011.    AFP PHOTO / Ronaldo Schemidt (Photo credit should read Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images)
Paraguayan defender Dario Veron (C) fights for the ball with Venezuelan forward Alejandro Moreno (R) as Venezuelan midfielder Cesar Gonzalez (L) approaches, during the 2011 Copa America semi-final football match, at the Malvinas Argentinas stadium in Mendoza, 1058 Km west of Buenos Aires, on July 20, 2011. AFP PHOTO / Ronaldo Schemidt (Photo credit should read Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Χωρίς να το αξίζει η Παραγουάη νίκησε με 5-3 στα πέναλτι την Βενεζουέλα και θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη στον τελικό του Copa América 2011. Έφτασε εκεί χωρίς νίκη στο τουρνουά! (video)

Η Παραγουαη θα είναι ο αντίπαλος της Ουρουγουάης στον τελικό του Copa América 2011 το βράδυ της Κυριακής, καθώς νίκησε με 5-3 στα πέναλτι την Βενεζουέλα.

Χωρίς αμφιβολία η Παραγουάη δεν άξιζε την πρόκριση, καθώς η Βενεζουέλα ήταν πολύ καλύτερη.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Βενεζουέλα είχε 3 δοκάρια στο ματς, αλλά δεν της μέτρησε και κανονικό γκολ του Οσβάλντο Βισκαρόντο στο πρώτο ημίχρονο!

Φαντάζει απίστευτο και εξωφρενικό, αλλά η Παραγουάη έφτασε στον τελικό χωρίς να έχει ούτε μία νίκη στην διοργάνωση!!!

Με 3 ισοπαλίες στον όμιλο πέρασε ως 2η καλύτερη 3η, ενώ στον προημιτελικό και στον ημιτελικό, παίζοντας κακό ποδόσφαιρο κόντρα σε Βραζιλία και Βενεζουέλα, κράτησε το ματς στο 0-0 και νίκησε στα πέναλτι.

Ο τερματοφύλακάς της, Χούστο Βιγιάρ, είναι φυσικά ο ήρωάς της, καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Φρανκλίν Λουσένα.

Η Βενεζουέλα έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία, πηγαίνοντας για πρώτη φορά σε τελικό ενώ αυτή είναι η 1η που πήγε και στα ημιτελικά.

Η Παραγουάη από την άλλη θα παίξει για 8η φορά σε τελικό Copa América, επιστρέφοντας μετά το 1979, όταν είχε κερδίσει το τρόπαιο για 2η φορά.

Έχει 2 κερδισμένους τελικούς και 5 χαμένους δηλαδή, ενώ για πρώτη φορά συναντά σε τελικό την Ουρουγουάη.

Παραγουάη - Βενεζουέλα 0-0 (5-3 πέν.)

Γήπεδο: "Malvinas Argentinas", Μεντόσα

Διαιτητής: Φρανσίσκο Τσακόν (Μεξικό)

Η πρώτη καλή φάση του ημιτελικού ήταν για την Παραγουάη, με τον Ρένι Βέγκα να αποκρούει με δυσκολία την κεφαλιά του Νταρίο Βερόν, από εκτέλεση φάουλ του Έντγκαρ Μπαρέτο, στο 8'.

Στο 25' οι Παραγουανοί έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Νέλσον Αέδο Βαλντές, ο οποίος δεν έκανε καλό σουτ και απλά κέρδισε κόρνερ από την απόκρουση του Βέγκα.

Ο ηγέτης της άμυνας της Βενεζουέλας, Οσβάλντο Βισκαρόντο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Παραγουάης με κεφαλιά στο 35' και το γκολ κακώς ακυρώθηκε για οφ-σάιντ.

Όταν ο Βισκαρόντο πήρε την κεφαλιά 3 συμπαίκτες του ήταν σε θέση οφ-σάιντ, αλλά κανείς τους δεν εμπόδιζε τον Χούστο Βιγιάρ, έτσι το γκολ έπρεπε να μετρήσει.

Η Βενεζουέλα είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 43', όταν η μπάλα από την κεφαλιά του Αλεχάντρο Μορένο μετά την σέντρα του Σέσαρ Γκονσάλες πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Χούστο Βιγιάρ και εν συνεχεία ο Σαλομόν Ροντόν σούταρε και ο πορτιέρο της Παραγουάης απέκρουσε.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Βέγκα κινήθηκε γρήγορα στο 53' απέκρουσε το πλασέ του Νέλσον Αέδο Βαλντές, κλείνοντάς του το οπτικό πεδίο, καθώς είχε βγει μόνος από δεξιά.

Στο 80' ο Χουάν Αράνγκο από μακριά προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Βιγιάρ σε εκτέλεση φάουλ, αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε.

Ο Ρόκε Σάντα Κρους αποχώρησε τραυματίας στο 81', αν και έπαιζε μόνο 7 λεπτά!

Στο δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά δεν υπήρχε ούτε μία καλή ευκαιρία, έτσι χωρίς σκορ το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η παράταση

Η Βενεζουέλα ξεκίνησε δυναμικά στην παράταση και στα πρώτα λεπτά είχε δύο ακόμη δοκάρια.

Στο 93' ο Μαλντονάδο έκανε την σέντρα-σουτ, ο Νικολάς Φεντόρ μπήκε στην πορεία της μπάλας και αυτή χτύπησε χαμηλά στο δεξί δοκάρι του Βιγιάρ.

Το τρίτο δοκάρι της Βενεζουέλας στο ματς ήρθε στο 95' με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Χουάν Αράνγκο από πλάγια δεξιά. Η μπάλα χτύπησε στο ψηλά στο δεξί δοκάρι και στην μικρή περιοχή εν συνεχεία έδιωξε μακριά ο Χόναταν Σαντάνα.

Στο 103' η Παραγουάη έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Χόναταν Σαντάνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για φάουλ στον Σαλομόν Ροντόν.

Ο τελευταίος στο 105' έπιασε εντυπωσιακό γυριστό σουτ, αλλά ο Βιγιάρ μπλόκαρε την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η Βενεζουέλα πίεσε πολύ, αλλά η Παραγουάη άντεξε και οδήγησε τον ημιτελικό στην διαδικασία των πέναλτι.

Τα πέναλτι

Παραγουάη: Ορτιγκόσα... ΓΚΟΛ

Βενεζουέλα: Μαλντονάδο... ΓΚΟΛ

Παραγουάη: Μπάριος... ΓΚΟΛ

Βενεζουέλα: Ρέι... ΓΚΟΛ

Παραγουάη: Ριβέρος... ΓΚΟΛ

Βενεζουέλα: Λουσένα... μπλόκαρε ο Βιγιάρ!!

Παραγουάη: Μαρτίνες... ΓΚΟΛ

Βενεζουέλα: Φεντόρ... ΓΚΟΛ

Παραγουάη: Βερόν... ΓΚΟΛ

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Μάρκος Κάσερες, Πάουλο ντα Σίλβα, Νταρίο Βερόν, Πίρις, Μπαρέτο (71' Εστιγκαρίμπια), Ριβέρος, Ορτιγκόσα, Χόναταν Σαντάνα, Νέλσον Αέδο Βαλντές (74' Ρόκε Σάντα Κρους) (81' Οσβάλντο Μαρτίνες), Μπάριος.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Βέγκα, Ρομπέρτο Ροσάλες, Βισκαρόντο, Περόσο (46' Χοσέ Μανουέλ Ρέι), Σιτσέρο, Ντι Τζόρτζι, Λουσένα, Αράνγκο, Σέσαρ Γκονσάλες (85' Μαλντονάδο), Ροντόν, Αλεχάντρο Μορένο (73' Νικολάς Φεντόρ).

Παραγουάη - Βενεζουέλα 0-0 (5-3 πέν.) [highlights]

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ