COPA AMERICA

Ουρουγουάη - Χιλή 1-1

Uruguayan forward Diego Forlan (L) is marked by Chilean midfielder Gary Medel during the 2011 Copa America Group C first round football match against Uruguay held at the Malvinas Argentinas stadium in Mendoza, 1058 Km west of Buenos Aires, on July 8, 2011.     AFP PHOTO / Ronaldo Schemidt (Photo credit should read Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images)
Uruguayan forward Diego Forlan (L) is marked by Chilean midfielder Gary Medel during the 2011 Copa America Group C first round football match against Uruguay held at the Malvinas Argentinas stadium in Mendoza, 1058 Km west of Buenos Aires, on July 8, 2011. AFP PHOTO / Ronaldo Schemidt (Photo credit should read Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Χιλή βρέθηκε να χάνει από την Ουρουγουάη, αλλά με γκολ του Αλέξις Σάντσες πήρε την ισοπαλία με 1-1 και μαζί το προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης (video)

Με γκολ του Αλέξις Σάντσες στο 65' η Χιλή πήρε την ισοπαλία με 1-1 από την Ουρουγουάη και είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Γ' όμιλο.

Οι Ουρουγουανοί είχαν ανοίξει το σκορ στο 54' με τον Άλβαρο Περέιρα, από την ασίστ του Λουΐς Σουάρες.

Η Χιλή έχει 4 βαθμούς και η "σελέστε" 2, ενώ τους 4 έφτασε και το Περού νικώντας αργότερα το Μεξικό.

Ουρουγουάη - Χιλή 1-1

Σκόρερς: 54' Άλβαρο Περέιρα / 65' Αλέξις Σάντσες

Γήπεδο: "Malvinas Argentinas", Μεντόσα

Διαιτητής: Κάρλος Αμαρίγια (Παραγουάη)

Ο Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο έσωσε σχεδόν πάνω στην γραμμή την Χιλή με την ψυχραιμία του.

Την πρώτη διώχνοντας μετά από φάση διαρκείας έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορλάν και την δεύτερη στοπάροντας με το στήθος μετά από κοντινή κεφαλιά του Φορλάν.

Στο πρώτο μέρος η Χιλή απείλησε δύο φορές με τα σουτ των Αρτούρο Βιδάλ και Ζεάν Μποσεζούρ, ενώ παραλίγο να σκοράρει με τύχη, καθώς ο Λουγκάνο έδιωξε, η μπάλα κόντραρε με δύναμη στον Μαουρίσιο Ίσλα και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα.

Η καλύτερη φάση του πρώτου 45αλέπτου ήταν πάντως για την Ουρουγουάη, με τον Έντινσον Καβάνι να κάνει εξαιρετική πάσα στον Λουΐς Σουάρες, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα από το δυνατό του σουτ πέρασε λίγο άουτ στο 19'.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το σκορ άνοιξε στο 54' ο Άλβαρο Περέιρα με ψύχραιμο κοντινό πλασέ, έπειτα από ασίστ του Λουΐς Σουάρες.

Ο Ντιέγκο Φορλάν με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Περέιρα στην περιοχή, έχασε όμως την μπάλα η οποία κατέληξε στον Λουΐς Σουάρες από δεξιά και αυτός την κατάλληλη έδωσε εκ νέου στον άσο της Πόρτο και αυτός από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλαούντιο Μπράβο.

Χρειάστηκε 11 λεπτά για να απαντήσει η Χιλή, καθώς έφτασε στην ισοφάριση στο 65' με τον Αλέξις Σάντσες.

Ο Χόρχε Βαλδίβια από τον άξονα βρήκε εξαιρετικά τον Ζεάν Μποσεζούρ αριστερά και αυτός έκανε την ασίστ μέσα στην περιοχή για τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος πλάσαρε και νίκησε τον Φερνάντο Μουσλέρα για 1-1.

Ο Μουσλέρα στο 77' έκανε εξαιρετική απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του Λουΐς Χιμένες, έπειτα από την σέντρα του Αλέξις Σάντσες από δεξιά, ενώ στο 83' απέκρουσε και το σουτ του Μαουρίσιο Ίσλα.

Η μοναδική φορά που απείλησε μετά το γκολ της η Ουρουγουάη ήταν με την κεφαλιά του Σεμπαστιάν Κοάτες στο 86' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντιέγκο Φορλάν.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα (78' Λοδέιρο), Λουγκάνο, Κοάτες, Μαρτίν Κάσερες, Ντιέγκο Πέρες, Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος (85' Εγκουρέν), Άλβαρο Περέιρα, Λουΐς Σουάρες, Φορλάν, Καβάνι (46' Άλβαρο Γκονσάλες).

ΧΙΛΗ (3-5-2): Μπράβο, Κοντρέρας, Πόνσε, Γκονσάλο Χάρα (60' Βαλδίβια), Βιντάλ, Μεδέλ, Ίσλα, Μποσεζούρ (74' Καρμόνα), Λουΐς Χιμένες, Αλέξις Σάντσες, Ουμπέρτο Σουάσο (73' Παρέδες).

Ουρουγουάη - Χιλή 1-1 (highlights)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ